ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΕΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΑ

Σεμινάρια Ιστορίας της Τέχνης διοργανώνει από τις 3 Απριλίου ο Δήμος Διονύσου σε κύκλο 12 θεματικών ενοτήτων, κάθε Τετάρτη, στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου. Πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία που απευθύνεται στο πλατύ κοινό. Όσοι παρακολουθήσουν τα σεμινάρια θα λάβουν στο τέλος σχετική βεβαίωση. Το δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε παρέχει τις λεπτομέρειες:

Ο Δήμος Διονύσου σας ανακοινώνει πως ξεκινάει στις 3 Απριλίου έναν κύκλο 12 επαγγελματικών σεμιναρίων Ιστορίας Τέχνης δωρεάν και με παροχή βεβαίωσης σπουδών. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη 8-10 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου από την Ιστορικό Τέχνης και δημοσιογράφο Βασιλίκα Σαριλάκη, με σύγχρονα εποπτικά μέσα, χρήση της οθόνης της αίθουσας, ταινίες, slides, κλπ. Στόχος τους είναι η ευχάριστη και ψυχαγωγική διαπαιδαγώγηση του ευρύτερου κοινού στον υπέροχο κόσμο της Τέχνης μέσα από μια ολιστική, ζωντανή παρουσίασή της. Τα σεμινάρια αυτά, βάζουν θεμέλια στην Ιστορία Τέχνης του 20ού αιώνα και δίνουν έμφαση στις τρεις πρώτες δεκαετίες που ήταν κι οι καθοριστικές για την τέχνη όλου του αιώνα. Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί την ζωή και το έργο των σημαντικότερων καλλιτεχνών εκείνης της εποχής και να μάθουμε τα μυστικά της τέχνης τους. Τα θέματα είναι:

 1. Εισαγωγή στον μοντερνισμό. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του, οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι και ποιες είναι οι καινοτομίες που έφερε στην ζωή και την τέχνη στoν 20ο αιώνα;
 2. Προάγγελοι του Ιμπρεσσιονισμού. William-Adolphe Bouguereau, Ernest Meissonier, Courbet, Edouard Manet. Ο ρομαντισμός στα τέλη του 19ου αιώνα.
 3. O Paul Cezanne και η αρχή του Ιμπρεσσιονισμού. O πατέρας του Ιμπρεσσιονισμού Claude Monet. Ένας από τους μεγαλύτερους κολορίστες όλων των εποχών.
  4. Claude Monet: Δεύτερο μέρος. (300 έργα συνολικά)
 4. Η τρυφερότητα του Auguste Renoir, στενού φίλου του Monet, κι ο τρόπος που ζωγράφιζε γυναίκες και τοπία.
 5. Edgar Degas (1). Ο νάνος που κατάφερε να γοητεύσει όλον τον κόσμο με τις αέρινες μπαλαρίνες του ήταν ένας δεξιοτέχνης του σχεδίου και δεινός κολορίστας.
  7. Edgar Degas (2).
 6. Toulouse Lautrec, Camille Pissarro, Gustave Caillobote. Γυναίκες ζωγράφοι του Ιμπρεσσιονισμού. Mary Cassat, Berthe Morrisot.
 7. Το ρεύμα των Φωβιστών και οι χρωματικές τους εκρήξεις. Henri Matisse, Andre Derain, Maurice de Vlaminck, Raoul Dufy.
 8. Oι μεγάλοι καλλιτέχνες της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Kazimir Malevich, Tatlin, Lissitzky, Popova κλπ.
 9. Παρουσίαση του έργου του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, καθηγητή Παν/μίου.
 10. Παρουσίαση της εικαστικού Μαρίας Παπαδημητρίου, καθηγήτριας Παν/μίου.

Πληροφορίες: κα Βασιλίκα Σαριλάκη, 210-8152463.

53766516_2585356344812783_8204311296926023680_n

 

 

 

 

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ