FRONTPAGE

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΠΠΑ: «ΚΑΝΑΜΕ ΕΡΓΟ, ΜΕΙΝΑΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ».

Του Βαγγέλη Ζιμετάκη.

«Με περισσότερες εμπειρίες στη διοίκηση και παραμένοντας διαφανείς ως το τέλος διεκδικούμε μια νέα, δεύτερη θητεία» δηλώνει στο dionysospost  η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ Αγγελική Πέππα, από τα βασικότερα στελέχη της διακυβέρνησης Ζαμάνη. «Δεν  κουβαλάμε στους ώμους  βαρίδια του παρελθόντος που να αφορούν εμπλοκή σε σκάνδαλα ή σε κακοδιαχείριση του δημοτικού χρήματος, έχουμε αποδείξει σε αυτά τα 4,5 χρόνια ότι και στόχο έχουμε, και έργο παράγαμε» υποστηρίζει με νόημα, αφήνοντας προφανώς αιχμές προς τη μείζονα αντιπολίτευση, που σύρεται στα δικαστήρια για τα διαβόητα «Νερά του Κρυονερίου» με έλλειμμα υπολογισμένο από το Ελεγκτικό Συνέδριο της τάξης των 483.500 ευρώ και των ατασθαλιών στις Σχολικές Επιτροπές, οι οποίες συνδυάστηκαν με εμπρησμό στα γραφεία τους στην Άνοιξη.

-Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά;

«Η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι αρκετά παλιά, συγκεκριμένα από το 2006. Θα σας πω, επίσης, ότι από μικρή γαλουχήθηκα μέσα σε ένα περιβάλλον που είχε ενεργή σχέση με την τοπική αυτοδιοίκηση, αφού ο πατέρας μου είχε διατελέσει πρόεδρος της τότε Κοινότητας Σταμάτας για δύο τετραετίες. Πέραν αυτών, η ενασχόλησή μου με τα κοινά είχε πάντα να κάνει με ένα εσωτερικό κίνητρο: η εγκατάλειψη του τόπου μου, η συσσώρευση ανεπίλυτων προβλημάτων και η έλλειψη οράματος, μου δημιούργησαν την ανάγκη να προσφέρω στο σύνολο, ώστε μέσα από την παραγωγή έργου να συμβάλω και εγώ στον εκσυγχρονισμό του δήμου μας».

AP

Ποια σημεία έχουν αποτελέσει σταθμούς στο έργο σας μέχρι στιγμής;

«Νομίζω ότι, ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος τα τελευταία 2,5 χρόνια, καταρχάς, επιχείρησα μια αναδιοργάνωση της υπηρεσίας με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της διεύθυνσης  και την δίκαιη και ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων. Πέραν αυτού, μερίμνησα για τον έγκαιρο προγραμματισμό των αναγκών της διεύθυνσης σε ό,τι αφορά τις προμήθειες των υλικών και υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί η συνεχής και ομαλή λειτουργία της, ενώ, κατόπιν σχεδιασμού, υλοποιούμε τον εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου, μεταξύ άλλων, αξιολόγησα τη λειτουργία ενός περιορισμένων δυνατοτήτων κλαδοφάγου που, ουσιαστικά, μπορούσε να             εξυπηρετήσει μόνο τα κηπαία που συλλέγονταν από την δημοτική ενότητα Διονύσου. Βασική μου, λοιπόν, πρωτοβουλία, υπήρξε η εύρεση ενός νέου χώρου όπου, πλέον, λειτουργεί ένας υπερσύγχρονος κλαδοφάγος, τον οποίο ο δήμος προμηθεύτηκε προσφάτως, εξασφαλίζοντας την ορθολογική και πλέον συμφέρουσα διαχείριση των βιοαποδομήσιμων υλικών.

Έπειτα, η τραγωδία στο Μάτι και ο τρόμος που προκλήθηκε από αυτή, είχε ως συνέπεια τη μαζική συσσώρευση κλαδεμάτων και τη δημιουργία επικίνδυνων εστιών πυρκαγιάς σχεδόν σε κάθε γειτονιά. Κι αυτά  εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου. Η προσπάθεια των εργαζομένων ήταν κυριολεκτικά υπεράνθρωπη και νομίζω ότι ήταν εξαιρετικά επιτυχής, αφού τελικά μαζεύτηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας,  περί τα 30.000 κυβικά κηπαίων εντός εκείνης της περιόδου, μετά τον δραματικό Αύγουστο του 2018».

46132861_737732136579436_3482678204529901568_n

Ποιες είναι οι τομές που έχουν γίνει στην περιοχή μας αναφορικά με την ανακύκλωση και γενικότερα την συλλογή των απορριμμάτων;

«Ο Δήμος Διονύσου διακρίθηκε ανάμεσα στους 66 δήμους της Αττικής ως ο 2ος στην ανακύκλωση και πιστεύω ότι σε αυτό συνέβαλε η ανακύκλωση των κηπαίων. Για την προώθηση της ανακύκλωσης, οργάνωσα μια καμπάνια, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής από τους δημότες. Σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων, θα σας πω ότι, δυστυχώς, έτυχα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία που είχε να κάνει με την δραματική μείωση του προσωπικού της διεύθυνσης Περιβάλλοντος. Είναι προφανές ότι το προσωπικό που πλέον διαθέτει η συγκεκριμένη διεύθυνση, δεν επαρκεί για να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες. Προσπάθησα επανειλημμένως να ανταποκριθώ σε αυτές, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πάντα με τους εργαζόμενους να υπερβαίνουν τα όριά τους. Παρόλα αυτά, αναδιοργάνωσα το πρόγραμμα αποκομιδής και οριοθέτησα τους τομείς καθαριότητας,  επιτυγχάνοντας έτσι και εξοικονόμηση καυσίμων. Επίσης, πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί μια δράση που οργάνωσα και η οποία αφορά σε αντικατάσταση παλαιών ιδιωτικών κάδων με νέους τροχήλατους».

46093433_312965359524541_4455424014298382336_o

-Συνεχίζετε δυναμικά την πορεία σας στην τοπική αυτοδιοίκηση κατεβαίνοντας ξανά υποψήφια. Τι σχέδια έχετε αναφορικά με την περιβαλλοντική πολιτική;

«Καταρχάς, το περιβάλλον είναι αντικείμενο της επαγγελματικής μου ιδιότητας ως γεωπόνος. Ως εκ τούτου, η προστασία του περιβάλλοντος, ο εξωραϊσμός του και η αναβάθμισή του  με απασχολούν, ούτως ή άλλως, σε καθημερινή βάση. Θεωρώ ότι πρωταρχική ανάγκη είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου και η απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης που τελικά θα μπορεί να γίνει πράξη. Θέλω να πω ότι, δεν είναι δυνατόν να κάνει κάποιος ανακαίνιση στο σπίτι του και να πετάει τα μπάζα στον κάδο σκουπιδιών ή να τα στοιβάζει δίπλα σε αυτόν. Δεν γίνεται να αλλάζει κάποιος έπιπλα στο σαλόνι του και να πετάει τον παλιό καναπέ όπου βρει και πάντως όχι έξω από το σπίτι του. Ο δήμος είμαστε όλοι εμείς κι εκτός από δικαιώματα έχουμε και υποχρεώσεις. Όσο πιο συνεπείς είμαστε με αυτές, τόσο καλύτερα θα απολαμβάνουμε το προνόμιο να ζούμε σ’ ένα καθαρό και όμορφο περιβάλλον. Στα σχέδια μου, επίσης, είναι η συνέχιση της ανάπλασης πλατειών και κοινόχρηστων χώρων με οικολογικές παρεμβάσεις, η επέκταση των υπαίθριων γυμναστηρίων, οι πλακοστρώσεις πεζοδρομίων, αλλά και πολλά ακόμα ώστε η πόλη να είναι φιλική προς το δημότη».

0004

-Πώς σχολιάζετε την συμμετοχή 27 νέων υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο του κ. Ζαμάνη;

«Είναι όλοι τους καλοδεχούμενοι και, προσωπικά, πιστεύω πολύ στο νέο “αίμα”. Προφανώς, αυτοί οι 27 νέοι υποψήφιοι αναγνώρισαν την προσπάθεια και το έργο που γίνεται από τη διοίκηση Ζαμάνη και εμπνεύστηκαν από αυτά. Έπειτα το γεγονός ότι τόσα καινούρια πρόσωπα ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τα κοινά είναι από μόνο του πολύ ενθαρρυντικό για την κοινωνία μας. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω ότι ο συγκερασμός μεταξύ του έμπειρου παλιού και  ενθουσιώδους νέου, μπορεί να είναι εξαιρετικά αποδοτικός κι εποικοδομητικός».

Τι διαφοροποιεί την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» από τις υπόλοιπες που διεκδικούν την πρωτιά στις εκλογές;

«Όταν η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» πρωτοδημιουργήθηκε το 2014 είχε ένα όραμα για το δήμο και στόχος της ήταν να το κάνει πράξη. Είναι προφανές, ότι  μία μόνο θητεία δεν είναι αρκετή για να ολοκληρωθεί η υλοποίηση του στόχου που θα καταστήσει τον τόπο μας, έναν δήμο προνόμιο για τους δημότες. Επίσης, πολύ σημαντικό πλεονέκτημα κατά τη γνώμη μου, είναι ότι     η παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» διεκδικεί αυτήν την νέα δεύτερη θητεία      έχοντας αποκτήσει εμπειρία στη διοίκηση και χωρίς να κουβαλά στους ώμους της βαρίδια του παρελθόντος που να αφορούν εμπλοκή σε σκάνδαλα ή σε κακοδιαχείριση του δημοτικού χρήματος. Με λίγα λόγια, έχουμε αποδείξει σε αυτά τα 4,5 χρόνια ότι και στόχο έχουμε, και έργο παράγαμε, και παραμείναμε διαφανείς και αδιάφθοροι όπως εξ’ αρχής είχαμε     υποσχεθεί».

-3303

Πιστεύετε ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα δημιουργήσει προβλήματα στην λήψη αποφάσεων;

«Όχι, πάντως, περισσότερα από όσα προβλήματα υπάρχουν ήδη σήμερα. Πιστεύω στη συναίνεση αλλά θεωρώ ότι πρέπει, επιτέλους, όσοι εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι να αποδεικνύουν στην πράξη ότι νοιάζονται για το καλό αυτού του τόπου στον οποίο κατοικούν και οι ίδιοι. Είναι αδιανόητο, να φέρνω, ως Αντιδήμαρχος, εισήγηση για ανάθεση της κοπής των ξερών χόρτων σε έναν καταπράσινο δήμο, όπου το καλοκαίρι ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πάντα μεγάλος, και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης να την καταψηφίζουν.

Με αυτήν την πρακτική τους, ουσιαστικά, αποδεικνύουν ότι καθόλου δεν ενδιαφέρονται για το καλό  των δημοτών αλλά αυτό που τους νοιάζει, κυρίως, είναι να κάνουνε μικροπολιτική εις βάρος των δημοτών και της ασφάλειάς τους. Κι αυτό που σας ανέφερα είναι ένα μόνο ενδεικτικό παράδειγμα του πώς λειτουργούν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στα συμβούλια. Ανάλογα έχουν πράξει και για την αποκομιδή των κλαδιών, της ανακύκλωσης και σε πολλές άλλες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση, πιστεύω στη συνεργασία, στη συναίνεση και στις συλλογικές διεργασίες αλλά αυτό που έχει σημασία,  πάνω απ’ όλα, είναι το τελικό αποτέλεσμα που πρέπει να είναι θετικό για τους δημότες και το δήμο μας».

56770696_2597287060284722_2682455785023209472_o-1024x683