FRONTPAGE

ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ, Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ Ο …COOL κ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗΣ

Για ακόμη μια φορά το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης-19 Μαρτίου, καταψήφισε τη συλλογή και μεταφορά των ογκωδών απορριμμάτων, η οποία απαιτούσε την απόλυτη πλειοψηφία (21 ψήφοι). Το θέμα, υπ’ αριθμόν 1 της ημερήσιας διάταξης, ερχόταν για δεύτερη φορά προς έγκριση.

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ Αγγελική Πέππα τόνισε τη σημασία της αναγκαιότητας, που έχει να κάνει με την ποιότητα της καθημερινότητας του απλού πολίτη. «Δεν είναι δυνατόν να παζαρεύουμε την υγεία των δημοτών» ανέφερε σε μια αποστροφή του λόγου της.

Στις αιτιάσεις του κ Γιάννη Κανατσούλη, εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ότι κατά την περίοδο 2010-14 επί Δημαρχίας Καλαφατέλη η αποκομιδή των ογκωδών γινόταν από τους εργαζόμενους του Δήμου, απάντησε ο Δήμαρχος κ Διονύσης Ζαμάνης, θυμίζοντας του πως και τότε υπήρχαν συμπληρωματικές εργολαβίες προκειμένου να μη δημιουργούνται εστίες μόλυνσης και να γίνεται η συλλογή με πιο γρήγορους ρυθμούς.

Τόσο η κ Πέππα, όσο και ο κ Ζαμάνης επισήμαναν πως δεν υποκρύπτονται μικροκομματικά οφέλη, δεδομένου πως «ο ανοιχτός διαγωνισμός  ανάλογων περιπτώσεων  ολοκληρώνεται μετά από 5-6 μήνες», άρα την ωφέλεια από την υπηρεσία αυτή οι πολίτες θα απολαύουν ούτως ή άλλως μετά τις εκλογές.

Κατά την ψηφοφορία η αντιπολίτευση τοποθετήθηκε αρνητικά, με αποτέλεσμα η εισήγηση να καταψηφιστεί με 17 θετικές ψήφους (της διοίκησης)-4 όχι-3 λευκές.

Ανάλογη τύχη είχε και το Νο 2 θέμα της ημερήσιας διάταξης για τον καθαρισμό των εσωτερικών χώρων των δημοτικών κτηρίων και υαλοπινάκων. Πάλι η στάση της αντιπολίτευσης ήταν αρνητική, γεγονός που έκανε την Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ Αγγελική Πέππα να αναρωτηθεί: «Τιμωρείτε τους εργαζομένους; Δεν θέλετε να δουλεύουν μέσα σε καθαρούς χώρους; Δεν σας ενδιαφέρει η δημόσια υγεία;»

Και αυτή η εισήγηση, που επίσης ήθελε απόλυτη πλειοψηφία (21 ψήφοι),  καταψηφίστηκε με 16 θετικές ψήφους (της διοίκησης) και 8 λευκές.

Ο …COOL  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ κ ΚΑΝΑΤΣΟΥΛΗΣ

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των δύο ανωτέρω θεμάτων ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά του κ Γιάννη Κανατσούλη, ο οποίος καίτοι αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν ανέβηκε στη θέση του στο προεδρείο, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, αλλά καθόταν κάτω μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της παράταξής του, «Ενωτικής Πρωτοβουλίας». Στην παραίνεση της προέδρου κ Ζώτου να ανέβει και να αναλάβει τα καθήκοντά του εκείνος παρέμεινε χαλαρός και  …cool.

Λίγη ώρα πριν ο κ Κανατσούλης περιφερόταν στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού-Πολιτιστικού Κέντρου μαζί με άλλους συναδέλφους του και δεν έμπαινε στην αίθουσα, αλλά προσπαθούσε να πληροφορηθεί ρωτώντας δεξιά κι αριστερά αν τελικά θα προσέλθει ικανός αριθμός συμβούλων της διοίκησης, ώστε να υπάρξει απαρτία. Δηλαδή, αν δεν συμπληρωνόταν ο …μαγικός αριθμός 21, ο κ Κανατσούλης και ενδεχομένως και άλλοι σύμβουλοι της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» ή της διευρυμένης πλέον «Δύναμης Ευθύνης» του κ Καλαφατέλη δεν επρόκειτο να εισέλθουν, ώστε να αρχίσουν οι εργασίες. Έτσι αντιλαμβάνονται προφανώς την ευθύνη (λέξη που έβαλαν και στο όνομα του νέου σχηματισμού)  έναντι των πολιτών…

Όταν τα χρόνια βαραίνουν την πλάτη και οι αντοχές δεν είναι όπως άλλοτε, λογικό ακούγεται κι επόμενο να επέρχεται κούραση ή και βαριεστημάρα. Ανθρώπινο και φυσιολογικό επίσης, αντί για Δημοτικό Συμβούλιο αρκετών ωρών ο καθείς να προτιμά να μείνει σπίτι παρακολουθώντας ποδόσφαιρο ή μπάσκετ, ή ακόμη να πάει σε καμιά ταβέρνα για κανένα καρτούτσο μαζί με την παρέα. Άλλωστε εκλογές  έρχονται,  ο χρόνος του Ζαμάνη τελειώνει (εδώ ταιριάζει ταμάμ η ρήση) και εμείς, που οραματιζόμαστε ένα Δήμο διαφορετικό, έξυπνο κι αποτελεσματικό  -γι’ αυτό άλλωστε φροντίσαμε και συμμαχήσαμε προκειμένου να σιγουρέψουμε την καρέκλα μας την επόμενη ημέρα-  μπορούμε από τώρα να πίνουμε εις υγεία των κορόιδων που μας ψηφίζουν…

36387672_10214935457731531_889219029552594944_n

Categories: FRONTPAGE, ΝΕΑ