ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΤΟ ΜΠΟΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΤΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Η Εθνική Αστέγων έρχεται στο Μπογιάτι για να δώσει φιλικό παιχνίδι φιλανθρωπικού χαρακτήρα με τη Μικτή Ομάδα του Δήμου Διονύσου, εγκαινιάζοντας τον καινούριο πλαστικό χορτοτάπητα του γηπέδου του Ολυμπιακού Αγίου Στεφάνου. Η ιδέα της διοργάνωσης ανήκει στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ Παναγιώτη Τσούκα και θα υλοποιηθεί στις 22 Απριλίου-Μεγάλη Δευτέρα, από τις 15:00 έως τις 20:30. Η εκδήλωση, με τίτλο 1ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Ποδοσφαίρου με θέμα “Σκοράρουμε κατά της Φτώχειας” θα αρχίσει με τις ακαδημίες των παιδιών των αθλητικών συλλόγων του Δήμου Διονύσου που θα παίξουν μεταξύ τους. Υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν παραπάνω από 400 παιδιά. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο αγώνας μεταξύ της Εθνικής Αστέγων και της Μικτής Ομάδας Ποδοσφαίρου Διονύσου, η οποία θα συγκροτηθεί από παίκτες που θα προταθούν από όλους τους Αθλητικούς Συλλόγους της περιοχής. Αστέγων.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΕΓΩΝ

Η “Εθνική Αστέγων” συστάθηκε το 2007 με σκοπό την ενεργοποίηση και κοινωνική ένταξη ή επανένταξη συνανθρώπων μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων συγκαταλέγεται, σύμφωνα με την FIFA, στις τρεις κορυφαίες πρωτοβουλίες του πλανήτη για τον κοινωνικό ρόλο που προσδίδει στο ποδόσφαιρο δια μέσου των τοπικών κοινωνιών. Τα άλλα δύο πρότζεκτ που συμπληρώνουν την τριάδα είναι εξίσου εκπληκτικά. Το ένα είναι από το Οχάιο των ΗΠΑ και αφορά μια ποδοσφαιρική Λίγκα που έχει συσταθεί για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Και το άλλο έχει την έδρα του στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο. Η ποδοσφαιρική ομάδα του Crown Trace Community έχει ως στόχο να βοηθήσει τα νέα παιδιά να ξεφύγουν από το φαύλο κύκλο των συμμοριών της βίας και των ναρκωτικών.

 

mopires

Μόλις ολοκληρωθεί ο φιλικός αγώνας Εθνικής Αστέγων-Μικτής Διονύσου θα ακολουθήσει τιμητική βράβευση των παιδιών των ακαδημιών, των αθλητικών συλλόγων και των παλαίμαχων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνονται δεκτά είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα και ειδή ρουχισμού), τα οποία θα δοθούν υπέρ της ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Διονύσου.

Το κόστος προϋπολογίζεται στο ποσόν των 5.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και έρχεται προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης-26 Μαρτίου (Θέμα Νο 18 της ημερήσιας διάταξης).

425d9c8e-a69e-441c-a249-42fd8f90a9fe

 

Categories: ΑΘΛΗΤΙΚΑ