ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ ΜΕ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΗ, ΜΩΡΑΛΗ, ΠΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ»

Διαδοχικές συναντήσεις έχει σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με τους δημάρχους Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, Πειραιά Γιάννη Μώραλη και το νέο περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Συναντήσεις που σηματοδοτούν την κατά δήλωση του υπουργού Εσωτερικών προτεραιότητα για  νομοθετικές παρεμβάσεις στον «Κλεισθένη», οι οποίες  θα αφορούν στη διευκόλυνση της κυβερνησιμότητας και λειτουργίας των ΟΤΑ, μετά την ανάδειξη των νέων δημοτικών και περιφερειακών αρχών με την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Ειδικότερα  ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στις 9 το πρωί. Στη συνέχεια και μέχρι αργά το απόγευμα έχει προγραμματίσει να τα πει με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, ο οποίος, σημειωτέον, ήταν παρών στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου.

Να σημειωθεί ότι η προεκλογική θέση της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ είναι ότι θα προχωρήσει στην κατάργηση της απλής αναλογικής για την ανάδειξη των τοπικών και περιφερειακών αρχών, ενώ και η ίδια η Αυτοδιοίκηση έχει διατυπώσει σχετικές προτάσεις.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΣ, δήλωσε  ότι η Αυτοδιοίκηση θα έχει «εποικοδομητική και δημιουργική συνεργασία με στόχο την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση», με προτεραιότητα την «προώθηση ριζικών μεταρρυθμίσεων που θα κάνουν περισσότερο ευέλικτη και αποτελεσματική τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ζητήματα που αφορούν στην κυβερνησιμότητα και στη λειτουργία των ΟΤΑ τα οποία δημιουργήθηκαν λόγω του νόμου Κλεισθένη θα χρειαστεί να επιλυθούν άμεσα».

Πηγή: localit.gr