ΝΕΑ

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ 5 ΑΡΧΗΓΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Στο Δημαρχείο έγινε χθες-Τετάρτη σύσκεψη των πέντε επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που θα κατέβουν στις δημοτικές εκλογές του Μαϊου, ζητώντας τις ψήφους των πολιτών. Αποκλειστικό θέμα ήταν η συζήτηση επί της πρότασης του κ Νίκου Κλήμη, της παράταξης «Μαζί για το Διόνυσο», για κοινά ψηφοδέλτια στα Τοπικά Συμβούλια των επτά Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Διονύσου, κάνοντας πράξη το πνεύμα συναίνεσης της απλής αναλογικής και γενικότερα του «Κλεισθένη».

Ο κ Καλαφατέλης κατέθεσε πρόταση για  συμφωνία και …δέσμευση με υπογραφές των πέντε αρχηγών σε …επτά ( όσα και οι Δημοτικές Ενότητες) διαφορετικά προγράμματα, με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις εκπεφρασμένες ανάγκες κάθε διαμερίσματος, δίχως πάντως να βρει  ανταπόκριση. «Αν συμφωνήσουμε σε επτά προγράμματα, τότε μπορούμε να κατέβουμε όλοι μαζί με ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, να μην υπάρχουν δηλαδή παρατάξεις» αντέτεινε ο Δήμαρχος Διονύσου κ Ζαμάνης, υπονοώντας το ανέφικτο της εισήγησης. Γενικώς ο κ Καλαφατέλης εμφανίστηκε νευρικός και κακόκεφος στη συνάντηση, διαφωνώντας σχεδόν σε όλα με τον κ Ζαμάνη.

Με εξαίρεση τους διαξιφισμούς των δύο κύριων μονομάχων των επικείμενων εκλογών  το κλίμα κατά άλλα ήταν συναινετικό, ενώ όλοι συμφώνησαν να τα ξαναπούν με πιθανή ημερομηνία το Σάββατο-6 Απριλίου. Όπως φάνηκε ξεκάθαρα, η σύμπραξη «Ανοιχτών Οριζόντων»  και «Δύναμης Ευθύνης» ή με άλλα λόγια Ζαμάνη-Καλαφατέλη επί του συγκεκριμένου ζητήματος δεν φαίνεται να έχει τύχη, όμως η συνεργασία δύο ή και τριών συνδυασμών όσον αφορά την συγκρότηση κοινών ψηφοδελτίων στα Τοπικά Συμβούλια δεν πρέπει να αποκλείεται.

Categories: ΝΕΑ