ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΚΕΤΟΥ: «ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ»

Ο ενθουσιασμός ξεχειλίζει σε κάθε λέξη και κάθε φράση. Η διάθεση για προσφορά είναι έκδηλη. Η Ειρήνη Μαρκέτου είναι μια νέα γυναίκα με όραμα για την πόλη που ζει και έχει φτιάξει την οικογένειά της, κυρίως όμως με άποψη για το τι πρέπει να γίνει την επόμενη ημέρα, ώστε να καλυτερεύσει η καθημερινότητα των δημοτών. Στην πρώτη της συνέντευξη σε ενημερωτικό μέσο της περιοχής βγάζει στην επιφάνεια όλη την θετική ενέργεια, την καλή προαίρεση, την όρεξη να κάνει πράγματα για τον τόπο στον οποίο μεγαλώνει τα παιδιά της και κάτι ακόμη πιο σημαντικό: τσαγανό.

-Γεννηθήκατε στην Γερμανία. Πώς επέδρασε αυτό στη νοοτροπία σας;

«Στην Ελλάδα ήρθα αρκετά μικρή, οπότε αυτό δεν θεωρώ ότι επηρέασε  σημαντικά  τη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τις δυνατότητες κάποιας άλλης χώρας, διότι πιστεύω κατηγορηματικά ότι έχουμε τόσο τις ικανότητες, όσο και τον πατριωτισμό, ώστε να καταφέρουμε πολλά αρκεί να το πιστέψουμε. Να προσπαθήσουμε να εστιάσουμε στο κοινό καλό, στην προσφορά και την αγάπη για Τον τόπο μας».

54255232_10213009354564407_6577620252069199872_n

-Ποια ήταν τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας σας;

«Η πρώτη εργασιακή μου εμπειρία ήταν ως Βοηθός Λογιστής σε τουριστικό γραφείο και μέσα σε αυτό τον κλάδο γρήγορα εξελίχτηκα και ανέλαβα θέσεις ευθύνης στην οικονομική διαχείριση μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων. Βέβαια, δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι τα πρώτα χρήματα που έβγαλα ήταν σε έναν πολύ διαφορετικό χώρο, αυτό της Μόδας, από συμμετοχές μου σε επιδείξεις».

-Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

«Η αγάπη μου για τον  τόπο που ζω ήταν αρκετή για να με κάνει να θέλω να ασχοληθώ ενεργά στη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών για εμένα και τους συμπολίτες μου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο από το να προσπαθείς να βελτιώνεις  συνεχώς τον τόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά σου».

48367583_10156611083182900_6950662295148036096_n

-Πώς αντιδράσατε όταν σας έγινε η πρόταση από το Δήμαρχο κ. Ζαμάνη να συμμετάσχετε στο ψηφοδέλτιό του;

«Ήταν τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη για εμένα  η πρόταση του κ. Ζαμάνη να συμμετέχω στο συνδυασμό Ανοιχτοί Ορίζοντες. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν χαρά, αλλά και προσμονή για την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, η οποία πιστεύω ότι θα μας αναδείξει  νικητές και είμαι έτοιμη προσωπικά  να συμβάλω με τις ιδέες, τον δυναμισμό και την σκληρή δουλειά μου στην περαιτέρω  αναβάθμιση του Δήμου Διονύσου».

-Η θητεία σας στο Προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δροσιάς είναι μία προσήμανση ότι θα ασχοληθείτε με ζητήματα Παιδείας;

«Όχι, θεωρώ ότι όλοι οι τομείς ενασχόλησης αποτελούν εξίσου μεγάλη πρόκληση και πηγή ενδιαφέροντος για εμένα».

29025403_10213637850554832_5575295956679437871_n

-Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξει στην περιοχή μας;

«Παρ’ όλες τις αξιόλογες προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια από τον συνδυασμό Ανοιχτοί Ορίζοντες πάντα υπάρχουν τομείς της καθημερινότητας που όσο μεγάλα βήματα και αν έχουν γίνει χρειάζονται περαιτέρω βελτίωση ενδεικτικά και όχι περιοριστικά:  καθαριότητα, το οδικό δίκτυο, η ασφάλεια, ο αθλητισμός, όπου η προσπάθεια είναι αδιάκοπη και κοπιαστική αν θέλουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, αλλά και να τους υπερβαίνουμε συνεχώς».

-Ποιο είναι το πολιτικό σας όραμα;

«Να καταφέρω μέσα από τις δράσεις τόσο τις δικές μου, όσο και του συνδυασμού στον οποίο συμμετέχω, να αφυπνίσω τους συμπολίτες μου ώστε να συμμετέχουν πιο ενεργά στα κοινά, να είναι ενεργοί δημότες με σκοπό την συνεχή ποιοτική αναβάθμιση του Δήμου μας και των υπηρεσιών που παρέχονται προς όλους και στο τέλος της ημέρας να φτιάξουμε ένα Δήμο στον οποίο θα είμαστε χαρούμενοι που ζούνε τα παιδιά μας».

-Ο κ. Ζαμάνης έχει συμπεριλάβει αρκετές γυναίκες στο ψηφοδέλτιό του, γεγονός που «σπάει» το στερεότυπο της ανδροκρατούμενης πολιτικής σκηνής. Πώς κρίνετε την επιλογή αυτή;

«Μια από τις καινοτομίες του συνδυασμού που ηγείται ο Διονύσης Ζαμάνης είναι η συμμετοχή σε αυτόν πολλών αξιόλογων ανθρώπων μεταξύ αυτών και πολλών γυναικών, όπως και νεότερων σε ηλικία συμπολιτών μας, κάτι που ξεφεύγει από την πεπατημένη και δίνει μια νέα ώθηση στον συνδυασμό μας να πετύχει πολλά περισσότερα. Όμως το ζήτημα δεν είναι ποσοτικό. Στην προκειμένη περίπτωση οι συνυποψήφιες μου δεν είναι απλά γυναίκες, αλλά ενεργοί πολίτες που έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν και να πρωτοστατήσουν στην εφαρμογή πολιτικών όπου ο τόπος μας έχει ανάγκη».

-Θεωρείτε ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα δημιουργήσει κωλύματα στη λήψη αποφάσεων;

«Σίγουρα ναι. Η μόνη περίπτωση αυτό να αμβλυνθεί είναι αν και εφόσον η κάθε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση έχουν ως πρωτεύοντα στόχο τον εκσυγχρονισμό  και την πρόοδο του Δήμου και των υπηρεσιών προς τους πολίτες  και όχι πολιτικές ή και προσωπικές σκοπιμότητες».