ΝΕΑ

ΤΟ «ΤΑΞΙΔΙ ΠΝΟΗΣ» ΤΟΥ ΧΡ.ΚΑΡΑΚΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ (vds)

Το ντοκιμαντέρ «Ταξίδι Πνοής» του Χρήστου Καρακάση θα προβληθεί την προσεχή Δευτέρα-25 Φεβρουαρίου στη Δροσιά, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου». Το παρών θα δώσουν και οι συντελεστές της ταινίας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Κώστας Μαντάς, ενώ την ανάλυση των ταινιών κάνει η φιλόλογος Καίτη Λεκάκου.

Το «Ταξίδι Πνοής»  είναι μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση στη ζωή και το έργο του Γιώργου  Μεσσάλα, ηθοποιού, σκηνοθέτη και ιδρυτή του Μοντέρνου Θεάτρου, που βασίζεται στις προσωπικές εξομολογήσεις του καλλιτέχνη, αλλά και σε μαρτυρίες συνεργατών, συγγενών και φίλων του.

«Οι ταινίες που σκηνοθετώ έχουν κινηματογραφικά και  καλλιτεχνικά χαρακτηριστικά» μας λέει ο σκηνοθέτης. «Υπάρχουν θέματα που με απασχολούν διαρκώς και την κατάλληλη στιγμή βγαίνουν προς τα έξω. Ο Γιώργος Μεσσάλας ήταν πάντα έτοιμος και πρόθυμος. Η ειλικρίνεια που είχε στα γυρίσματα έχει αποτυπωθεί στην ταινία».

Σενάριο-Σκηνοθεσία, φωτογραφία: Χρήστος Καρακάσης

Οργάνωση παραγωγής, μουσική σύνθεση και ερμηνεία, κείμενα: Βασιλική Κάππα

Φωτογραφία, συμπληρωματικές λήψεις: Ορφέας Δούρβας, Ορέστης Δούρβας.

Παραγωγή: Κινηματογραφική εταιρεία Κουίντα

Ελληνικής παραγωγής του 2018, διάρκειας 90’.

Οι προβολές γίνονται στις  20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρηγορίου Λαμπράκη 19, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 

Categories: ΝΕΑ