ΝΕΑ

Γ.ΣΩΦΡΟΝΗΣ ΚΑΤΑ Π.ΦΙΛΙΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ LED ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Το έργο του οδοφωτισμού, που προκάλεσε …χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων στο Δήμο Διονύσου, διχάζει και το Δήμο Σαρωνικού, όπου εκεί ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί και αρχές Μαρτίου, όπως λέγεται, θα ανάψουν οι λάμπες LED σε δρόμους και κεντρικά σημεία της πόλης. Ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ Γιώργος Σωφρόνης εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του Πέτρου Φιλίπου, Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, κατηγορώντας τον ότι με ψεύδη προσπαθεί να παραπλανήσει τον κόσμο ώστε να αποκομίσει πολιτικά οφέλη στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου θα διεκδικήσει τη Δημαρχία, αφού δεν πρόκειται να ασχοληθεί πλέον με την Περιφέρεια.

Αναδημοσιεύουμε κομμάτι της δριμείας επίθεσης, το οποίο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και μόνον, επειδή το έργο υλοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο που επίλεξε ο Δήμος Διονύσου να το πραγματοποιήσει. Σημειωτέο, πως κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου ο κ Διονύσης Ζαμάνης ενημέρωσε το σώμα ότι ο Δήμος Σαρωνικού προχωρά κανονικά στην υλοποίηση του οδοφωτισμού και το έργο δεν ακυρώθηκε, όπως υποστήριζε η μείζων αντιπολίτευση («Ενωτική Πρωτοβουλία») και μάλιστα με …σιγουριά.

Αναφέρει λοιπόν ο κ Σωφρόνης:

«Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Φιλίππου για το θέμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το έργο του ηλεκτροφωτισμού της πόλης μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης, είναι γεμάτη ψέματα και ανακρίβειες.
Για μια ακόμη φορά ο κ. Φιλίππου καταφεύγει στη συκοφαντία και το ψέμα για να στηρίξει την υποψηφιότητά του.
Στα ψέματα Φιλίππου απαντάμε με αλήθειες.
Ψέμα πρώτο, ισχυρίζεται ο κ. Φιλίππου ότι ο Δήμος προμηθεύεται λαμπτήρες κόστους 790 ευρώ η μία.
Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος δεν προμηθεύεται λαμπτήρες, αλλά προχωρά στην τοποθέτηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης (led) κι έξυπνες εφαρμογές. Δεν πρόκειται για προμήθεια υλικών, αλλά για μια ολοκληρωμένη υπηρεσία, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση, λειτουργία και συντήρηση του νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πόλης μας, που γίνεται με αυτοχρηματοδότηση. Χωρίς να δαπανήσει ο Δήμος ούτε ένα ευρώ, χωρίς να επιβαρυνθούμε με δάνεια, με σταδιακή αποπληρωμή του αναδόχου κι εφόσον επιτυγχάνονται οι στόχοι για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Το συνολικό οικονομικό όφελος του Δήμου ξεπερνά τα 5.000.000 ευρώ.
Σκόπιμα ο κ. Φιλίππου μιλά για προμήθεια λαμπτήρων, ενώ γνωρίζει ότι δεν είναι προμήθεια υλικών, αλλά αγορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών.
Ψέμα δεύτερο, ισχυρίζεται ο κ. Φιλίππου ότι υπήρχε κίνδυνος το Δημοτικό Συμβούλιο να ακυρώσει την απόφαση για το έργο. Γι’ αυτό και αποχώρησε η παράταξη της Διοίκησης.
Η αλήθεια είναι ότι η συζήτηση στο Δ.Σ. αφορούσε ενημέρωση των μελών από το Δήμαρχο και μόνον, για την εξέλιξη του έργου το οποίο δεν μπορεί και δεν πρόκειται να ακυρωθεί. Αντίθετα, την 1η Μαρτίου, θα ανάψουμε τα νέα φώτα της πόλης. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Γιώργο Σωφρόνη το Δημοτικό Συμβούλιο ότι το έργο υλοποιήθηκε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα, αφού για την ανάδειξη του αναδόχου διενεργήθηκε δημόσιος διεθνής διαγωνισμός, ενώ επιπλέον η διαδικασία που ακολουθήθηκε έχει και την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο Δήμαρχος κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως τις εξωθεσμικές παρεμβάσεις του κ. Φιλίππου, ο οποίος επιχειρεί να το ακυρώσει με παράνομο τρόπο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι προσωπικές εκλογικές του σκοπιμότητες. Θέλει να στηρίξει την υποψηφιότητά του στην πλάτη των δημοτών, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν ρήτρες ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ…»

Πηγή: airetos.gr

Categories: ΝΕΑ