ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ΟΠΑΔΟΣ …ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ κ ΧΑΖΑΠΗ

Με τίτλο «Ας ξαναγυρίσουμε στα βασικά» η «Οδός Διονύσου» αναφέρεται σε ένα περιστατικό που συνέβη κατά την ψηφοφορία του θέματος Νο 3 της ημερήσιας διάταξης της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με τίτλο: «Τροποποίηση της αριθμ. 92/11-5-2017 ΑΔΣ σχετικά με την εκλογή τακτικών μελών του ΔΣ του ΝΟΔΔ με την επωνυμία ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΕΥΓΗΡΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ». Μετά την παραίτηση του κ Παναγιώτη Συμεωνίδη, συμβούλου της διοίκησης στη Δημοτική Ενότητα Δροσιάς, το ΔΣ του γηροκομείου πρέπει να συμπληρωθεί και μάλιστα απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία (21 ψήφοι συμβούλων).

Εν προκειμένω, η μείζων αντιπολίτευση πρότεινε, όπως είχε δικαίωμα από το νόμο, τον κ Νίκο Καρυστινό και η διοίκηση το αποδέχτηκε, οπότε η ψηφοφορία  απόκτησε τυπικό χαρακτήρα. Έλα, όμως που υπάρχουν και απρόβλεπτοι παράγοντες. Η ψηφοφορία ξεκίνησε κατά το συνήθη τύπο, αλλά οι ψήφοι βγήκαν στην καταμέτρηση 20. Έλλειπε πάλι ένας (σημειωτέον πως το θέμα ήρθε για δεύτερη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς στο προηγούμενο της Τρίτης-5 Μαρτίου είχε καταψηφισθεί). Ο λόγος ήταν πως η σύμβουλος της διοίκησης Μαρία Τσαμπαρλή απουσίαζε εκείνη τη στιγμή από την αίθουσα και φυσικά δεν ψήφισε.

Μόλις έγινε αντιληπτό τι συνέβη, μέλη της δημοτικής αρχής προσπάθησαν να θέσουν ζήτημα επανάληψης της διαδικασίας, κατά παρέκκλιση πάντως του κανονισμού, αλλά η αντιπολίτευση αρνήθηκε, όπως είχε δικαίωμα. Ακολούθησαν διαξιφισμοί σε ήπιους πάντως τόνους με τον κ Ζαμάνη να κατηγορεί τον κ Καλαφατέλη ότι δεν θέλει να λειτουργήσει ο δημοτικός οίκος ευγηρίας.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΙΣΘΗΣΗ

Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο αίφνης και προς μεγάλη έκπληξη όλων υπήρξε μια παρέμβαση που έκανε αίσθηση. Η …ανεξάρτητη «δημοσιογράφος» Μαρία Χαζάπη, παρούσα στο ΔΣ, άρχισε να φωνάζει, ότι δεν είναι σωστό να επαναληφθεί η ψηφοφορία, γιατί καταστρατηγείται ο κανονισμός. Αυτή η υπέρμαχος της τάξης και της ηθικής δεν φρόντισε πάντως να ζητήσει, έστω για τα …μάτια του κόσμου, την άδεια του προεδρείου, ώστε να …κραυγάσει νόμιμα. Ούτε φυσικά στις 740 λέξεις του …ρεπορτάζ της για το συγκεκριμένο θέμα έγραψε κάτι για την ανοίκεια συμπεριφορά της.

Τα έχουμε ξαναπεί πολλές φορές για την …αντικειμενική κ Χαζάπη, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα πως συν τοις άλλοις είναι …οπαδός της κατηγορούμενης για υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ Μήλα. Η οποία κ Χαζάπη, ως μάρτυρας υπεράσπισης της κ Μήλα στο αστικό μέρος της υπόθεσης, επιδιώκει να μην πάρει φράγκο πίσω η Πρωτοβάθμια Σ.Ε.

Επί τη ευκαιρία, επειδή πλέον ο κόσμος βλέπει ξεκάθαρα μια οπαδό και όχι δημοσιογράφο, όπως δηλώνει, εκείνα τα διαπιστευτήρια της δημοσιογραφικής ιδιότητας της θα έχουμε την τύχη να τα δούμε κάπου, κάπως, κάποτε;

Categories: ΡΕΠΟΡΤΑΖ

1 reply »