ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΙ ΩΡΑ ΘΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Στις 8.15 το πρωί θα συνεχίσει  να χτυπάει το κουδούνι στα σχολεία, όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και όχι στις 9 π.μ. όπως είχε εξαγγείλει ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας Κώστας  Γαβρόγλου.

«Δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί» δήλωσε η υπουργός Παιδείας στον Σκάι. Ανέφερε επίσης ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4.500 χιλιάδες εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής, ενώ διαβεβαίωσε ότι το σύστημα των εξετάσεων για τα ΑΕΙ δεν θα αλλάξει για το επόμενο σχολικό έτος, ενώ  θα καταργηθεί άμεσα το πανεπιστημιακό άσυλο.

5d2c8dca379d3

Για την κατάργηση της Νομικής Σχολή στην Πάτρα, η οποία θα ξεκινούσε να δέχεται φοιτητές τον Σεπτέμβριο του 2020, σύμφωνα με την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης, η κ. Κεραμέως δήλωσε: «Δεν πρόκειται να ιδρυθεί τέταρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους. Είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να μη βρίσκουν νέους με ειδικές δεξιότητες».

Για το μάθημα των Θρησκευτικών επισήμανε ότι «υπάρχουν δυο αποφάσεις του ΣτΕ οι οποίες έχουν κρίνει το πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά αντισυνταγματικό και πρόθεσή μας είναι να συμμορφωθούμε απόλυτα στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αλλά παράλληλα στοχεύουμε να κάνουμε το μάθημα πιο ελκυστικό για τους μαθητές».

 

Categories: ΠΑΙΔΕΙΑ