FRONTPAGE

«ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ»

Υπέρ της λειτουργίας του 4ου Δημοτικού Σχολείου το Σεπτέμβριο, παρά τις επιφυλάξεις για το ύψος του ενοικίου, τάσσεται η «Λαϊκή Συσπείρωση», η παράταξη του ΚΚΕ, με ανακοίνωση που εξέδωσε. Ζητάει επίσης, μεταξύ άλλων, «οι Σχολικές Επιτροπές να λειτουργήσουν με διαφάνεια εξασφαλίζοντας επαρκή χρηματοδότηση που να καλύπτουν τις ανάγκες των σχολείων και να σταματήσουν οι διώξεις και οι μηνύσεις των Διευθυντών των Σχολείων που και η νέα Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει». Αναλυτικά:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τη πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου κου Καλαφατέλη σε συνάντηση στις 10/7/2019 με Διευθυντές Σχολείων του Δήμου μας ( Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης), Δημοτικές Παρατάξεις και Ένωση Γονέων σημειώνουμε τα εξής :
Η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με τους γονείς ,τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές και βρίσκεται μπροστά σε κάθε αγώνα για μια Παιδεία :
– Δημόσια, δωρεάν ενιαία 12χρονη με δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
– Σχολεία με σύγχρονες προδιαγραφές.
– Σύγχρονα επιστημονικά προγράμματα και βιβλία που θα μορφώνουν ολόπλευρα τα παιδιά του ελληνικού λαού.
– Εκπαιδευτικό προσωπικό μόνιμο, με εργασιακά δικαιώματα, επιμορφωμένο και εξειδικευμένο που θα βρίσκεται από τη πρώτη μέρα στα σχολεία.
– Μέριμνα για τα παιδιά με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες με τμήματα ένταξης, δημόσιες παράλληλες στηρίξεις, ειδικά σχολεία με το ανάλογο παιδαγωγικό και επιστημονικό προσωπικό.
Στον Δήμο Διονύσου υπάρχει μεγάλο κτιριακό πρόβλημα σχεδόν σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές και βαραίνουν όλες τις Δημοτικές Αρχές που διοίκησαν το Δήμο μας (και τον κο Καλαφατέλη ). Μέχρι σήμερα δόθηκαν λύσεις προσωρινές όπως ενοικιάσεις ιδιωτικών κτηρίων με υπέρογκα ενοίκια, αίθουσες ISOBOX, αλλαγές Σχολικών Ορίων, συστεγάσεις σχολείων, κλπ.
Υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα για 4ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου για να καλύψει τις ανάγκες των Δημοτικών Σχολείων του Αγίου Στεφάνου και της Άνοιξης, πάγιο αίτημα των συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών. Το Δημοτικό Σχολείο Άνοιξης έχει οργανικότητα 12θεσιου και λειτουργεί ως 14θεσιο. Στο 1ο Αγ.Στεφάνου διάδρομοι, γραφεία, τουαλέτες έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας, δεν υπάρχουν εργαστήρια, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων κλπ.
Από τη στιγμή που δεν υπήρξε πρόβλεψη για μόνιμη λύση, η προσωρινή ενοικίαση κτηρίου για στέγαση του 4ου Δημοτικού ήταν αναγκαία. Έχουμε επιφυλάξεις για το ύψος του ενοικίου. Ζητάμε να παραδοθεί τον Σεπτέμβρη σε λειτουργία αφού πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας και έχει γίνει ο έλεγχος για την καταλληλότητα και τη στατική του επάρκεια.
Ταυτόχρονα ζητάμε από την νέα Δημοτική Αρχή να δρομολογηθούν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για να χτισθούν σχολεία στο Δήμο μας αξιοποιώντας δημοτικούς χώρους και εκτάσεις, όπως ΤΥΠΕΤ και η περιοχή των Μαρμάρων στον Αγ. Στέφανο, το κτήριο επί της Κρυονερίου, το οικόπεδο του γυμνασίου στη Ροδόπολη, έκταση στη Σταμάτα, κλπ.
Να εξασφαλιστούν υποδομές για Αθλητισμό και Πολιτισμό για τους νέους δωρεάν, μακριά από τη λογική της ανταποδοτικότητας, στέκι Νεολαίας με αξιοποίηση της Καμέλιας, πρόσβαση στους αύλειους χώρους των σχολείων για τους μαθητές χωρίς κάμερες όπως αποφάσισε η Α/θμια Σχολική Επιτροπή που είναι αντιπαιδαγωγικές με επιπτώσεις στο ψυχισμό των παιδιών. Πρόσληψη σχολικών φυλάκων στα σχολεία.
Οι Σχολικές Επιτροπές να λειτουργήσουν με διαφάνεια εξασφαλίζοντας επαρκή χρηματοδότηση που να καλύπτουν τις ανάγκες των σχολείων. Να σταματήσουν οι διώξεις και οι μηνύσεις των Διευθυντών των Σχολείων που και η νέα Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει.
Τελειώνοντας θεωρούμε τουλάχιστον υποκριτική την πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Δημάρχου γιατί:
– Γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των σχολείων αφού έχει διατελέσει στο παρελθόν Δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος επί σειρά ετών και έχει μεγάλο μερίδιο ευθυνών για την κατάσταση της Παιδείας σήμερα στο Δήμο μας.
– Προχώρησε σε ενοικιάσεις σχολικών κτηρίων με υπέρογκα ενοίκια ανοίγοντας την πόρτα προς την επιχειρηματική δράση και την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας.
– Συμφώνησε με τον Καλλικράτη και τώρα με τον Κλεισθένη για να περάσουν αρμοδιότητες του Κράτους στους Δήμους χωρίς τους ανάλογους πόρους με την επιδίωξη στην Παιδεία να σπάσει ο ενιαίος χαρακτήρας του σχολείου, το κόστος λειτουργίας να περάσει στους γονείς και να ανοίξει η πόρτα του σχολείου στους ιδιώτες.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν την ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ.

Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου.

Categories: FRONTPAGE, ΠΑΙΔΕΙΑ