ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΪΧΟΣΟΓΛΟΥ: «Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΑΜΑ…»

Του Βαγγέλη Ζιμετάκη.

Η πρόεδρος του αθλητικού σωματείου «ΟΙΟΝ» του Αγίου Στεφάνου είναι μια δραστήρια γυναίκα με άποψη για τον αθλητισμό και τα κοινά. Η Κατερίνα Μαϊχόσογλου, δικηγόρος στο επάγγελμα, είναι μια από τους 27 νέους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Διονύσου κ Διονύσης Ζαμάνης στην πολιτική εκδήλωση της 30ης Ιανουαρίου. Δέχτηκε να μιλήσει στο dionysospost, αποκαλύπτοντας τις σκέψεις της για το πώς ονειρεύεται την πόλη που κατοικεί μόνιμα εδώ και πολλά χρόνια. Οσο για το κίνητρο που την ώθησε να εκτεθεί και να ζητήσει την ψήφο των συμπολιτών της, τονίζει: «Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Ζαμάνης είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει όραμα και πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε. Πιστεύω στη θέληση και την ικανότητα τη δική του όσο και στο ανανεωμένο σχήμα των ανθρώπων που τον πλαισιώνουν».

dionysospost.gr: Εκλεχθήκατε πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «ΟΙΟΝ» πριν από λίγους μήνες. Πιστεύετε πως μια γυναίκα στο «τιμόνι» ενός αθλητικού σωματείου είναι κάτι καινοτόμο ή ριζοσπαστικό για τα ελληνικά δεδομένα;

Κατερίνα Μαϊχόσογλου: «Η Διοίκηση ενός Σωματείου  αλλά και οποιουδήποτε Οργανισμού ή κοινωνικής δομής δεν μπορεί να κριθεί από τίποτε άλλο παρά μόνο από τα αποτελέσματά της, το έργο της. Εκλέγομαι από το Μάιο του 2012 στην θέση του Προέδρου και είναι τιμή μου που εκπροσωπώ αυτό το ιστορικό σωματείο που θεωρώ πραγματικό κόσμημα για την περιοχή μας από πλευράς δουλειάς πάνω στις αθλητικές δεξιότητες των παιδιών αλλά και σαν νοοτροπία και κουλτούρα. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ριζοσπαστικό για τα ελληνικά δεδομένα,  μια γυναίκα ως Πρόεδρος ενός αθλητικού σωματείου, όμως όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και έχεις μεράκι, σημασία δεν έχει αν είσαι άνδρας ή γυναίκα αλλά να φιλοδοξείς και να προσπαθείς  για το καλύτερο. Σε συνδυασμό με μία καλή προπονητική και διοικητική οργάνωση, αφιερώνοντας πολλές ώρες δουλειάς, μπορείς να πετύχεις!»

κμ

dionysospost.gr: Πείτε μας δυο λόγια για τις δράσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί το ΟΙΟΝ Αγ. Στεφάνου…

Κατερίνα Μαϊχόσογλου: «ΤΟ ΟΙΟΝ δραστηριοποιείται κυρίως στο ΜΠΑΣΚΕΤ και στο ΣΤΙΒΟ. Στα πλαίσια του ερασιτεχνικού αθλητισμού, λαμβάνει μέρος στα επίσημα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ και του ΣΕΓΑΣ. Πέραν αυτού αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις, όπως  Αγώνες Δρόμου (σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή επί σειρά ετών)  τουρνουά Μπάσκετ (πχ. Το «Γεράσιμος Μουρσελάς» που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά φέτος) και διάφορες ημερίδες, όπως οι αγώνες στίβου «Τα ΟΙΟΝΕΙΑ», Κids Βasketball, Κids Αthletics, κ.α. Καθώς και φιλανθρωπικές δράσεις».

dionysospost.gr: Πρόσφατα το ΟΙΟΝ απέκτησε τον δικό του εκπρόσωπο στο Δ.Σ του ΣΕΓΑΣ. Τι πιστεύετε ότι συνεπάγεται αυτό, τόσο για το ΟΙΟΝ, όσο και για τον Δήμο μας;

Κατερίνα Μαϊχόσογλου: «Η εκπροσώπησή μας στο ΣΕΓΑΣ είναι επιστέγασμα του Σεβασμού που απολαμβάνει το Σωματείο μας από τις ομοσπονδίες των αθλημάτων που προάγουμε. Εξίσου άριστη σχέση έχουμε και με την ΕΟΚ και την ΕΣΚΑ στο χώρο του μπάσκετ και συμμετέχουμε στις δράσεις τους. Πάντως η παρουσία μας στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ σίγουρα θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη του Αθλητισμού στο Δήμο μας αλλά και στην συνεργασία με τη  Δημοτική Αρχή».

dionysospost.gr: Θεωρείτε ότι στην περιοχή μας ο αθλητισμός τυγχάνει της προσοχής που του αρμόζει από πλευράς της δημοτικής αρχής;

Κατερίνα Μαϊχόσογλου: «Είναι ευχάριστο για την περιοχή μας που οι αθλητές αυξάνονται σε όλα τα αθλήματα, χάρη στην δράση των ερασιτεχνικών Σωματείων. Μπορεί φυσικά  να μην επαρκούν οι εγκαταστάσεις που διαθέτει ο Δήμος μας αλλά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια, ώστε να  αναβαθμιστούν και βελτιωθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Το Κλειστό Γυμναστήριο του Αγ. Στεφάνου απέκτησε ξύλινο παρκέ (μετά και από δική μας παρέμβαση). Επίσης τοποθετήθηκε παρκέ  στο Κλειστό Γυμναστήριο Διονύσου και ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες που απαιτούνται ώστε να αποτελεί  ένα  σύγχρονο γήπεδο. Εξ όσων γνωρίζω η Δημοτική αρχή επεξεργάζεται πρόγραμμα περαιτέρω αναβάθμισης του συνόλου των κλειστών γυμναστηρίων. Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες εργασίες σε όλα τα ανοιχτά γήπεδα των σχολείων αλλά και του ποδοσφαίρου, προγράμματα δημιουργικής και αθλητικής απασχόλησης των παιδιών  το καλοκαίρι.  Χρειάζεται  να συνεχίσουμε (και ευελπιστώ να συμβάλλω και προσωπικά σε αυτό)  τα έργα συντήρησης και βελτίωσης, αλλά και να δημιουργήσουμε νέες υποδομές και εγκαταστάσεις για τα ομαδικά και ατομικά αθλήματα, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τα οφέλη του αθλητισμού όλο και περισσότεροι Δημότες μας».

dionysospost.gr: Ποιες άλλες αθλητικές –και όχι μόνο- δράσεις θα θέλατε να λάβουν χώρα στην περιοχή μας;

Κατερίνα Μαϊχόσογλου: «Μπορούμε να γίνουμε ιδιαίτερα δημιουργικοί και να οργανώσουμε σειρά από δράσεις σε πολλούς τομείς όπως ο Αθλητισμός, ο Πολιτισμός, η Οικολογία, η Παιδεία, οι Τέχνες. Θα μπορούσα να απαριθμήσω αρκετές δράσεις που σκέφτομαι προσωπικά μέσα από τα ερεθίσματα που δέχομαι από την επαγγελματική αλλά και προσωπική μου ζωή. Όμως η εμπειρία  μου από την ενασχόληση μου με τα κοινά είτε σαν Πρόεδρος  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων είτε σαν Πρόεδρος Αθλητικού Σωματείου μου λέει πως οι πιο πετυχημένες δράσεις είναι αυτές που γεννιούνται από την καλοπροαίρετη ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, από δημιουργική σκέψη και όχι επανάληψη των καθιερωμένων. Το στοίχημα είναι να αναζητήσουμε το πρωτότυπο, το ενδιαφέρον αυτό που θα κάνει την νέα γενιά να χειροκροτήσει και όχι το εύκολο και το εύπεπτο!»

001-3

dionysospost.gr: Ο νέος εκλογικός νόμος της απλής αναλογικής πιστεύετε ότι θα δημιουργήσει κωλύματα στην λήψη αποφάσεων;

Κατερίνα Μαϊχόσογλου: «Ως νομικός άποψή μου είναι πως ο κάθε Νόμος  μπορεί να φέρει το καλύτερο και το χειρότερο αποτέλεσμα αναλόγως από το πώς ο καθένας μας τον ακολουθεί. Είναι σαφές πως ο νόμος αυτός πρεσβεύει τη Συναίνεση και τη Συνεργασία, χαρακτηριστικά υπερπολύτιμα και απαραίτητα στην πολιτική αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Χαρακτηριστικά που βέβαια λείπουν αυτή την εποχή και πρέπει να τα επανατοποθετήσουμε στην καθημερινότητά μας. Με αυτήν την έννοια ο νέος νόμος αποτελεί ευκαιρία για όλους εμάς, που  θα ασχοληθούμε με την τοπική Αυτοδιοίκηση, να αποδείξουμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τις αρρωστημένες πρακτικές του παρελθόντος και να συνεργαστούμε αλλά και να εργαστούμε ταυτόχρονα! Ελπίζω να μην συμβεί το αντίθετο καθώς όπως προείπα  ο νόμος το επιτρέπει: Να μην συμφωνώ με τίποτα γιατί δεν θέλω να βοηθήσω τον άλλον σε τίποτα και να καταλήξουμε σε αυτό που αναφέρετε στην ερώτησή σας  περί μη λήψης αποφάσεων. Ας είμαστε όμως αισιόδοξοι και ας κοιτάξουμε μπροστά. Από πλευράς μου πάντως δηλώνω θιασώτης της συνεργασίας και της συναίνεσης».

dionysospost.gr: Θα είστε υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές με τον συνδυασμό του κ. Ζαμάνη. Πώς λάβατε αυτήν  την απόφαση; Ποιοι οι σκοποί σας αναφορικά με την πολιτική;

Κατερίνα Μαϊχόσογλου: «Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος Διονύσου κ. Ζαμάνης είναι ένας νέος άνθρωπος που έχει όραμα και πρέπει να του δοθεί η ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε. Πιστεύω στη θέληση και την ικανότητα τη δική του όσο και στο ανανεωμένο σχήμα των ανθρώπων  που τον πλαισιώνουν. Εκτιμώ την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα, όπως αντιπλημμυρικά, αποχέτευση, καθαριότητα, φωτισμός και  να απολαμβάνουν οι συνδημότες μας μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Πολιτικός δεν είμαι, τη συγκεκριμένη στιγμή όμως θέλω να προσπαθήσω να βοηθήσω και εγώ, με τις γνώσεις μου, με την καρδιά μου, με την εμπειρία μου  τον τόπο που μεγάλωσα και αγαπώ, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τις γενιές που ακολουθούν».

000-1

dionysospost.gr: Ποιους στόχους έχετε θέσει, τόσο με την ομάδα, όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

Κατερίνα Μαϊχόσογλου: «Στόχος με τη συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι να συνεισφέρω στο να δημιουργήσουμε όλοι μαζί,  καλύτερες συνθήκες στην καθημερινότητά μας, ποιοτικούς δημόσιους χώρους, επαρκείς σχολικές και αθλητικές υποδομές πάντα με σεβασμό στην πόλη μας και το περιβάλλον. Το ΟΙΟΝ παραμένει στην καρδιά μου και θα συνεχίσω να το υπηρετώ καθώς δεν το σχετίζω με την ενασχόλησή μου με τα Δημοτικά, έχοντας σαν στόχο πάντα την  ανοδική του πορεία τόσο αγωνιστικά όσο και οργανωτικά. Να συνεχίσει να διδάσκει βασικές αξίες της ζωής και του  Αθλητισμού. Τέλος, βασικός προσωπικός μου στόχος είναι η επίτευξη συνεργασίας  και συλλογικότητας στα πλαίσια των δομών διοίκησης του Δήμου μας αλλά κυρίως η ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της αυτοδιοίκησης και η αλληλεγγύη  προς τον συνδημότη μας».