ΝΕΑ

Η «ΠΟΛΥΞΕΝΗ» ΣΤΙΣ «ΗΜΕΡΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ» (vds)

Μια ποιοτική ταινία, η «Πολυξένη», θα προβληθεί στο πλαίσιο του επιτυχημένου προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου» στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς τη Δευτέρα-6 Μαϊου. Η Ομάδα Πολιτισμού της Δ.Κ. Δροσιάς του Δήμου Διονύσου κάνει αφιέρωμα στην καταξιωμένη σκηνοθέτη Δώρα Μασκλαβάνου, προβάλλοντας το δημιούργημά της, την «Πολυξένη, μια ιστορία από την Πόλη». Κατά την προβολή θα παραβρεθούν η σκηνοθέτης και συντελεστές της ταινίας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Κώστας Μαντάς, ενώ την ανάλυση των ταινιών κάνει η φιλόλογος Καίτη Λεκάκου.

Το σενάριο:

Ένα ευκατάστατο ζευγάρι από την Κωνσταντινούπολη υιοθετεί ένα κοριτσάκι, το οποίο χρόνια αργότερα θα τους κληρονομήσει και θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει ένα εχθρικό και προκατειλημμένο περιβάλλον συγγενών που διεκδικούν την περιουσία της.

Η ταινία κέρδισε 4 Βραβεία Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και εκπροσώπησε την Ελλάδα στα Oscar ξενόγλωσσης ταινίας το 2018.

Σενάριο- Σκηνοθεσία-Μοντάζ: Δώρα Μασκλαβάνου

Φωτογραφία: Claudio Bolivar

Μουσική: Νίκος Κυπουργός

Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Λυδία Φωτοπούλου, Onzur Emre Yildirim, Ακύλλας Καραζήσης, Υβόνη Μαλτέζου, Νίκος Χατζόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ερρίκος Λίτσης.

Η ταινία είναι ελληνικής παραγωγής του 2017, διάρκειας 100’.

Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρηγορίου Λαμπράκη 19, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Categories: ΝΕΑ