ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΕ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΟΙΞΗΣ

Το όνομα του ανθρώπου που συνδέθηκε όσο κανείς άλλος με την ιστορία του ΑΟ Άνοιξης θα πάρει το γήπεδο ποδοσφαίρου Άνοιξης. Η πρόταση να ονομαστεί η αθλητική εγκατάσταση σε «Γιώργος Κυριάκης» έγινε από το σύλλογο της Άνοιξης και θα συζητηθεί την Τετάρτη-3 Ιουλίου στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου.

Ο Γιώργος Κυριάκης, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο μήνα, υπήρξε ποδοσφαιριστής, πρόεδρος επί 15 συναπτά έτη, η ψυχή της ομάδας της Άνοιξης και με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να τιμηθεί μετά θάνατον για την πολύπλευρη και ανιδιοτελή προσφορά του.

Η σχετική εισήγηση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Άνοιξης κ Χαράλαμπου Πιπέρη (στη φωτογραφία, με τον εκλιπόντα Γιώργο Κυριάκη-αριστερά, τον οποίο συγχαίρει σε παλιότερη εκδήλωση) έχει ως εξής:

«Ο Α.Ο.Άνοιξης με την υπ.αριθμό πρωτ.22801/18-06-2019 αίτηση του ζητά την ονοματοδοσία του ανοιχτού ποδοσφαιρικού γηπέδου Άνοιξης σε γήπεδο Άνοιξης “Γεώργιος Κυριάκης”, καθώς η ιστορία του ομίλου είναι στενά συνδεδεμένη με το όνομά του.

Πράγματι ο Α.Ο. Άνοιξης χρωστά την ύπαρξή του στον Γεώργιο Κυριάκη. Ο Γεώργιος Κυριάκης υπήρξε ποδοσφαιριστής της ομάδας Α.Ο.Άνοιξης για μια δεκαετία και έγινε ο αρχηγός της ομάδας, παρά το νεαρό της ηλικίας του καθώς ξεχώριζε για το ήθος και την έντονη προσωπικότητά του.

Μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας, διετέλεσε στέλεχος του διοικητικού συμβουλίου και κατόπιν έγινε πρόεδρος του αθλητικού ομίλου όπου παρέμεινε σε αυτήν την θέση για δεκαπέντε χρόνια. Στο διάστημα αυτό ο Α.Ο.Άνοιξης χάρη στην συμβολή του μπόρεσε και γνώρισε μεγάλες επιτυχίες και πέτυχε ανόδους σε κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αν και τα δύο τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του ομίλου για σοβαρούς λόγους υγείας, δεν έπαψε να βοηθάει τον όμιλο με τον δικό του πάντα ξεχωριστό τρόπο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Προτείνω το ανοιχτό ποδοσφαιρικό γήπεδο Άνοιξης να ονομαστεί σε γήπεδο Άνοιξης «Γεώργιος Κυριάκης» τιμής ένεκεν για την ανιδιοτελή προσφορά του».

 

Categories: ΑΘΛΗΤΙΚΑ