ΑΠΟΨΕΙΣ

ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΜΠΙΤΑΚΟΥ κ’ Η …ΑΝΑΓΕΡΩΣΗ ΕΓΙΝΑΝ …ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Του Περικλή Δημητρόπουλου.

Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν με κινηματογραφική ταχύτητα, το παλιό βγαίνει στη σύνταξη και στην πολιτική σκηνή εδραιώνεται και πρωταγωνιστεί η γενιά των 40άρηδων στο Διόνυσο συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Τρεις παρατάξεις ενώθηκαν σε συσκευασία ενός για να διεκδικήσουν την εξουσία στις εκλογές  της 26ης Μαϊου: Η «Ενωτική Πρωτοβουλία» των σκανδάλων («Νερά Κρυονερίου» με βασικό υπόλογο τον Γιάννη Καλαφατέλη, ελλείμματα Σχολικών Επιτροπών ύψους 250.000 ευρώ), η «Συμμαχία για τον Πολίτη» ή όπως πολύ εύστοχα τη …μετονόμασε ο Παναγιώτης Σταθόπουλος «Συμμαχία για την καρέκλα» και η «Δράση συν- Πολιτών Δημιουργία και Διαφάνεια για το Διόνυσο» των πενήντα όλων κι όλων νοματαίων. Άξια επισήμανσης είναι:

1.Το πρωτοφανές άδειασμα του Παναγιώτη Μπιτάκου, ενός δυναμικού και δημοφιλούς νεαρού άνδρα με μεγάλη απήχηση στην κοινωνία του Αγίου Στεφάνου, που μόνος, χωρίς συμφέροντα πίσω του και στήριξη κομμάτων, πήρε 17% στις εκλογές του 2014.

2.Η επιχείρηση …ΑΝΑΓΕΡΩΣΗ, η ανάκληση δηλαδή από την εφεδρεία των περήφανων 70άρηδων και 80άρηδων, που επιμένουν πάλι να κυβερνήσουν κόντρα στα σημεία των καιρών. Όλοι, μα όλοι, κάνουν ανανέωση, κάποιοι κολλημένοι και ερωτευμένοι με την καρέκλα κάνουν …αναγέρωση.

3.Ο επαγγελματίας Δήμαρχος κ Γιάννης Καλαφατέλης, που ανάμεσα στα τρεχάματα του στο Ελεγκτικό Συνέδριο το οποίο του ζητάει 485.000 ευρώ αλλά και τα δικαστήρια για τις Σχολικές Επιτροπές, θέλει να επιστρέψει στο θρόνο για να ολοκληρώσει το έργο του. Φυσικά, τέθηκε επικεφαλής (αλήθεια με ποιες δημοκρατικές διαδικασίες;), γιατί μόνο επικεφαλής του ταιριάζει και του αρμόζει. Ας ερωτηθεί εν προκειμένω ο κ Γιάννης Νικητόπουλος, που σίγουρα γνωρίζει καλύτερα κι από πρώτο χέρι, τι ακριβώς συνέβη το 2010 στις ενδοπαραταξιακές εκλογές της τότε συνεργασίας, με τι τρόπο ανελίχτηκε ο κ Καλαφατέλης ως αρχηγός. Θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε ύστερα από τόσα χρόνια τις λεπτομέρειες αυτής της ιστορικής εκλογικής αναμέτρησης.

Όλα τα παραπάνω κύριες και κύριοι, αγαπητοί αναγνώστες του dionysospost, βαφτίστηκαν τώρα  ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ… Αν μη τι άλλο, είναι να γελάει κανείς…

Categories: ΑΠΟΨΕΙΣ

1 reply »