ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ.ΖΑΜΑΝΗΣ: «ΑΝ ΕΙΧΑ ΔΙΩΞΕΙΣ, ΘΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ…»

Δριμεία επίθεση στο Γιάννη Καλαφατέλη εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Διονύσου κ Διονύσης Ζαμάνης κατά τη διάρκεια του χθεσινού προεκλογικού debate, που διοργάνωσε ο διαδικτυακός ραδιοσταθμός V-P-Radio. Απαντώντας σε ερώτηση και διασκεδάζοντας με τον εμφανιζόμενο εσχάτως ως υπερθεματιστή της διαφάνειας επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ευθύνης» τόνισε χαρακτηριστικά:

«Εδώ υπάρχουν αιρετοί οι οποίοι αν και διώκονται για μισό εκ. ευρώ, απιστία κατά συρροή κατά του Δήμου Διονύσου, κατά δημοτικού χρήματος, τολμούν και ζητούν την ψήφο του δημότη. Προσωπικά αν είχα στην πλάτη μου σχολικές επιτροπές, νερά, γήπεδο που γέρνει…, ένα από αυτά να είχα, θα μετακόμιζα σε άλλο Δήμο και αν δεν καθάριζα… δεν θα τολμούσα καν να ζητήσω την ψήφο όλων των δημοτών. Όλα αυτά δεν είναι απλά αδιαφάνεια, είναι πολιτική καμόρα.

Έχουμε αποδείξει με τις πράξεις μας ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και με τη στάση ζωής μας. Η διαφάνεια είναι στάση ζωής. Δεν είναι λόγια».

Παρακάτω, σε άλλη αποστροφή του λόγου του, απαντώντας σε ερώτηση για «απευθείας αναθέσεις» ο Δήμαρχος Διονύσου υπογράμμισε πως ουδεμία καταγγελία έχει γίνει στα υπερκείμενα όργανα. Μάλιστα, για να τεκμηριώσει τις καθ’ όλα νομότυπες διαδικασίες ανέφερε ονόματα επαγγελματιών, συνεργατών-κουμπάρων-συμβούλων του κ Καλαφατέλη. Πιο συγκεκριμένα, ιδού τι είπε:

«Η διαφάνεια δεν είναι λόγια, δεν είναι διαδικασίες, είναι πράξεις. Δεν είναι προπαγάνδα καφενειακού τύπου, χωρίς κανενός είδους καταγγελία. Ένας σοβαρός πολιτικός όταν έχει να καταγγείλει αδιαφανείς διαδικασίες προσφεύγει στα κατάλληλα όργανα προκειμένου να προασπίσει το δημόσιο χρήμα. Επί της διοίκησής μου εγώ προκαλώ, ειδικά στο νομικό πρόσωπο στο οποίο προϊσταμαι, δεν υπάρχει ούτε μία τέτοιου είδους καταγγελία η οποία να έχει αποδειχθεί βάσιμη όλα αυτά τα χρόνια.

Και σε ότι αφορά το κομμάτι των απευθείας αναθέσεων για να μην θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω, στο Δήμο Διονύσου το  90% για να μην πω το 100% δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο και όποιος θέλει έρχεται και καταθέτει προσφορές. Με αυτές τις απευθείας αναθέσεις 4 συνυποψήφιοι του κυρίου Καλαφατέλη συνεργάζονται με τον Δήμο. Είναι ο κύριος Φόντος, ο κύριος Κλεφτάκης, ο κύριος Φωτέλης και ο κύριος Χριστοδούλου, γαμπρός του κυρίου Χιώτη».

56927310_2203862859729985_5428723355157004288_n

Ο κ Ζαμάνης αναφέρθηκε επίσης, κατόπιν σχετικών ερωτήσεων,  στα θέματα της καθαριότητας, των υποδομών, της ασφάλειας, της κοινωνικής πολιτικής, ενώ στην ελεύθερη τοποθέτησή του κάλεσε για πολλοστή φορά τον κ Καλαφατέλη να φωτίσει επιτέλους, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές, την πολύκροτη υπόθεση των «Νερών Κρυονερίου».

Αναλυτικά οι απαντήσεις του Δημάρχου Διονύσου και επικεφαλής των «Ανοιχτών Οριζόντων» έχουν ως εξής:

1.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ:

«Σε ότι αφορά την καθημερινότητα κάναμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχουμε πετύχει αρκετά πράγματα. Χρειάζεται όμως πολύ μεγαλύτερος αγώνας να συνεχίσει αν γίνεται από εδώ και στο εξής.

Σκεφτείτε ότι παρ΄ όλα τα όποια προβλήματα έχει ο Δήμος Διονύσου ήταν ο δεύτερος σύμφωνα με τον ΕΣΔΝΑ σε ποσοστό ανακύκλωσης το οποίο μαζεύτηκε το 2018. Αν κανείς σκεφτεί το πληθυσμιακό μέγεθος του Δήμου Διονύσου σε σχέση με τους υπόλοιπους 66, μπορεί εύκολα να καταλάβει το πόσο μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει. Τα δύο βασικά προβλήματα είναι η οδοποιία και η καθαριότητα.

56935279_2203564536426484_509243521983578112_o

Σε ότι αφορά το κομμάτι της οδοποιίας, ο δήμος Διονύσου αυτή τη στιγμή έχει σκαμμένο λόγω έργων υποδομών το 25% του οδικού του δικτύου. Χαρακτηριστικά ένα παράδειγμα: Στην συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο Περιστερίου, τον κ. Παχατουρίδη,  γύρισε και μου είπε ότι με 5 εκατ. που εξασφάλισε από την Περιφέρεια Αττικής έχει ασφαλτοστρώσει όλο το Περιστέρι. Γύρισα και του είπα 13 εκατ. πήρε ο Διόνυσος από την Περιφέρεια Αττικής για αντιπλημμυρικά έργα στον Άγιο Στέφανο προκειμένου να θωρακιστεί και θα πρέπει να δώσει το οδικό δίκτυο χειρότερο απ΄ ότι το παρέλαβε. Πρέπει λοιπόν, οι πολίτες να καταλάβουν ότι το κομμάτι της οδοποιίας είναι κάτι το οποίο έπεται μετά την κατασκευή όλων των υποδομών.

Σε ότι αφορά την καθαριότητα, έχουν γίνει επενδύσεις στον στόλο άνω του 1,5 εκ. ευρώ τη θητεία που πέρασε και υπάρχουν και άλλες.

Και θα πω το εξής:

Λόγω της  υποστελέχωσης του Δήμου, ένα θέμα το οποίο για εμάς δεν είναι ταμπού, είχαμε ζητήσει τη συνδρομή ιδιωτών, αλλά η αντιπολίτευση το απέρριψε. Δυστυχώς, οι προσλήψεις είναι πολύ δύσκολες με βάση τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Τις προσπαθούμε διαρκώς. Όμως δεν είναι ταμπού, εάν δεν γίνεται αυτό, να ζητηθεί βοήθεια από την αγορά».

2. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ:

«Η διαφάνεια δεν είναι λόγια, δεν είναι διαδικασίες, είναι πράξεις. Δεν είναι προπαγάνδα καφενειακού τύπου, χωρίς κανενός είδους καταγγελία. Ένας σοβαρός πολιτικός όταν έχει να καταγγείλει αδιαφανείς διαδικασίες προσφεύγει στα κατάλληλα όργανα προκειμένου να προασπίσει το δημόσιο χρήμα. Επί της διοίκησής μου εγώ προκαλώ, ειδικά στο νομικό πρόσωπο στο οποίο προϊσταμαι, δεν υπάρχει ούτε μία τέτοιου είδους καταγγελία η οποία να έχει αποδειχθεί βάσιμη όλα αυτά τα χρόνια.

Και σε ότι αφορά το κομμάτι των απευθείας αναθέσεων για να μην θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω, στο Δήμο Διονύσου το  90% για να μην πω το 100% δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο και όποιος θέλει έρχεται και καταθέτει προσφορές. Με αυτές τις απευθείας αναθέσεις 4 συνυποψήφιοι του κυρίου Καλαφατέλη συνεργάζονται με τον Δήμο. Είναι ο κύριος Φόντος, ο κύριος Κλεφτάκης, ο κύριος Φωτέλης και ο κύριος Χριστοδούλου, γαμπρός του κυρίου Χιώτη. Είναι άνθρωποι που με αυτήν την διαδικασία και πολύ καλά κάνουν δουλεύουν και συνεργάζονται με τον Δήμο έχοντας δώσει τις φθηνότερες προσφορές μέσα από την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Αυτά για να μην μένουν εντυπώσεις και σκιές.

Αλλά βέβαια το ζήτημα δεν είναι αυτό, το ζήτημα είναι ότι επειδή ο τομέας της διαφάνειας δεν είναι προνομιακό πεδίο για τον κύριο Καλαφατέλη, θα πω το εξής:

Εδώ υπάρχουν αιρετοί οι οποίοι αν και διώκοντα για μισό εκατ. ευρώ, απιστία κατά συρροή κατά του Δήμου Διονύσου, κατά δημοτικού χρήματος, τολμούν και ζητούν την ψήφο του δημότη.

Προσωπικά αν είχα στην πλάτη μου σχολικές επιτροπές, νερά, γήπεδο που γέρνει… Ένα από αυτά να είχα θα μετακόμιζα σε άλλο Δήμο και αν δεν καθάριζα… δεν θα τολμούσα καν να ζητήσω την ψήφο όλων των δημοτών. Όλα αυτά δεν είναι απλά αδιαφάνεια, είναι πολιτική καμόρα.

Έχουμε αποδείξει με τις πράξεις μας ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό και με τη στάση ζωής μας. Η διαφάνεια είναι στάση ζωής. Δεν είναι λόγια».

3.ΥΠΟΔΟΜΕΣ:

«Η θητεία η οποία πέρασε, ευτυχώς ξεμπερδέψαμε με τον περιβόητο Τοξότη, τον οποίο κληρονομήσαμε, οπότε προχωράει το αποχετευτικό, αφού πλέον αντικαταστάθηκε από την εταιρεία Άκτορας, από τις πιο αξιόπιστες τεχνικές εταιρίες της χώρας. Ελπίζουμε λοιπόν ότι θα πάνε όλα καλά και ότι στο επόμενο 18μηνο αυτό το μεγάλο έργο θα τελειώσει. Αύριο είναι η τελευταία προθεσμία κατάθεσης φακέλων, για την αποχέτευση της Δροσιάς. Και μαζί έρχεται και το αποχετευτικό της Άνοιξης τον επόμενο μήνα. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι μέχρι τη λήξη αυτής της θητείας, δηλ. μέχρι τον Αύγουστο, ενδεχομένως να έχουμε καταφέρει να έχει μπει σε διαδικασία δημοπράτησης και ο Άγιος Στέφανος.

Πεντακόσιες (500) συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης έχουν γίνει σε όλο τον Δήμο Διονύσου.  Ήδη εκτελούνται αντιπλημμυρικά στον Άγιο Στέφανο ύψους 13 εκατ. ευρώ, προϋπολογισμού και αποκτήθηκε και το οικόπεδο προκειμένου να κατασκευαστεί το αντιπλημμυρικό της Λεωφόρου Σταμάτας.

Το έργο του οδοφωτισμού που πολλοί το λένε σκάνδαλο, αλλά κανένας δεν το καταγγέλλει είναι ένα έργο, το οποίο προχωράει και πραγματικά θα αλλάξει την εικόνα της πόλης.

53216106_2143266005789671_877113329221369856_o

Έχουν δεσμευθεί 5,5 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης σε σχέση με νέες τεχνολογίες, ηλεκτρονικά ρολόγια και τηλέλεγχο, από το πρόγραμμα Φιλόδημος, αλλά και από άλλες χρηματοδοτήσεις.

Τέσσερα (4) γήπεδα ποδοσφαίρου έχουν βελτιωθεί, 12 νέες παιδικές χαρές έχουν παραδοθεί και σύντομα είναι άλλες 5 να παραδοθούν. Δύο κλειστά γήπεδα έχουν γίνει παρκέ, 2 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων για το 2019 έχουν δεσμευθεί για τον Δήμο Διονύσου για διαπλάτυνση της Λ. Μαραθώνος στον κόμβο με τη Λ. Σταμάτας. Δεν θα μιλήσω για μικρότερα τύπου έργα όπως το ΚΕΠ στο Διόνυσο, το Γηροκομείο…

Επιλέγουμε αυτά τα έργα να ολοκληρωθούν και να συνεχιστούν».

4.ΑΣΦΑΛΕΙΑ:

«Η ασφάλεια της περιουσίας των πολιτών βάσει νόμου δεν είναι μια αρμοδιότητα η οποία καλύπτεται από την τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι μια αρμοδιότητα, η οποία ανήκει στην κεντρική διοίκηση. Παρ΄ όλα αυτά κατά τη διάρκεια της περασμένη θητείας, φροντίσαμε και θέσαμε σε εφαρμογή  μια υπηρεσία η οποία αφορούσε την φύλαξη των δημοσίων χώρων με την περιπολία 10 αυτοκινήτων από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί και τα οποία κάλυπταν σχεδόν όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου Διονύσου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και τα φαινόμενα παραβατικότητας να περιοριστούν, αλλά και ταυτόχρονα να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Είναι ένα μέτρο για το οποίο υπάρχει αυτήν την στιγμή διαγωνισμός σε εξέλιξη το οποίο προτιθέμεθα να τον συνεχίσουμε.

Επίσης θα πω ότι ασφάλεια είναι ο φωτισμός της πόλης. Μια φωτισμένη πόλη είναι μια ασφαλής πόλη. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε και αυτό θέλουμε να επιτύχουμε. Τον διαγωνισμό αυτόν που είναι σε εξέλιξη με 10 χιλιάδες φωτιστικά τεχνολογίας LED και καλύτερα φωτισμένη την πόλη του Διονύσου.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της πολιτικής προστασίας θα πω ότι έχουμε την ευτυχία και δεν είναι δικό μου έργο, τα βρήκαμε τα εθελοντικά κλιμάκια οργανωμένα, αλλά τα συνδράμαμε κι εμείς με όποιο τρόπο μπορούμε και πράγματι 120 εθελοντές λειτουργούν ως «Φύλακες Άγγελοι» κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου όλων εμάς. Είναι παιδιά εκπαιδευμένα και στελεχώνουν 25 πυροσβεστικά οχήματα περισσότερα από εκείνα που μας εποπτεύουν. Εκεί επάνω χρειάζεται η συνδρομή όλων. Αυτά τα κλιμάκια να βοηθηθούν και με περισσότερο κόσμο.

Μια φράση μόνο για το Μάτι… Χρειάζεται η αρωγή του Δασαρχείου στη διάνοιξη δασικών δρόμων και εξόδων διαφυγής ακόμη και όπου υπάρχουν υπηρεσιακές αγκυλώσεις για το δασαρχείο».

5.ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ:

(Με αφορμή την επίθεση σε εκλογικό κέντρο παράταξης) Προφανώς αυτού του είδους τα φαινόμενα και είναι καταδικαστέα. Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση το είχαμε ζήσει κι εμείς στο δικό μας εκλογικό κέντρο. Παραμένει το φαινόμενο.

Εγώ θα ήθελα να πιαστώ από την ευκαιρία και να μιλήσω για την κοινωνική πολιτική στο Δήμο Διονύσου. Την θητεία που πέρασε αφού βρήκαμε 180 χιλιάδες τετραγωνικά αδήλωτα και καταφέραμε και μαζέψαμε γύρω στα 3,5 με 4 εκατ. ευρώ, αυτού του είδους τη δουλειά την επιστρέψαμε στους δημότες μειώνοντας αισθητά τα δημοτικά τέλη, μιλάω για μειώσεις 30 και 40% ή και 50% στο κόστος υδροπαροχής. Ενισχύσαμε τις ήδη υφιστάμενες  δομές κοινωνικής πολιτικής, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Φαρμακείο, Πολυϊατρείο, πηγαίνοντας τα σε πολύ καλύτερες εγκαταστάσεις. Δημιουργήσαμε νέες όπως Ιματιοθήκη, Κοινωνικό Φροντιστήριο.

57620760_2205917059524565_183293948469444608_o

Λειτούργησαν 3 νέοι παιδικοί σταθμοί, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος κανένα παιδί εργαζόμενης μητέρας να μην μείνει εκτός παιδικών σταθμών. Λειτούργησαν 2 νέα ΚΑΠΗ, 3 νέα  σχολεία, 2 είναι υπό δημοπράτηση, λειτούργησε το μέτρο του Summer Camp που πήρε 3 χιλιάδες παιδιά φέτος το καλοκαίρι, το Φοιτητικό λεωφορείο, δράσεις χωρίς μεσάζοντες, πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας όπως είναι το ΤΕΒΑ.

Θέλω να πω ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης τετραετίας το δίχτυ κοινωνικής προστασίας που άπλωσε αυτή η δημοτική αρχή προς τους πολίτες ήταν στα μέτρα του δυνατού, όσο το δυνατό μεγαλύτερο. Αυτό το οποίο δεν κάναμε, δεν ανταποδώσαμε τα χρήματα τα οποία οφείλαμε και στους επαγγελματίες της περιοχής, κάτι το οποίο πρόκειται να κάνουμε στο άμεσο μέλλον εφόσον επιλεγούμε σαν διοίκηση.

Όμως, να θυμίσω ότι είμαστε ο Δήμος, η βιομηχανική ζώνη στην Αττική με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη».

6.Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΜΑΝΗ

«Είναι σημαντικό κατά την άποψή μου μιας και ο κύριος Καλαφατέλης μίλησε για ένα κατά φαντασίαν σκάνδαλο όπως τα LED και για απευθείας αναθέσεις όπως είπε, για τα οποία δεν υπάρχουν ούτε καν επίσημες καταγγελίες,  να απαντήσει, έστω και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές επί συγκεκριμένου σκανδάλου, για αυτά που ήδη έχουν διαπιστωθεί από τη δικαιοσύνη και για τα οποία ο ίδιος είναι κατηγορούμενος για κακουργηματικού χαρακτήρα απιστία ύψους μισού εκατ. ευρώ κατά του Δήμου Διονύσου, εμπορευόμενος ένα ανεπίδεκτο εμπορίας δημόσιο αγαθό που λέγεται νερό.

Αυτό είναι ένα υπαρκτό σκάνδαλο που η δικαιοσύνη έχει ασχοληθεί ουσιαστικά.

Αλλά για να κάνω τον επίλογό μου θα πω το εξής:

Θα ήθελα να έχω την ευτυχία να διοικήσω μια πόλη όπου το μόνο μου άγχος θα ήταν να φροντίζουμε λουλούδια και παρτέρια.

Δυστυχώς στο Δήμο Διονύσου τα προβλήματα είναι πολύ πιο ουσιαστικά και έπρεπε να ξεκινήσουμε από το Α και αντί για έργα βιτρίνας και χαριτωμένες παρεμβάσεις να δίνουμε τη μάχη της υποδομής. Αποχέτευση για να φύγουμε από την ντροπή των βόθρων, αγωγός ομβρίων υδάτων για να μην πλημμυρίζουμε, σύγχρονο φωτισμό για ασφάλεια και ποιότητα ζωής, σχολεία, παιδικοί σταθμοί, γήπεδα και γυμναστήρια για τα παιδιά μας και αξιοπρεπείς υποδομές για τους γονείς μας.

Έτσι εργαστήκαμε τα προηγούμενα  4 χρόνια, αυτό το έργο θέλουμε να ολοκληρώσουμε έτσι ώστε ο όποιος διάδοχός μας να έχει ως μοναδικό άγχος τον καλωπισμό της πόλης.

Και όλα αυτά χωρίς μισή υπογραφή μας να είναι υπό την αίρεση της δικαιοσύνης».

Categories: ΠΟΛΙΤΙΚΗ