ΝΕΑ

ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΥΡΙΟ-ΠΕΜΠΤΗ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) πραγματοποιεί, αύριο, Πέμπτη-21 Φεβρουαρίου 2019, Πανελλαδική Απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11:00 το πρωί, έξω από το υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7, Αθήνα). Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν σε ενδεχόμενες περικοπές του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και απένταξη ειδικοτήτων από το δικαίωμα χορήγησης του εν λόγω επιδόματος. «Κατ’ απαίτηση των δανειστών η κυβέρνηση δέχθηκε περικοπή κατά 32% του προβλεπόμενου κονδυλίου και τώρα αναζητεί τρόπους να την εφαρμόσει, βάζοντας σε πρώτη φάση στο στόχαστρο χιλιάδες εργαζόμενους στην Καθαριότητα και τα Τεχνικά Συνεργεία των Δήμων, οι οποίοι κινδυνεύουν να μην λάβουν το Επίδομα από τον μήνα Μάρτιο κιόλας».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αντιδρούν επίσης στην εφαρμογή των διατάξεων του «Κλεισθένη Ι» βάσει των οποίων από 1η Ιανουαρίου 2019 καταργήθηκε ο Προληπτικός Έλεγχος Δαπανών των Ο.Τ.Α. από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μεταφέρθηκε το σύνολο της οικονομικής ευθύνης στους εργαζόμενους στις Οικονομικές Υπηρεσίες, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα από κάθε ευθύνη τους αιρετούς. «Αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους Ο.Τ.Α. και φορτώνει με ευθύνες τους εργαζόμενους που δεν τους αναλογούν».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. είναι αποφασισμένη να παλέψει και να ανατρέψει κάθε μεθόδευση που στόχο έχει να πλήξει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και να εκχωρήσει αρμοδιότητες σε ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα. Διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ κατάργηση των άρθρων 61του Ν.3979/2011 και του άρθρου 43 του Ν.4257/2014 με τις οποίες δίνεται η δυνατότητα εκχώρησης σε ιδιώτες υπηρεσιών των Ο.Τ.Α», συνεχίζει.

Πηγή: epoli.gr

Categories: ΝΕΑ