ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»

Δριμεία κριτική στις πρόσφατες τροποποιήσεις της κυβέρνησης στο μέχρι πρότινος ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τους ΟΤΑ, ασκούν οι δύο αιρετοί της δημοτικής παράταξης «Μαζί για τον Διόνυσο» Νίκος Κλήμης (επικεφαλής) και Λυδία Φέρμελη. Με ανακοίνωσή τους, αφού επισημαίνουν ότι απέδειξαν εμπράκτως το σεβασμό τους στην ετυμηγορία των δημοτών με τη στάση τους στις δημαιρεσίες της Κυριακής, υπογραμμίζουν επίσης:

«Η εσπευσμένη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης σχετικά με την δήθεν ακυβερνησιμότητα των Δήμων, πριν καν αναλάβουν οι νέες δημοτικές αρχές, αλλοιώνει ουσιαστικά το εκλογικό αποτέλεσμα, διαστρεβλώνει τη λαϊκή βούληση και προσβάλλει όλους τους εκλεγμένους κάθε παράταξης.
Παράλληλα, η στοχευμένη αναγνώριση μόνο συγκεκριμένων παραταξιακών συμπράξεων και η δωρεά της πλειοψηφίας των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής στην παράταξη του Δημάρχου, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, αφαιρεί κάθε έννοια γόνιμων συνεργασιών και παραπέμπει σε διορισμούς και όχι σε αποτελέσματα εκλογών.
Ως παράταξη αποδείξαμε εμπράκτως πριν από λίγο με την θετική μας ψήφο τον σεβασμό μας στο εκλογικό αποτέλεσμα και στις επιλογές της κάθε παράταξης για τις θέσεις του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν μπορούμε όμως να συμμετέχουμε στις ψηφοφορίες των Επιτροπών στις οποίες η εφαρμοστική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών θέτει περιοριστικά και αντιδημοκρατικά μέτρα για την εκλογή των προσώπων, απαγορεύει ακόμα και την υποψηφιότητα ενός δημοτικού συμβούλου ώστε να τεθεί υπό την κρίση του σώματος και καταργεί την αναλογικότητα με την οποία εκλέχθηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Δυστυχώς, όχι με ευθύνη του δημάρχου αλλά με ευθύνη της κυβέρνησης, τα νέα σημαντικά όργανα του Δήμου δεν συγκροτούνται μέσω συναινέσεων και συνεργασιών αλλά μέσω τεχνητών αποκλεισμών. Ποιος αλήθεια φοβάται τις ευρύτερες συνεργασίες, την διαφάνεια και τις συμμετοχικές διαδικασίες;
Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι
Νίκος Κλήμης και Λυδία Φέρμελη».