ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΜΕΓΑ ΠΛΗΘΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ «ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ»

Πολύς κόσμος που αψήφησε τον άστατο καιρό έδωσε βροντερό παρών στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου των «Ανοιχτών Οριζόντων», της παράταξης του Δημάρχου κ Διονύση Ζαμάνη, στο κατάστημα επί της Χελμού 25, δίπλα στην Τράπεζα Πειραιώς. Ο αγιασμός τελέστηκε στον εξωτερικό χώρο της ευρύχωρης αίθουσας, που ήταν αδύνατο να χωρέσει όλο αυτό το πλήθος. Ο κ Ζαμάνης ξεκίνησε το λόγο του με αναφορές σε προσωπικά του βιώματα που συγκίνησαν το ακροατήριο και η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε όταν αναφέρθηκε στα έργα που έγιναν κατά την τετραετία διοίκησής του:

IMG_1212

«Φίλες και φίλοι, σας καλωσορίζω στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού μας Ανοιχτοί Ορίζοντες». Είμαι χαρούμενος (και συγκινημένος, πρέπει να πω) που βλέπω ότι η πρόσκλησή μας βρήκε ανταπόκριση, και σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μας κάνετε να βρίσκεστε σήμερα εδώ.  Ο Διόνυσος είναι ένας υπέροχος τόπος. Είμαι περήφανος για τον τόπο μας. Μεγάλωσα στη Δροσιά. Εκείνη την εποχή, δεν σκεφτόμουν ότι κάποια στιγμή θα είμαι εδώ μπροστά σας, εκλεγμένος Δήμαρχος, με ένα σημαντικό έργο τετραετίας πίσω μου, να διεκδικώ την ψήφο σας για 2η φορά. Θέλω να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε τη δυνατότητα αυτή!

Έχω πάθος και φιλοδοξία γι αυτόν τον τόπο. Φιλοδοξία να εξελιχτούμε κι άλλο, να προχωρήσουμε, να γίνουμε ένας σύγχρονος Δήμος πρότυπο.  Ένας τόπος όπου το να ζεις και να δουλεύεις είναι προνόμιο».

Η τελευταία φράση είναι και το βασικό σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας, αποτυπωμένο άλλωστε και στην κεντρική πινακίδα-αφίσα πάνω από την είσοδο του εκλογικού κέντρου.

Όμως το πιο ενδιαφέρον σημείο της εκδήλωσης, η κορυφαία στιγμή της ομιλίας Ζαμάνη ήταν η επίθεση με ευθείες βολές στον Γιάννη Καλαφατέλη, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμης Ευθύνης». Η συγκεκριμένη αποστροφή σημάδεψε με μαθηματική ακρίβεια την ουσία της αναμέτρησης της 26ης Μαϊου στο Δήμο Διονύσου, καθώς από τη μια βρίσκονται οι  «επαγγελματίες της πολιτικής που με περίσσιο θράσος ζητούν την ψήφο των πολιτών ενώ κατηγορούνται για κακούργημα ύψους 500.000 ευρώ» κι από την άλλη οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας με όραμα για τον τόπο τους.

«Για μας η φωτιά έχει υπογραφή. Οι Δημότες δεν μπορούν να την ξεχάσουν» τόνισε ο κ Ζαμάνης καταχειροκροτούμενος.

Αναλυτικά το απόσπασμα της ομιλίας του που ξεσήκωσε το κοινό:

IMG_1207

«Δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής ούτε θα αφήσουμε αποκαΐδια πίσω μας για να σκεπάσουν τις αμαρτίες μας. Θέλει περίσσια πολιτικού θράσους φίλες και φίλοι, να διεκδικείς την ψήφο, να διεκδικείς την εμπιστοσύνη των συμπολιτών σου, ενώ, την ίδια στιγμή, κατηγορείσαι για κακούργημα ύψους 500.000 ευρώ και για την ουσία της υπόθεσης δεν έχεις πει μια λέξη.

Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις… από ποιον; Από κάποιον που έδινε εντολή να βγαίνουν μετρητά από τα ταμεία του Δήμου 40 – 40 χιλιάδες ευρώ και δεν έχει πει μια δικαιολογία.

Από κάποιον που δεν έχει πει κουβέντα για τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ μέσω των σχολικών επιτροπών, χρήματα που θα μπορούσαν να γίνουν έργο για τα παιδιά μας.

Από κάποιον που πίσω του άφησε εμπρησμούς και αποκαΐδια.

Λες και τα χρόνια που πέρασαν, βύθισαν στη λήθη τις πληγές του Δήμου από τη φωτιά.

Για μας η φωτιά έχει υπογραφή. Οι Δημότες δεν μπορούν να την ξεχάσουν».

IMG_1214

 

Categories: ΡΕΠΟΡΤΑΖ