ΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν τα συνεργεία, προκειμένου να ετοιμάσουν το συντομότερο δυνατόν το νεοσύστατο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου σε χώρο πίσω από το ιδιωτικό γηροκομείο «Θάλπη». Στο κτήριο καθημερινά εργάζονται πάνω από είκοσι άτομα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.

IMG_1457

Για τη διαμόρφωση των επιμέρους χώρων τηρούνται απαρέγκλιτα οι αυστηρές προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σχολείο υψηλού επιπέδου από πλευράς υποδομών και μεγάλων απαιτήσεων.

Την προηγούμενη εβδομάδα κατασκευάστηκε το προαύλιο έκτασης 580τμ, διπλάσιο δηλαδή απ’ ότι απαιτείται από το νόμο (300τμ).

Υπάρχουν τρεις αίθουσες στο ισόγειο και τρεις στον πρώτο όροφο, όλες ευρύχωρες και ευήλιες, γραφεία δασκάλων με τουαλέτες ξεχωριστές, γραφεία διευθυντή και υποδιευθυντή, τεράστια αίθουσα εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη και αίθουσα υπολογιστών 25 θέσεων. Παντού έχουν τοποθετηθεί καινούρια σώματα καλοριφέρ.

 

IMG_1473

Η αίθουσα των υπολογιστών

IMG_1471

 

Στα μπαλκόνια του πρώτου ορόφου ξεκίνησαν εργασίες ανύψωσης των σιδερένιων κάγκελων για λόγους ασφαλείας.

IMG_1483

Σε πρώτο πλάνο φαίνεται καθαρά στα μπαλκόνια του πρώτου ορόφου η προσθήκη σιδερένιων στηριγμάτων όπου θα προστεθεί κάγκελο για λόγους ασφαλείας.

 

Στην κυρίως είσοδο κατασκευάστηκε ράμπα, ώστε σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης να μπορεί να εισέρχεται αυτοκίνητο ή ασθενοφόρο εντός του προαυλίου.

IMG_1484

Η κυρίως είσοδος

 

Στον χώρο υποδοχής και ταξινόμησης των μαθητών υπάρχει τζάκι και στο βάθος, πίσω από το ασανσέρ, χώρος για κυλικείο.

IMG_1468

Ο χώρος υποδοχής

 

Τέλος, στον πρώτο όροφο έχει προβλεφθεί έξοδος κινδύνου (σιδερένια σκάλα).

IMG_1482

Η έξοδος κινδύνου του 1ου ορόφου

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τεχνικών το σχολείο πρόκειται να είναι έτοιμο και να παραδοθεί ίσως και μέχρι τον δεκαπενταύγουστο.

 

IMG_1465

Η εντυπωσιακή σε μέγεθος αίθουσα εκδηλώσεων

 

IMG_1463

Ο διάδρομος του ισογείου

 

Ιδιαίτερα ενθουσιώδης για το αποτέλεσμα των εργασιών είναι ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ Παναγιώτης Τσούκας, ο οποίος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί τονίζει ότι “το νέο σχολείο θα είναι καλύτερο από κολέγιο”.

 

Categories: ΠΑΙΔΕΙΑ