ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΕΙΣΜΟΣ 5,3 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ –ΤΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

Ισχυρότατος σεισμός σημειώθηκε στις 14:13 σήμερα το μεσημέρι στην Αττική, μεγέθους 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο προσδιορίζεται 19 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας και σε μόλις 12 χιλιόμετρα βάθος.
Ο σεισμός είχε διάρκεια 15 δευτερολέπτων και έγινε αρκετά αισθητός λόγω του μικρού του εστιακού βάθους.

Το αυτόματο σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών κάνει λόγο για σεισμό 5,1 Ρίχτερ.

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας σε ανάρτησή του στο Facebook κάνει λόγο για σεισμό 5,3 Ρίχτερ με το επίκεντρο να βρίσκεται 34χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας.

Μετά τη σεισμική δόνηση, και ενδεχομένως λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου, υπήρξε πρόβλημα στις επικοινωνίες, ενώ σημειώθηκαν και προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στο Δήμο Διονύσου, ο κόσμος πετάχτηκε στους δρόμους, ενώ οι συναγερμοί άρχισαν να χτυπούν έντονα.

Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησε μετασεισμός μεγέθους 3,8 της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδόθηκαν και από την τηλεόραση το επίκεντρο ήταν τέσσερα χιλιόμετρα δυτικά της Μαγούλας.

Σε επιφυλακή τέθηκε η Πυροσβεστική,που δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων από ασανσέρ λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης.

 

Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ