ΝΕΑ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ «ΕΥΠΟΛΙΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΗΜΟ

Η δημοτική παράταξη «Εύπολις» με επικεφαλής τον κ Κωστή Κουριδάκη παρουσίασε χθες σε πολιτική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου με έντονο προεκλογικό χαρακτήρα το πρόγραμμά της για τον ψηφιακό Δήμο του μέλλοντος, τη συμμετοχική διακυβέρνηση και την εξυπηρέτηση του πολίτη.

«Οι νέες τεχνολογίες δίνουν τη δυνατότητα για αμεσότερη επικοινωνία των κατοίκων με τις αρμόδιες υπηρεσίες σε οποιοδήποτε ζήτημα της καθημερινότητας, πράγμα που θα βοηθήσει στο να υπάρχει ουσιαστική συνεργασία όλων και να επιλύονται προβλήματα που σήμερα χρονίζουν ή …ξεχνιούνται, λόγω αδυναμίας συνεννόησης και σωστής οργάνωσης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου κ Κουριδάκης. Από τη μεριά του ο κύριος ομιλητής κ Γιώργος Χατζής αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Έξυπνη Πόλη», παραθέτοντας τους τρόπους με τους οποίους η παράταξη «Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών Διονύσου» θεωρεί ότι μέσω των ΤΠΕ μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικότερα τα παραδοσιακά δίκτυα της πόλης μας: Μεταφορών, Ύδρευσης, Αποχέτευσης, Απορριμμάτων, Φωτισμού, Ενέργειας, Θέρμανσης κτηρίων.

55933654_2323010044644048_5615351104486244352_o

Μέσα στις προτεραιότητες είναι και η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και η δημιουργία θέσεων εργασίας, η  υιοθέτηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων, ψηφιακών οικοσυστημάτων & clusters, μεθόδων Αυξημένης Παραγωγικότητας & Ανταγωνισμού, Συστημάτων που προωθούν την «Οικονομία της γνώσης», κλπ.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση της «Novoville» από τον Ηρακλή Μπουραντά, οικονομολόγο και συνιδρυτή της. Το πρόγραμμα αυτό που ήδη τεθεί σε λειτουργία στο Δήμο Διονύσου προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων μέσω κινητού τηλεφώνου, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα ( πχ καμένες λάμπες, λακκούβες στο οδόστρωμα, εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, μέχρι και έκτακτα περιστατικά που απαιτούν τη δημοτική συνδρομή). Η εφαρμογή εντοπίζει αυτόματα το ακριβές σημείο του προβλήματος (μέσω τοποθεσίας του κινητού τηλεφώνου) και υπάρχει η δυνατότητα φωτογράφισης του. Κάθε φορά που ένα ζήτημα επιλύεται, ο δημότης λαμβάνει ενημέρωση στο κινητό του τηλέφωνο. Μέσω της εφαρμογής αυτής, ο δήμος μπορεί επίσης να ενημερώνει και να επικοινωνεί με τους δημότες και επισκέπτες του για όλα τα δρώμενα που λαμβάνουν χώρα, για έκτακτα συμβάντα ή σημαντικές ανακοινώσεις, καθώς και να λαμβάνει τη γνώμη τους για θέματα ποικίλης θεματολογίας με τη διεξαγωγή σύντομων διαβουλεύσεων.

55892517_2323009787977407_4689557361801560064_o

Categories: ΝΕΑ