ΝΕΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑΣ – ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4

Οι υψηλές θερμοκρασίες που «έλιωσαν» την Ευρώπη τις τελευταίες μέρες υποχωρούν, αφήνοντας πίσω τους συνολικά οκτώ νεκρούς. Ωστόσο το μελτέμι που έσωσε την Ελλάδα από τη ζέστη φεύγει δίνοντας θέση του σε έναν τριήμερο καύσωνα, με θερμοκρασίες που κατά περιοχές θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η τριήμερη θερμή εισβολή ξεκινά από την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και ετοιμάζεται να εκτοξεύσει τον υδράργυρο στα ύψη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 4 ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα πάντως, με κυρίαρχο ακόμη το δυνατό αέρα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας  προειδοποιεί ότι υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κατηγορία 4, στην Ανατολική Αττική.

Ο σχετικός χάρτης πρόβλεψης:

– Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)

– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος)

– Περιφέρεια Πελοποννήσου

– Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία)

– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.civilprotection.gr.

xartis5

Categories: ΝΕΑ