ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΟΥΝ

Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζει τις προτεραιότητες του για το υπουργείο Εσωτερικών και ταυτόχρονα εξηγεί ποιο είναι το “χρέος” της πρώτης κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος θέτει ως πρώτους στόχους του ΥΠΕΣ:

 Την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

 Την ολόπλευρη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης

 Το νέο εκλογικό νόμο που θα υλοποιήσει και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

Ουσιαστικά ο νέος υπουργός Εσωτερικών βάζει ως άμεσους στόχους νομοθετικές παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το «πρόβλημα» της κυβερνησιμότητας των δήμων, όπως θεωρεί η ΝΔ, μετά την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Καθώς και την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την επαναφορά άλλου εκλογικού συστήματος, αλλά και τη δυνατότητα να ψηφίζουν οι Έλληνες που ζουν εκτός Ελλάδας.

Συγκεκριμένα ο Τάκης Θεοδωρικάκος σημειώνει με νόημα τα εξής:

“Καλημέρα!  Ενας κύκλος έκλεισε κι ενας νέος αρχίζει σήμερα. Τεσσερα χρονια με την ευθύνη της στρατηγικής του Κυριακου Μητσοτακη. Του μεταρρυθμιστή πολιτικού του μέτρου και της λογικής, που πανάξια έγινε αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός. Στρατηγικη ενότητας, ανανέωσης, διεύρυνσης της παράταξης .
Μέσα από πολλές μαχες αποδείχθηκε νικηφόρα και συμπαγής ,δίνοντας αυτοπεποίθηση στον κόσμο της ΝΔ.
Από σήμερα αναλαμβάνω τις ευθύνες του υπουργείου εσωτερικών. Θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω και αυτή την απόφαση του πρωθυπουργού. Στοχος, η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, η ολόπλευρη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης ,ο νέος εκλογικός νόμος που θα υλοποιήσει την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
Σκληρή δουλειά, διαφάνεια και αποτελέσματα για την πατρίδα μας.
Αυτό είναι το χρέος μας!”.

TAKIS