ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ

Μια πολύ τιμητική πρόσκληση δέχτηκε η Παιδική-Νεανική Χορωδία του Δήμου Διονύσου μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της στη συναυλία του Γιώργου Θεοφάνους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον περασμένο μήνα. Εγγράφως της προτάθηκε να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 10-12 Μαϊου και είναι αφιερωμένο στην ειρήνη, τη φιλία, τη συνεργασία, τη συναδέλφωση και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών.

Ολόκληρη η αποστολή, αποτελούμενη από χορωδούς (71 σύνολο: 38 δημοτικού και 33 γυμνασίου-λυκείου-φοιτητές),  ορχήστρα τεσσάρων μουσικών, μαέστρο, χοροδιδάσκαλο, βοηθό και από ένα γονέα για τους ανήλικους αριθμεί 120 άτομα. Τα παιδιά της τζούνιορ χορωδίας δεν θα συμμετάσχουν για λόγους ασφαλείας.

1-43-750x430

Η παρουσία ενός γονέα ανά χορωδό είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των παιδιών, δεδομένου πως κάθε γονιός θα υπογράψει την ανάληψη της ευθύνης συνοδείας σε ειδικό έγγραφο.

Τα μέλη της αποστολής θα διαμείνουν σε τρία ξενοδοχεία με το κόστος για κάθε παιδί να φθάνει τα 135 ευρώ.

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, χωρητικότητας 1.100 θέσεων. Η επίσημη τελετή έναρξης θα γίνει το πρωί του Σαββάτου-11 Μαϊου στις 20.00 στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς.

Οι μουσικοί της ορχήστρας είναι οι Ηλίας Αργυρόπουλος-πιάνο, Γιώργος Ρούλος-μπάσο, Δημήτρης Βαρζαμπετιάν-ντραμς, Μαρίνος Χατζάρας-φλάουτο, Ελεάνα Κοστιούτσουκ-χοροδιδάσκαλος, Σταυρούλα Μοϊμτζόγλου-βοηθός χοροδιδασκάλου.

51840619_2510348062311956_292062539246731264_n

Το προϋπολογιζόμενο κόστος της συμμετοχής της Χορωδίας ανέρχεται μαζί με τη μετακίνηση (πούλμαν), διατροφή, παράβολο συμμετοχής, αμοιβή μουσικών, στις 12.466 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ποσό που εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Η Παιδική-Νεανική Χορωδία έχει ξεπεράσει τα γεωγραφικά μας όρια και μας κάνει με τις εμφανίσεις της περήφανους» ανέφερε χαρακτηριστικά από του βήματος ο Δήμαρχος κ Διονύσης Ζαμάνης κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης-19 Μαρτίου.

 

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ