FRONTPAGE

ΑΧ.ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΣ: «ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΡΓΟ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ»

Του Βαγγέλη Ζιμετάκη.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας, μιλώντας στο dionysospost, υπερασπίζεται το έργο που έχει γίνει στα σχολεία, αναφέρεται στη συνεργασία με τους διευθυντές και εκθειάζει την συνδρομή του εθνικού ευεργέτη-εφοπλιστή κ Θανάση Μαρτίνου. «Αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική, όταν είδα, ότι κάποιοι πάνε να δείξουν ότι δεν έχει γίνει έργο όλα αυτά τα χρόνια…, δεν ήθελα όλη η προσπάθεια να πέσει στο κενό» τόνισε, αποκαλύπτοντας πως θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, προφανώς στο διαμέρισμα της Δροσιάς, όπου διαμένει μόνιμα τα τελευταία είκοσι χρόνια.

dionysospost.gr: Μιλήστε μας για το έργο σας στις Σχολικές Επιτροπές…

Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας: «Εγώ ανέλαβα τον Ιούνιο του 2016. Την εποχή εκείνη γινόταν προσπάθεια να ξεκαθαριστούν τα αποκαΐδια από την φωτιά του Απριλίου. Προσπαθήσαμε λοιπόν, σε πρώτη φάση, να αρχειοθετήσουμε ψηφιακά ό,τι βρήκαμε και στην συνέχεια να δώσουμε τα ευρήματά μας στους ορκωτούς λογιστές που είχε διορίσει ο Δήμος. Ταυτόχρονα, ξεκινήσαμε και ένα έργο στα σχολεία, τα οποία είχαν «βαλτώσει» λόγω των διαφόρων προβλημάτων. Παραδείγματος χάριν, δεν εγκρίνονταν τα χρήματα λόγω αντιπαράθεσης της παλιάς διοίκησης με την καινούργια. Εμείς καταφέραμε να λειτουργήσουν τα σχολεία όπως έπρεπε. Έγιναν επισκευές, εισακούστηκαν τα αιτήματα των διευθυντών και των εκπαιδευτικών και έγιναν βελτιώσεις σε αίθουσες με διαδραστικούς πίνακες και προτζέκτορες».

IMG_1220

dionysospost.gr: Μία από τις πιο ριζικές αλλαγές που έγιναν είναι η μεταφορά του Λυκείου Δροσιάς. Πείτε μας δυο λόγια γι’ αυτήν την κίνηση.

«Το Λύκειο Δροσιάς στεγάζεται πλέον εκεί που βρισκόταν παλιά το Γυμνάσιο της Εκάλης, δίπλα στο Ζάννειο. Μέχρι πρότινος, το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Δροσιάς συστεγάζονταν. Η μεταφορά του Λυκείου, λοιπόν, ήταν ένα μεγάλο κατόρθωμα. Είχαμε και την βοήθεια του ευεργέτη του Δήμου μας, του κυρίου Μαρτίνου για τις επισκευές. Εμείς δώσαμε υλικό. Υπήρχαν βέβαια αντιρρήσεις για την μεταφορά, λόγω της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, καθώς δεν υπήρχε φανάρι για να περνούν τα παιδιά απέναντι. Επίσης, τοποθετήθηκε λεωφορείο για την μεταφορά των μαθητών».

dionysospost.gr: Ποιες τομές έχουν γίνει στον τομέα της Παιδείας σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση;

Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας: «Πέρα από όσα αναφέραμε νωρίτερα, αξίζει να σημειώσουμε, ότι σε όλα τα σχολεία, βελτιστοποιήσαμε τα γήπεδα στα προαύλια. Πλαστικοποιήσαμε τα δάπεδα, ώστε τα παιδιά να μπορούν να αθλούνται με σύγχρονες προδιαγραφές και κυρίως χωρίς ατυχήματα. Αυτό έγινε σε όλα τα σχολεία του Δήμου. Επίσης, προμηθεύουμε κάθε σχολείο με βιβλία, βιβλιοθήκες, πίνακες και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί για την υποβοήθηση της διδασκαλίας και εκμάθησης των μαθητών».

27072256_1433432133452687_6113579354902148296_n

dionysospost.gr: Πώς λάβατε την απόφαση να κατεβείτε υποψήφιος;

Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας: «Ακόμα και τώρα που μιλάμε, σας ομολογώ, ότι δεν το είχα σκεφτεί. Παρόλα ταύτα, αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική, όταν είδα, ότι κάποιοι πάνε να δείξουν ότι δεν έχει γίνει έργο όλα αυτά τα χρόνια. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι αφού μας εμπιστεύτηκε ο Δήμαρχος να παίρνουμε αποφάσεις σημαντικές, δεν ήθελα όλη η προσπάθεια και το έργο μας να πέσουν στο κενό. Αφού, λοιπόν το σκέφτηκα μόνος μου, το συζήτησα με την γυναίκα μου και το παιδί μου -παρόλο που δεν ήθελαν να ασχοληθώ- καθώς δεν είμαι πολιτικός, αποφάσισα  να συμμετάσχω!»

dionysospost.gr: Η ενασχόλησή σας με την Παιδεία πρέπει να μας προετοιμάσει για την ανάληψη κάποιου αντίστοιχου πόστου σε περίπτωση που εκλεγείτε;

Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας: «Αυτό είναι πολύ μεγάλη κουβέντα. Η Παιδεία είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Εμείς ερμηνεύσαμε τους νόμους και τις επιταγές του Υπουργείου. Καταφέραμε να συνεργαστούμε και να προτείνουμε. Θα ανταπεξέλθω σε οποιοδήποτε πόστο μου ανατεθεί. Είμαι ένας πολύ πείσμων άνθρωπος και θέλω να φέρνω εις πέρας ό,τι αναλαμβάνω!»

27749811_1439522429510324_1675655322540591022_n

dionysospost.gr: Στο ψηφοδέλτιο του κ. Ζαμάνη συμμετέχουν αρκετοί νέοι άνθρωποι. Ποια η γνώμη σας για αυτήν την πρωτοβουλία του Δημάρχου;

Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας: «Η πρωτοβουλία του Δημάρχου, είναι ίσως η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσε να κάνει, καθώς είναι και εκείνος νέος. Έβαλε στο ψηφοδέλτιο ανθρώπους με όρεξη. Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπήκαν για να συμπληρωθεί απλά το ψηφοδέλτιο. Μπήκαν στον συνδυασμό για να δουλέψουν! Έχουν δείξει οι νέοι ότι έχουν τα κότσια και μπορούν να κάνουν έργο. Μας δείχνουν επίσης οι νέοι άνθρωποι ότι δεν κατεβαίνουν για να αναλάβουν απλά ένα πόστο, αλλά για να δουλέψουν!»

dionysospost.gr: Ποιες μεταρρυθμίσεις πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν στον Δήμο μας αναφορικά με την Παιδεία και τα σχολεία;

Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας: «Πρέπει να βελτιωθούν διάφορα παλιά κτήρια. Μαζεύτηκαν σχολεία από επτά διαφορετικές Κοινότητες. Κάποια κτήρια είναι πολύ παλιά και είναι απαραίτητο να αλλάξουν ή να βελτιωθούν. Ήδη συζητείται η μεταφορά του Λυκείου Διονύσου. Αν γίνει κάτι τέτοιο, ο Δήμος μας θα έχει πολύ ωραία σχολεία. Επίσης, στα συγκροτήματα αυτά υπάρχουν και τέσσερα κλειστά γήπεδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς τα γήπεδα διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Οι Σχολικές Επιτροπές, μαζί με τα σχολεία, έχουν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην διατήρηση αυτών των χώρων».

00016

dionysospost.gr: Πιστεύετε ότι ο νέος εκλογικός νόμος θα δημιουργήσει προβλήματα στην λήψη αποφάσεων;

Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας: «Αναφορικά με τα σχολεία, θεωρώ ότι ο νέος νόμος έχει ένα πολύ θετικό στοιχείο. Πιο αναλυτικά, δεν θα περνάνε όλα από το χέρι του Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής. Θα έχει την ευθύνη και κάποιος υπεύθυνος, ο οποίος θα ορίζεται από τον Δήμο. Συνεπώς, δύο άνθρωποι θα συναποφασίζουν. Εκτός αυτού, στα ΔΣ των Σχολικών Επιτροπών συμμετέχουν δύο καθηγητές και δύο αρχαιότεροι, οι οποίοι είναι γυμνασιάρχες ή λυκειάρχες. Με τον νέο νόμο θα μπουν τέσσερις ή πέντε καθηγητές, που θα έχουν πλήρη γνώση γύρω από τις ανάγκες των σχολείων. Όσον αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο, θα πρέπει να υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία για να βγει κάτι καλό…»

IMG_1223

dionysospost.gr: Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει όταν εκλεγείτε;

Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας: «Οι στόχοι που έχω θέσει εφόσον εκλεγώ είναι να δώσω όσο κουράγιο έχω για να βελτιώσουμε την κατάσταση που δεν πρόλαβαν οι άλλοι. Να πάμε παρακάτω τον Δήμο μας. Έχει γίνει τεράστιο έργο και ο κόσμος δεν το ξέρει. Παιδικές χαρές, Εκκλησίες, σχολεία, Υπηρεσίες και πολλά άλλα. Θα προσπαθήσω, λοιπόν με όλες μου τις δυνάμεις, μαζί και με όσους εκλεγούν, να προχωρήσουμε και να αναβαθμίσουμε τον Δήμο Διονύσου!»