ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΑΥΣΩΝΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ – ΚΑΜΙΝΙ Η ΑΘΗΝΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Τις επόμενες μέρες, οι θερμοκρασίες θα φτάσουν έως και τους 40 βαθμούς και θα κάνουν τη χώρα καμίνι έως τις πρώτες μέρες της επόμενης εβδομάδας.

Το νέο κύμα καύσωνα θα ξεκινήσει από αύριο-Πέμπτη και θα «χτυπήσει» πρώτα τη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Ο υδράργυρος θα δείξει έως και 38 βαθμούς Κελσίου. Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Παρασκευή, οπότε η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Στερεά, στη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία.

Το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε κάποιες περιοχές 2 με 4 βαθμούς, εξαιτίας των βοριάδων που την Κυριακή θα φτάσουν έως και τα 8 μποφόρ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα θα διατηρηθούν και τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας.

Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία που προβλέπεται είναι το Σάββατο στους 36 και την Κυριακή στους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στο Δήμο Διονύσου το θερμόμετρο δεν θα χτυπήσει κόκκινο, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει μέγιστη θερμοκρασία την Πέμπτη 30 βαθμούς Κελσίου, 32 το Σάββατο και 31 την Κυριακή.

Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ