ΝΕΑ

ΣΤΟΥΣ 37 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται το Σαββατοκύριακο με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 37 ως 38 βαθμούς. Οι αντικυκλωνικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ελλάδα θα έχουν ως αποτέλεσμα την αυξημένη ηλιοφάνεια και τον περιορισμό των έως τώρα μεσημβρινών και απογευματινών βροχών και καταιγίδων, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η ηλιοφάνεια και ο περιορισμός των φαινόμενων θα οδηγήσει σε όλη σχεδόν τη χώρα σε αύξηση της θερμοκρασίας. Στις περιοχές των πολύ υψηλών θερμοκρασιών συγκαταλέγονται η θεσσαλική πεδιάδα, η πεδιάδα των Γιαννιτσών και του Αγρινίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στη Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Στο Δήμο Διονύσου ειδικότερα, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει το μεσημέρι της Παρασκευής-14 Ιουνίου στους 31 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία (στις 15.00) που θα είναι η μέγιστη της ημέρας. Τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας το θερμόμετρο θα δείχνει γύρω στους 18 βαθμούς και τα μεσάνυχτα 23.

Το Σάββατο-15 Ιουνίου ευτυχώς τα πράγματα θα είναι καλύτερα στην περιοχή μας σε σύγκριση με το κέντρο της Αθήνας και την υπόλοιπη Ελλάδας, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 μέχρι 28 (στις 15.00) βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή-16 Ιουνίου δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή με τις τιμές να διαμορφώνονται  ίδια επίπεδα: 20 ελάχιστη, 28 μέγιστη θερμοκρασία.

Το σκηνικό δεν θα διαφοροποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τη μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες να μην ξεπερνά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

 

Categories: ΝΕΑ