ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ

Του Βαγγέλη Ζιμετάκη.

Νέο και πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ παρουσιάζουμε στον απόηχο της ενδιαφέρουσας διάλεξης του κ. Ξενοφώντα Μουσά στο Γυμνάσιο Άνοιξης με θέμα τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων την περασμένη Δευτέρα το απόγευμα. Ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμων, που θεωρείται πατέρας της έρευνας γύρω από τον Μηχανισμό, ανέπτυξε τις απόψεις και τις θεωρίες του γύρω από αυτό το μοναδικό τεχνολογικό επίτευγμα των Αρχαίων Ελλήνων, στο πλαίσιο  του επιτυχημένου προγράμματος «Ανοιχτό Σχολείο».

IMG_8222

Συνομιλήτρια του κ. Μουσά, ήταν η κ. Χριστίνα Πούλιου, μαθηματικός, με πολλές γνώσεις γύρω από το συγκεκριμένο αντικείμενο, καθώς έχει σκηνοθετήσει και μία καλαίσθητη μαθητική παράσταση με θέμα τον πρώτο υπολογιστή του κόσμου!

IMG_8242

Γονείς με τα παιδιά τους, πολίτες όλων των ηλικιών, ήρθαν να θαυμάσουν τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων και να μάθουν όσα περισσότερα μπορούν γύρω από αυτόν. Η γλαφυρή ομιλία του κ. Μουσά, επέτρεψε ακόμα και στα μικρά παιδιά να κατανοήσουν το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας, διατηρώντας το ενδιαφέρον τους αμείωτο!

IMG_8236

Οι φωτογραφίες «έπεφταν βροχή», αφού οι περισσότεροι από τους παρευρισκόμενους φωτογραφήθηκαν μπροστά από τον περίφημο Μηχανισμό των Αντικυθήρων.

IMG_8245

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το ενδιαφέρον δεν μονοπωλήθηκε από τους ομιλητές, καθώς οι ακροατές ρώτησαν και συμμετείχαν με τον δικό τους τρόπο στην διάλεξη, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο κλίμα διάδρασης και επιστημονικής αναζήτησης.

IMG_8273

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ