ΝΕΑ

ΒΟΡΡΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ (5/5/2014): «ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ Ο ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ…»

Στις 5 Μαϊου 2014, πριν πέντε χρόνια περίπου και λίγες ημέρες πριν τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ο κ Παναγιώτης Βορριάς, σημερινός συνεταίρος και στενός συνεργάτης του κ Γιάννη Καλαφατέλη στη «Δύναμη Ευθύνης», κυκλοφόρησε μια ιδιαίτερα σκληρή ανοιχτή επιστολή, όπου μεταξύ άλλων έλεγε:

«Ο κύριος Καλαφατέλης, άφησε τον Άγιο Στέφανο, λες και ήθελε να τον τιμωρήσει, σε πλήρη εγκατάλειψη. Καμιά από τις υπάρχουσες, μελέτες και έργα δεν προχώρησε και ας ισχυρίζεται δημόσια το αντίθετο». Και τις παρέθετε βεβαίως αναλυτικά…

Πιο κάτω, σε άλλο σημείο, η γλώσσα του κ Βορριά γινόταν ακόμη πιο σκληρή, καθώς έκανε λόγο για τους πολιτικούς εκείνους (Καλαφατέλη και δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων) που «ασέλγησαν» στην πόλη του Αγίου Στεφάνου.

Και καλούσε τους δημότες της πόλης του να ψηφίσουν τον Παναγιώτη Μπιτάκο, «ένα Νέο (με κεφαλαίο-η ορθογραφία δική του) από τη δική μας διπλανή πόρτα».

Έχει ενδιαφέρον η υπενθύμιση ορισμένων συγκεκριμένων σημαδιακών γεγονότων, πέραν όλων των άλλων, για τους πολιτικάντηδες που θεωρούν πως οι πολίτες έχουν κοντή μνήμη και πως «σε δύο-τρία χρόνια δεν θα θυμούνται τίποτα», όπως είχε πει για την υπόθεση των Σκοπίων στις αρχές της δεκαετίας του ’90 ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ιδιαίτερα μάλιστα σε περιπτώσεις που εξελίσσεται προσπάθεια υφαρπαγής των ψήφων από επαγγελματίες καρεκλοκένταυρους, οι οποίοι θεωρούν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο.

Όσο βεβαίως για τον κ Μπιτάκο τα έχουμε ξαναπεί. Ο ταλαντούχος «Νέος» του Μαϊου του 2014 έμεινε πέντε χρόνια μετά στα αζήτητα στα πλαίσια της αναγέρωσης, επειδή κάποιοι θέλουν να διασφαλίσουν την καρέκλα τους:

ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΜΠΙΤΑΚΟΥ κ’ Η …ΑΝΑΓΕΡΩΣΗ ΕΓΙΝΑΝ …ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

 

Ανοικτή επιστολή του πρώην Δημάρχου Αγίου Στεφάνου Παναγιώτη Βορριά (5/5/2014)

Αγαπητές/οί Συνδημότες κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική για τον Άγιο Στέφανο στιγμή. Τώρα είναι η ώρα και θα πρέπει να πάρουμε την απόφαση για την ίδια μας την πόλη, την κοινωνία μας τη ζωή μας.

Ο κύριος Καλαφατέλης, άφησε τον Άγιο Στέφανο, λες και ήθελε να τον τιμωρήσει, σε πλήρη εγκατάλειψη. Καμιά από τις υπάρχουσες, μελέτες και έργα δεν προχώρησε και ας ισχυρίζεται δημόσια το αντίθετο. Θυμίζουμε:
·        Δημοτικό Κοιμητήριο, Υπόγειο Parking στην Πλατεία Δημοκρατίας, Αξιοποίηση του χώρου ΤΥΠΕΤ, Πράσινη ζωή στην πόλη, Δίκτυο ακαθάρτων στον Άγιο Δημήτριο  και
·        Έργα τοπικής έκτασης για τα οποία υπήρχαν σχετικές μελέτες και είχαν εξασφαλιστεί τα σχετικά κονδύλια όπως: Αγωγός ύδρευσης στη θέση Γκούριζα, Κατασκευή μπετοδρόμων, Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης (αμιαντοσωλήνες), Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων ή και  ακόμη
·        Έργα που έμειναν στα «συρτάρια» της Διοίκησης του Δήμου όπως: Διαδημοτικό έργο Μαραθώνος – Χελμού – Κρυονερίου, Ο.Τ. 32 (χώρος ελληνικών μαρμάρων) για κατασκευή σχολικών κτιρίων, Καμέλια, Παραχωρήσεις ακινήτων από ΚΕΔ, Μεταφορά Λαϊκής Αγοράς, Αξιοποίηση δημοτικού ακινήτου επί των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Κωστή Παλαμά.
Για την πλήρη αυτή απαξίωση της πόλης μας, μεγάλη ευθύνη έχουν και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι που προέρχονται από τον Άγιο Στέφανο είτε ανήκαν στη Διοίκηση του Δήμου είτε απεχώρησαν από αυτή, είτε τέλος είχαν εκλεχτεί  με άλλες Δημοτικές Παρατάξεις της μειοψηφίας και  που ΠΟΤΕ δεν υποστήριξαν θέσεις για την πόλη μας παρά τις επαλειμμένες εισηγήσεις των Συμβούλων της Συμμαχίας για τον Πολίτη.
Αλλά και οι  κοινωνικές δομές που βρήκαν (Δημοτικά Πολυιατρεία, Δημοτικό Γυμναστήριο) τις έκαναν αντικείμενο εσωτερικών αντιθέσεων αντικρουόμενων «φατριών» και  τελικά λειτουργούν  με την  προσωπική – εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας. Σήμερα, παρουσιάζονται πάλι μπροστά σου, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Επιδιώκουν να «υφαρπάξουν» τη ψήφο σου, «απειλώντας» μας ή ότι «συνεχίζουν»,  με νέες ψεύτικες ιδέες, ή υποσχόμενοι ανοικτές σκέψεις και γαλάζιους ουρανούς.
Είναι όμως δέσμιοι των συνεργατών τους, αυτών που «παλαντζάρουν» από τη μια Δημοτική Παράταξη στην άλλη  ανάλογα με τα μικροσυμφέροντα τους, αυτών που βγάζουν την αντιπάθεια τους για τον Άγιο Στέφανο (οι ίδιοι ή αυτοί που τους πατρονάρουν), αλλά και άλλοι που για να ικανοποιήσουν τις επιταγές του κόμματος στο οποίο  ανήκουν δεν πήραν ποτέ σαφείς θέσεις για  τα μεγάλα προβλήματα της πόλης που είναι η  επιτάχυνση διαδικασιών εφαρμογής Σχεδίου Πόλης μετά την οριστικοποίηση των ορίων του οικισμού, η Άρση αναδασώσεων 1982 και 2010 και όλων των προβλημάτων που δημιούργησε και οριστική η επίλυση ιδιοκτησιακού καθεστώτος πρώην κτημάτων Ηλιόπουλου.
Για όλους αυτούς η απάντηση είναι μια:
Βάζουμε οριστικά στο περιθώριο όλους αυτούς που «ασέλγησαν» στην πόλη του Αγίου Στεφάνου και που έβαλαν τα προσωπικά τους συμφέροντα πάνω από το καλό της πόλης μας.
Ο Άγιος Στέφανος στις 18 Μαΐου  ψηφίζει «Νέα Πνοή για τον Διόνυσο» και τον  Παναγιώτη Μπιτάκο για Δήμαρχο.
Επιλέγουμε ένα Νέο από τη δική μας διπλανή πόρτα. Στηρίζουμε ένα καθαρό και τίμιο άνθρωπο, επιστήμονα και  γνώστη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον Άγιο Στέφανο.
Παναγιώτης Βορριάς
05/05/2014
Πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου
Πρόεδρος Δημοτικής Παράταξης «Συμμαχία για τον Πολίτη».

 

Categories: ΝΕΑ

1 reply »