ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Μηνυτήρια αναφορά του Γιάννη Καλαφατέλη για παράβαση καθήκοντος και κατάτμηση έργου στις Σχολικές Επιτροπές εξετάζουν τις τελευταίες ημέρες οι δικαστικές αρχές. Την περασμένη Τετάρτη μάλιστα η κ Ελπίδα Καγιαλή και ο κ Αχιλλέας Δελαγραμμάτικας (Πρόεδροι Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας αντίστοιχα), καθώς επίσης ο Δήμαρχος Διονύσης Ζαμάνης υπό την ιδιότητα του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, επισκέφτηκαν τον Ειρηνοδίκη Αμαρουσίου και του παρέδωσαν απολογητικά υπομνήματα, αρνούμενοι βεβαίως όλες τις κατηγορίες.

Η αναφορά του κ Καλαφατέλη κατατέθηκε στις αρχές του έτους στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, που κίνησε τη διαδικασία. Αφορά εργασίες την περίοδο 2017-18. Στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης ο Πταισματοδίκης Αμαρουσίου ζήτησε από το Δήμο Διονύσου τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και τις διευθύνσεις κατοικιών του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς επίσης των Προέδρων και των μελών των Σχολικών Επιτροπών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ Καλαφατέλης υποστηρίζει εν ολίγοις πως το έργο «Επισκευή και συντήρηση σχολικών μονάδων» προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, βάσει μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας και κατάρτισης των όρων του σχετικού διαγωνισμού, κατέληξε στον εργολάβο Ιωάννη Κόντο, που έκανε την οικονομικότερη προσφορά (56.240 ευρώ, έκπτωση 65,13%), αλλά η σύμβαση δεν αναρτήθηκε στη Διαύγεια. «Οι Σχολικές Επιτροπές όμως παράλληλα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η εν λόγω σύμβαση, εισηγήθηκαν και αποφάσισαν εργασίες με το ίδιο συμβατικό αντικείμενο» σημειώνει συγκεκριμένα, παραθέτοντας σειρά εργασιών και αποφάσεων.

«Εκείνο που μας ενδιέφερε πάντα ήταν να μην υπάρχουν προβλήματα στα σχολεία και άμεσα να υλοποιούνται τα αιτήματα των διευθυντών» απάντησαν οι παρέχοντες έγγραφες εξηγήσεις, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε έγινε κατάτμηση έργου, αφού οι εργασίες έγιναν σε πλήθος κτηρίων, όχι σε ένα μόνο, ήταν δε διαφορετικού αντικειμένου και χρόνου πραγματοποίησης. Καταλήγοντας ζητούν την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Categories: ΠΟΛΙΤΙΚΗ