FRONTPAGE

ΙΩΑΝΝΑ ΔΑΚΤΥΛΙΔΗ: «ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΦΙΛΟΤΙΜΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»

Του Βαγγέλη Ζιμετάκη.

Η Ιωάννα Δαχκυλίδη από τη Δροσιά θεωρεί πως «έχει γίνει φιλότιμη προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του τόπου μας» από την  παρούσα διοίκηση του Δήμου Διονύσου και πως «υπάρχει δυνατότητα για  περισσότερα πράγματα», αρκεί «να πάψουμε ως άνθρωποι να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος». Από τα νέα πρόσωπα που αποφάσισαν να εκτεθούν στις εκλογές της Κυριακής συμμετέχει στον ανεξάρτητο συνδυασμό για το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Δροσιάς. Μιλώντας στο dionysospost συστήνεται στο πλατύ κοινό, γνωστοποιώντας στοιχεία της ταυτότητας της, ενώ εξηγεί επίσης τι την ώθησε να ασχοληθεί για πρώτη φορά με τα κοινά.

«Είμαι απόφοιτη δημόσιας τεχνικής σχολής με ειδίκευση στο χειρισμό και προγραμματισμό η/υ. Απασχολήθηκα για 4 χρόνια στο αντικείμενο μου διδάσκοντας στα δημόσια ΙΕΚ Κερατσινίου και Αγ. Δημητρίου. Ακολούθως εργάστηκα στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος για 5 χρόνια ως υπεύθυνη ξένου τύπου και τα τελευταία 10 χρόνια παρείχα τις υπηρεσίες μου σε ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορίου τροφίμων και παραφαρμακευτικών προϊόντων ως υπάλληλος γραφείου σε θέσεις ευθύνης. Πηγή έμπνευσης ήταν απ’ τα παιδικά μου χρόνια ο θείος μου που υπήρξε κοινοτάρχης για πολλά χρόνια στο χωριό της μητέρας μου στην Εύβοια. Το  ήθος του, το πάθος του για το κοινό καλό και η ανιδιοτέλεια του με έκαναν να τον θαυμάζω. Παρότι αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες δεν το έβαζε κάτω, ενώ η αγάπη του κόσμου και η πίστη σε αυτόν τον δυνάμωνε και συνέχιζε το έργο του.

Έτσι και εγώ, για πρώτη φορά τόλμησα να ασχοληθώ με το σχολείο για δύο χρόνια, όπου εκεί ουσιαστικά ανακάλυψα την αγάπη μου για τα κοινά και έδωσα και τις πρώτες μου εξετάσεις σε θέματα συνεργασίας, ομαδικότητας, εμπιστοσύνης, ειλικρίνειας και αποτελεσματικότητας απέναντι σε συνομήλικους μου. Η ευχάριστη αυτή εμπειρία αποτέλεσε αφορμή για να ασχοληθώ πια ως μητέρα με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 1ου νηπιαγωγείου Δροσιάς, όπου είμαι πρόεδρος εδώ και 4 χρόνια και προσπαθώ για τη βελτίωση της καθημερινότητας στο μικρόκοσμο του σχολείου».

31171512_10215809221484434_3390812590690009088_n

-Τι εμπειρίες έχετε αποκομίσει;

«Απ΄ όλη αυτή την εθελοντική μου δράση νιώθω ότι ολοκληρώνομαι ως άνθρωπος και θεωρώ ότι η ενασχόληση με την πολιτική  θα μου δώσει την ευκαιρία να διοχετεύσω όλη μου την ενέργεια και αγάπη για το καλό του τόπου μου. Για μένα πολιτική σημαίνει αγάπη για τα κοινά, ήθος, ανιδιοτέλεια και προσφορά. Μπορεί να με χαρακτηρίσετε ρομαντική αλλά εγώ έτσι βλέπω τα πράγματα».

-Ποιο στοιχείο σας οδήγησε στην απόφαση να κατέβετε ως υποψήφια τοπική σύμβουλος;

«Η καλή  συνεργασία σε επίπεδο συλλόγου γονέων με τοπικούς παράγοντες με ώθησε να λάβω αυτή την απόφαση».

-Τι άποψη έχετε σχηματίσει για τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης του κ Διονύση Ζαμάνη;

«Έχω ήδη εκφράσει τη θέση μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θεωρώ ότι έχει γίνει μια φιλότιμη προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του τόπου μας (π.χ. δίκτυο αποχέτευσης, ανακατασκευή παιδικών χαρών και γηπέδων, επαναλειτουργία σχολείων, ίδρυση δημοτικού γηροκομείου) παρόλα αυτά πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι για μεγάλα έργα πρέπει σύμμαχος μας να είναι ο χρόνος και να πάψουμε ως άνθρωποι να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Θέληση υπάρχει από όλους μας, εύχομαι να μας δοθεί και η ευκαιρία να το αποδείξουμε».

60287345_2269218099807338_2756438512252223488_n

-Τι προτεραιότητες βάζετε για την επόμενη ημέρα;

«Το κυριότερο είναι να ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης και των αντιπλημμυρικών έργων έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και στην ασφαλτόστρωση των δρόμων που τόσο μας έχουν ταλαιπωρήσει. Εξίσου σημαντικό έργο είναι η διαπλάτυνση της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος της Δροσιάς με σκοπό να αποσυμφορηθεί η κίνηση στο κέντρο της Δροσιάς όπως επίσης και το να συνεχίσουμε να διατηρούμε τα σχολειά μας σε άριστη κατάσταση και προπάντων ανοιχτά!!»

-Εκφράζετε ελεύθερα τη γνώμη σας ως ελεύθερος πολίτης, αλλά έχετε γίνει και στόχος για την έντονη δραστηριότητα που αναπτύσσετε…

«Είναι αλήθεια, ιδιαίτερα και πρωτίστως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά είναι στάση ζωής μου να μην το βάζω κάτω σε οποιοδήποτε είδους bulling».

-Η απλή αναλογική είναι ένα στοίχημα. Νομίζετε ότι θα λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά:

«Αυτό εξαρτάται από εμάς. Είναι αφορμή για όλους μας να συνεργαστούμε για το κοινό καλό του τόπου.. Καμία ιδέα και κανένας  δεν περισσεύουν όταν αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό…»