ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΤ.ΠΕΤΣΑΣ: “ΜΙΚΡΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ”

Από σοβάδες που έπεσαν κατά τη διάρκεια του σεισμού τραυματίστηκε ελαφρά ευτυχώς διερχόμενη γυναίκα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και τουρίστρια επί της Πατησίων, πτώση σοβάδων επίσης καταγράφηκαν στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά και σε ακατοίκητο κτήριο επί της οδού Ερμού, ενώ κατέπεσε εγκαταλελειμένη οικία στην Δραπετσώνα.

Πολλές κλήσεις δέχεται η Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει ανθρώπους που κλείστηκαν σε ασανσέρ λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Νέος μετασεισμός μεγέθους 3,5 της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητός και στο Δήμο Διονύσου, στον οποίο υπάρχει αναταραχή. Μετά τον κύριο σεισμό των 5,1 Ρίχτερ ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί με τον ισχυρότερο να είναι της τάξης των 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ και να σημειώνεται περίπου μια ώρα μετά τον ισχυρό πρώτο σεισμό.

«Δεν υπάρχουν σοβαρές ζημιές μέχρι στιγμής. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε εγρήγορση, ο Πρωθυπουργός είναι στο γραφείο του και ενημερώνεται συνεχώς» δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ Στέλιος  Πέτσας, συνιστώντας ψυχραιμία, δεδομένου ότι «στην Ελλάδα γνωρίζουμε από σεισμούς», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι στον χώρο της Δυτικής Αττικής περιπολούν ένα ελικόπτερο super puma και ένα συντονιστικό ελικόπτερο για να αναφέρουν τυχόν ζημιές στην περιοχή, ενώ δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας αναπτύσσονται στην περιοχή για να συνδράμουν τους πολίτες.