ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΙΡΑΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΔΡΟΣΙΑ

Αφιέρωμα στον ιρανικό κινηματογράφο κάνει τον Ιούνιο η Ομάδα Πολιτισμού της Δ.Κ. Δροσιάς του Δ. Διονύσου με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ιράν  στο πλαίσιο του προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου». Εκτός των επιλεγμένων ταινιών θα προβληθεί παράλληλα το ντοκιμαντέρ Another Iran, μια παραγωγή του Οργανισμού Χειροτεχνιών και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ιράν, που αφορά τη λαογραφία, τη φύση της χώρας, την αρχιτεκτονική και την ιρανική κουλτούρα, δοσμένα με ποιητικό τρόπο. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, κατά τη διάρκεια των προβολών, θα δώσουν το «παρών» εκπρόσωποι του Μορφωτικού Κέντρου της Ιρανικής Πρεσβείας.

Ο ιρανικός κινηματογράφος έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους πιο επιτυχημένους εθνικούς κινηματογράφους στον κόσμο.

Την προσεχή Δευτέρα-3 Ιουνίου θα προβληθεί η ταινία «Πισίνα ζωγραφικής» του Maziar Miri.

Το σενάριο:

Ένα αγόρι προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της νοητικής στέρησης των γονιών του.

Πρόκειται για παραγωγή του 2013, διάρκειας 95’.

pool

Τη μεθεπόμενη Δευτέρα-10 Ιουνίου σειρά παίρνει το «Κουράγιο» των Afshin Hashemi / Mohsen Gharaei.

Το σενάριο:

Τέσσερις συνταξιδιώτες με ένα βαν αναχωρούν να διασχίσουν την Ιρανική έρημο. Μετά από μία ατυχή πορεία γεγονότων η αθώα βόλτα μετατρέπεται σε ένα απρόσμενο προσωπικό ταξίδι.

Είναι επίσης παραγωγή του 2013, διάρκειας 93’.

kouragio-1

Η αξεπέραστα ποιητική, διεισδυτική και βαθιά ανθρωπιστική ματιά του ιρανικού κινηματογράφου αναδεικνύεται μέσα από τις ταινίες μυθοπλασίας, που καταπιάνονται με διαφορετικές πτυχές της καθημερινής ζωής του Ιράν και με διαφορετικούς ανθρώπους.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο  Κώστας Μαντάς, ενώ την ανάλυση ταινιών κάνει η Καίτη Λεκάκου.

Οι προβολές γίνονται στις 20.00’ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δροσιάς, Γρηγορίου Λαμπράκη 19, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

 

 

Categories: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ