ΝΕΑ

«ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ»: ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ;

Με νέα σημερινή ανακοίνωση η δημοτική παράταξη «Μαζί για τον Διόνυσο» με επικεφαλής τον κ Νίκο Κλήμη παίρνει θέση στην υπόθεση της …τεχνητής έλλειψης απαρτίας την περασμένη Κυριακή στη διαδικασία εκλογής Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου από τη μείζονα αντιπολίτευση («Ενωτική Πρωτοβουλία») του κ Καλαφατέλη. Καταδικάζει απερίφραστα το …παιχνίδι με τους θεσμούς και ζητάει από τους πολίτες να σκεφτούν ποιοι εκφράζουν το παλιό και αποτυχημένο σύστημα διακυβέρνησης του Δήμου και ποιοι το νέο και άφθαρτο.

Αναλυτικά:

Με έκπληξη αλλά και θλίψη παρακολουθούμε την ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ του Δημάρχου και παρατάξεων της αντιπολίτευσης, σχετικά με την έλλειψητίας στο ΔΣ της 10ης/2/2019 για την εκλογή νέου Αντιπροέδρου του σώματος.

Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να υπονομεύουν την θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου; Από πότε η απαρτία του ΔΣ αποτελεί πεδίο προεκλογικής διαμάχης; Με ποιο σκεπτικό ανταλλάσσονται επιχειρήματα επιπέδου μικρών παιδιών επί θεσμικών θεμάτων; Παίζουν με τον Δήμο και τους δημότες για μικροπαραταξιακά και πρόσκαιρα δήθεν οφέλη;

Αλήθεια, αυτές είναι οι παρατάξεις και οι ηγεσίες τους που θα διεκδικήσουν την ψήφο των δημοτών στις επερχόμενες εκλογές; Αυτές είναι οι παρατάξεις και οι ηγεσίες τους που θα κληθούν να εφαρμόσουν την συναινετική διοίκηση που επιβάλει η απλή αναλογική; Αυτές είναι οι παρατάξεις και οι ηγεσίες τους που διακηρύσσουν νέα πολιτικά ήθη και νέα μοντέλα διακυβέρνησης για την επόμενη ημέρα των εκλογών;

Ως παράταξη έχουμε εντάξει τον σεβασμό στους θεσμούς μεταξύ των πέντε βασικών αξόνων στους οποίους στηρίζεται η λειτουργία της και οι οποίοι θα διέπουν και την μετεκλογική φιλοσοφία όλων όσων ανήκουμε σε αυτήν! Ειλικρινά λυπούμαστε που δικαιωθήκαμε τόσο νωρίς, στην αρχή ακόμα της προεκλογικής περιόδου, ως προς την ανάγκη αναφοράς σε αυτονόητες υποτίθεται έννοιες.

Χωρίς να θέλουμε να ανακατευτούμε στα εσωτερικά των παρατάξεων, του δημάρχου και αυτών που υπογράφουν την απάντησή τους, θα είχε αξία να γνώριζαν οι δημότες αν τα εκλεγμένα όργανα και τα μέλη των παρατάξεων αυτών υιοθετούν και εγκρίνουν τέτοιου είδους και ποιότητας διαμάχες και «παιχνίδια» επί της θεσμικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Είναι σαφές σε όλους αλλά και ευθύνη των πολιτών πλέον να καταλάβουν ποιες παρατάξεις και ποιες ηγεσίες αντιπροσωπεύουν το παλαιό, το κατεστημένο και εν πολλοίς αποτυχημένο σύστημα διακυβέρνησης του Δήμου και ποιες παρατάξεις πρεσβεύουν το νέο, το άφθαρτο και το συναινετικό. Ποιες παρατάξεις μπορούν και θέλουν να υλοποιήσουν τις συνεργασίες που επιβάλει η απλή αναλογική.

Νίκος Κλήμης 

Υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου

 

Categories: ΝΕΑ