ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΜΑΡΚΕΤΟΥ: “ΑΥΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ”

Του Βαγγέλη Ζιμετάκη.

Την άποψη ότι η «τωρινή Διοίκηση έχει δοκιμαστεί και έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει, γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο της» εξέφρασε η Ειρήνη Μαρκέτου σε συνέντευξή της στο dionysospost. Από τις νέες υποψηφιότητες, με ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, η κ Μαρκέτου, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο διαμέρισμα της Δροσιάς με την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες» του Δημάρχου κ Διονύση Ζαμάνη, πιστεύει ότι δεν είναι ώρα για πειραματισμούς, ζητώντας από τους πολίτες να δώσουν την ευκαιρία στο συνδυασμό της να υλοποιήσει τις προγραμματικές εξαγγελίες του.

53359523_10213027732743850_395183449893240832_o

-Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών; 

«Προσωπικά πιστεύω ότι το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η διατήρηση της δυναμικής που έχει αναπτυχθεί τα χρόνια της θητείας της παράταξής μας στο τιμόνι του Δήμου Διονύσου. Διεκδικούμε  να μας δώσουν οι συμπολίτες μας την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε όσα έχουμε αρχίσει και να υλοποιήσουμε πλήρως τις πρωτοβουλίες μας, με βάση τις εξαγγελίες μας και τον προγραμματισμό μας. Έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες σε έργα που έχουν να κάνουν με το αποχετευτικό δίκτυο, την αντιπλημμυρική προστασία, τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς και πολλά άλλα. Όλα τα παραπάνω πρέπει να συνεχίσουν και να επιταχυνθούν. Οι πειραματισμοί στη τοπική αυτοδιοίκηση, μόνο καθυστέρηση θα φέρουν».

-Προβλέπετε νίκη για τους «Ανοιχτούς Ορίζοντες»; 

«Είμαι αισιόδοξη ότι οι συμπολίτες μας θα μας εμπιστευτούν την ψήφο τους, χωρίς δισταγμό, γνωρίζοντας ότι η εμπιστοσύνη τους είναι για εμάς δέσμευση για δουλειά, διαφάνεια και αποτελέσματα».

53881552_10213076428161205_646094872389877760_o

-Σε παλαιότερες δηλώσεις σας έχετε επισημάνει την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην καθαριότητα, την ασφάλεια των πολιτών και το οδικό δίκτυο. Τι πιστεύετε πως μπορεί να κάνει η παράταξη σας για αυτά τα ζητήματα; 

«Η παράταξη μας έχει αναφερθεί πολλές φορές στο σημαντικό έργο που έχει ήδη υλοποιηθεί με επιτυχία, παραδείγματα του οποίου σας ανέφερα παραπάνω. Με νέα λαϊκή εντολή στις 26/5, θα συνεχίσουμε το έργο μας για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στις υποδομές του Δήμου μας, καθώς και στην επούλωση των «πληγών» που αυτές έχουν επιφέρει στην καθημερινότητά μας. Στον τομέα της καθαριότητας ανανεώσαμε κομμάτι του εξοπλισμού μας αλλά οι ελλείψεις προσωπικού λόγω Μνημονίων, δημιούργησαν πληγές. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί ακόμα και αν χρειαστεί συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Η τωρινή Διοίκηση έχει αποδείξει ότι μπορεί, γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσει. Συνεχίζουμε λοιπόν».

57092892_10156906073302900_1068959223297081344_n

Ένας από τους στόχους του πολιτικού σας οράματος είναι να αφυπνίσετε τους πολίτες, ώστε να ασχοληθούν περισσότερο με τα κοινά. Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; 

«Πιστεύω ακράδαντα, πως όλοι μας πρέπει να προσφέρουμε στα κοινά με διάθεση και όραμα, ώστε να υπάρχει πρόοδος και εμφανής βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο Δήμο μας, καθώς και της καθημερινότητας των δημοτών. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα και εγώ να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου για πρώτη φορά, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της παράταξης Ανοιχτοί Ορίζοντες – γιατί πιστεύω ότι έχουμε δείξει έργο τα τελευταία 4 χρόνια, γιατί έχουμε όρεξη, έχουμε όραμα και έχουμε διάθεση να προσφέρουμε και να συμβάλλουμε στην περαιτέρω αναβάθμιση της ζωής μας. Ο μόνος τρόπος για να πεισθεί ο κάθε πολίτης να ασχοληθεί περισσότερο με τα κοινά, είναι να του αποδείξουμε ότι είμαστε αφοσιωμένοι στο στόχο μας για έργο και προσφορά στο Δήμο μας και να του δείξουμε ότι πετυχαίνουμε αποτελέσματα, χωρίς μικροπολιτικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις, οι οποίες δεν προσφέρουν στο δημόσιο διάλογο. Είμαστε αποφασισμένοι, έχουμε πρόγραμμα, πιστεύουμε στο έργο μας και στο όραμά μας και θα το αποδείξουμε. Και αυτό είναι το μεγάλο μας Προνόμιο!»