FRONTPAGE

ΛΙΤΣΑ ΚΑΝΑΚΑΡΗ: «Ο ΖΑΜΑΝΗΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ»

Του Βαγγέλη Ζιμετάκη.

Η εμπιστοσύνη του Δημάρχου κ Διονύση Ζαμάνη στους νέους ανθρώπους, που ήδη πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό του, είναι το στοιχείο που ώθησε τη Λίτσα Κανακάρη να αποφασίσει να εκτεθεί για πρώτη φορά, ζητώντας την ψήφο των δημοτών στις εκλογές του Μαϊου. Η νέα δραστήρια πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βούτηξε κατευθείαν στα βαθιά και, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη της στο dionysospost, έχει πολλά σχέδια για την Παιδεία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον.

-Πώς κρίνετε την παρουσία νέων ανθρώπων στο ψηφοδέλτιο του κ. Ζαμάνη;

«Είναι το καλύτερο σημείο στο ψηφοδέλτιο του κ. Ζαμάνη. Γιατί δείχνει, ότι εμπιστεύεται νέους ανθρώπους και θέλει να προχωρήσει μαζί τους. Επίσης, δίνει βήμα σε νέους ανθρώπους που θέλουν να δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα κοινά».

13263876_998603923580430_7211034957479246316_n

-Ποια ήταν τα πρώτα συναισθήματά σας, όταν σας έγινε η πρόταση να κατέβετε υποψήφια;

«Οι εκλογές ήταν άλλη μία κίνηση που μου έδωσε ευθύνες μετά την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Και την αποδέχτηκα με πολύ μεγάλη χαρά. Θα στηρίξω λοιπόν τον Διονύση Ζαμάνη γιατί ξέρω ότι η τιμιότητά του και η αποφασιστικότητά του να κάνει πράγματα στον Δήμο είναι μεγάλη!»

-Οι εκλογές είναι μια νέα πρόκληση για εσάς;

«Φυσικά, καθώς δεν έχω συμμετάσχει ξανά σε προεκλογικό αγώνα. Είμαστε εδώ, γιατί θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά!»

11012785_834642026643288_1473047687680069371_n

-Ως λογίστρια, πώς κρίνετε την οικονομική διαχείριση του νυν, αλλά και του τέως δημάρχου;

«Η χρήση στα οικονομικά της νυν διοίκησης αποδεικνύεται σωστή, καθώς τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της περιοχής. Η προηγούμενη οικονομική διαχείριση έδειξε -εκ του αποτελέσματος- ότι τα χρήματα έφυγαν μεν από τα ταμεία του Δήμου, αλλά δεν τα βλέπαμε πουθενά. Άλλωστε, οι διαδικασίες που έλαβαν χώρα, απέδειξαν πού έχουν πάει τα χρήματα…»

-Είστε πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Τι διέπει τα καθήκοντά σας σε αυτό το δύσκολο έργο;

«Το δυσκολότερο κομμάτι, ήταν να χτίσουμε μία νέα σχέση με τους Διευθυντές και τις προϊσταμένες, που λόγω των ελλειμμάτων, η εμπιστοσύνη τους κλονίστηκε. Βρέθηκαν επίσης, υπόλογοι σε δικαστικές διαμάχες για τις οποίες δεν έφεραν μερίδιο ευθύνης. Συνεπώς, αυτό ήταν το πρώτο πολύ δύσκολο στοίχημα που έπρεπε να κερδηθεί. Και κερδήθηκε! Φτάσαμε, λοιπόν, να έχουμε ξανά μια εξαιρετική σχέση. Το επόμενο κομμάτι ήταν να αρχίσουμε να φτιάχνουμε πράγματα για τα σχολεία μας, κάτι το οποίο επίσης καταφέραμε».

10922795_731486336958858_1992976183215792021_n

-Ένα χαρακτηριστικό της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» είναι οι μη επαγγελματίες πολιτικοί, οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Ποιες σκέψεις σας δημιουργεί αυτή η καινοτομία από πλευράς του κ. Ζαμάνη;

«Η καινοτομία αυτή, είναι -ίσως- ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να δώσει η παράταξη του κ. Ζαμάνη. Το λέω αυτό, διότι εμείς που δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί, είμαστε στις πλατείες, στον δρόμο και μιλάμε με τους πολίτες. Μας ξέρουν με τα μικρά μας ονόματα. Δεν είμαστε οι απρόσωποι, που για να τους συναντήσει κανείς θα πρέπει να έχει γνωστό, ή κάποιο «βύσμα» για να κάνει κάποιο ρουσφέτι. Αυτό το σκεπτικό το έχουν και τα μέλη της τωρινής διοίκησης, πόσο μάλλον οι νέοι υποψήφιοι…»

-Οι νέοι άνθρωποι πρέπει να έχουν πιο ενεργό ρόλο στην πολιτική σε σχέση με τους μεγαλύτερους;

«Οι νέοι άνθρωποι με την όρεξη και το πάθος που έχουν για να προσφέρουν πρέπει να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα, πρέπει να είναι στην πολιτική ζωή! Καλό είναι, ωστόσο, να επιλέγονται άνθρωποι με μία πολιτική εμπειρία αναφορικά με τον τόπο».

-Ποια η γνώμη σας για το νέο εκλογικό νόμο;

«Ο «Κλεισθένης» προτάσσει τη συνεργασία. Αυτό το γνωρίζαμε εξ αρχής οι νεότεροι και το ζητάμε. Τόσο αναφορικά με τον Δήμο, όσο και με τις Σχολικές Επιτροπές. Η συνεργασία, παρόλο που δεν την βρίσκουμε από την αντίπερα όχθη, έχει να προσφέρει πολλά. Αφήνοντας πίσω τους εγωισμούς και το ίδιον πολιτικό όφελος θα έχουμε αποτέλεσμα».

10547561_627237190717107_3093942363826604163_n

-Ποιες είναι οι προτεραιότητες του Δήμου μας κατά την άποψή σας;

«Ο τόπος μας χρειάζεται πάρα πολλά πράγματα και σε κοινωνικό και σε δομικό επίπεδο. Υπάρχουν πολλές τομές που μπορούν να γίνουν, τόσο στο κομμάτι της Παιδείας που γνωρίζω και αγαπώ πολύ, όσο και στον τομέα του Περιβάλλοντος».