ΝΕΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Οι δημοτικές παρατάξεις της περιοχής μας καταδίκασαν απερίφραστα την βομβιστική επίθεση που δέχτηκε το προεκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ήδη η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

Οι ανακοινώσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής έχουν ως ακολούθως:

 

«ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

«Ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης και η παράταξη ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ καταδικάζουμε τις τρομοκρατικές ενέργειες σε βάρος του προεκλογικού κέντρου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Είναι αυτονόητη και απόλυτη η καταδίκη της εν λόγω επίθεσης και αποτελεί κολάσιμη ποινική ενέργεια. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες δεν προάγουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Πλήττουν κατάφωρα την δημοκρατία που όλοι μαζί οφείλουμε να προστατεύουμε».

 

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ»

«Η Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις επανειλημμένες τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο δεν μπαίνει στη λογική των παραινέσεων περί πολιτικού πολιτισμού όταν απέναντί της έχει πράξεις που πλήττουν τον πυρήνα της δημοκρατικής λειτουργίας.

Ούτε συμμερίζεται τα κροκοδείλια δάκρυα όσων με τις πράξεις τους αλλά και με τη σιωπή τους καλλιεργούν το έδαφος για την θεσμική εκτροπή και τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Καμιά ανοχή».

 

«ΕΥΠΟΛΙΣ»

«Η Δημοτική Παράταξη «ΕΥΠΟΛΙΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΙΟΝΥΣΟΥ» και προσωπικά ο υπ. Δήμαρχος κ. Κ. Κουριδάκης, καταδικάζει απερίφραστα τον εμπρησμό του προεκλογικού περιπτέρου της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Διονύσου στον Άγιο Στέφανο και εκφράζει τη συμπαράστασή της τόσο στον υπ. Δήμαρχο και επικεφαλής της κ. Τεύκρο Παντελόγλου όσο και στα μέλη της.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, η οποία συνιστά απειλή στην ελευθερία έκφρασης, αλλά και κίνδυνο για την ίδια την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών. Πόσο μάλλον τώρα που, όπως φαίνεται, η επίθεση αυτή είναι ένα ακόμα δείγμα ότι το φάντασμα του φασισμού έχει πάρει σάρκα και οστά.

Είναι καθήκον όλων μας να προασπιστούμε με κάθε κόστος τη δημοκρατία και τον πολιτικό πολιτισμό ιδίως τώρα που η προεκλογική περίοδος κορυφώνεται.

Παράλληλα, σημειώνουμε για άλλη μια φορά την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης των δημόσιων χώρων».

 

“ΜΑΖΙ για τον ΔΙΟΝΥΣΟ”

“Η παράταξη “Μαζί για τον Διόνυσο” και ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Κλήμης, καταδικάζουν απερίφραστα τις επαναλαμβανόμενες τραμπουκικές ενέργειες αντιδημοκρατικών και ύποπτων στοιχείων εναντίων του εκλογικού περιπτέρου της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, στον σιδηροδρομικό σταθμό Αγίου Στεφάνου.

Αποκορύφωμα η εγκληματική και φασιστική ενέργεια ανατίναξης ουσιαστικά με εμπρηστικό μηχανισμό του περιπτέρου ξημερώματα της Κυριακής (05/05/2019).

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις και όλη η δημοκρατική κοινωνία του δήμου Διονύσου πρέπει να καταδικάσουν τις βίαιες αυτές πράξεις και να προασπίσουν τα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των πολιτών”.

 

Categories: ΝΕΑ