ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ “ΕΣΤΙΑΣ”

Ανέκρουσε πρύμναν ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης στο θέμα του ορισμού νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην «Εστία», αναιρώντας ουσιαστικά  την εισήγησή του. Το 9-5, όσον αφορά τα μέλη, που καταψηφίστηκε χθες με 22 κατά (της αντιπολίτευσης)-19 υπέρ (της διοίκησης) και προσπάθησε με νομικίστικα τερτίπια να εμφανίσει ως δεδομένο, έγινε ως δια μαγείας σήμερα το απόγευμα 8-6, όπως ζητούσε σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με την ληφθείσα (χθες) απόφαση, καθώς ο Ζαμάνης προειδοποίησε πάλι ότι θα την προσβάλλει στην αποκεντρωμένη αλλά και δικαστικά, ο Καλαφατέλης πρότεινε 7 μέλη της παράταξής του συν τον συμπράττοντα Χρήστο Τσεβά και τύποις το Νίκο Κλήμη της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Μαζί για το Διόνυσο», που είναι πολιτικά αντίθετος του.

Στους υπόλοιπους 6 εκπροσωπήθηκε ολόκληρη η αντιπολίτευση με το Ζαμάνη (επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας) να έχει 3 μέλη, τον Κουριδάκη (Εύπολις) 2 και τον Παντελόγλου (Λαϊκή Συσπείρωση-ΚΚΕ) 1.

Υπενθυμίζεται ότι ex officio συμμετέχει στο ΔΣ της «Εστίας» και ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Για τη στροφή 360 μοιρών του Καλαφατέλη οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» εξέδωσαν ανακοίνωση, τονίζοντας πως οι λογικές του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν» δεν περνάνε.

Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι λυπηρό για τους Δημότες μας ότι χρειάστηκε να γίνει ένα άκρως επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο το οποίο κράτησε δύο μέρες μέχρις ότου η νέα διοίκηση Καλαφατέλη να συνειδητοποιήσει στην πράξη ότι οι λογικές του «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»… δεν είναι ανεκτές στο Δήμο Διονύσου. Από τη μεριά μας η παράταξη Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες απέδειξε με τη στάση της ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει σε κανένα να μεταχειριστεί τον Δήμο Διονύσου και τα νομικά του πρόσωπα, όπως η «Εστία» σαν τσιφλίκι του. Είναι μια στάση την οποία μας υπαγορεύει το έργο το οποίο κάναμε στην «Εστία» κατά την παρελθούσα θητεία με ομοφωνία και συναίνεση σχεδόν στο σύνολο των θεμάτων. Ως αντιπολίτευση υπερασπιζόμαστε το έργο μας: των τριών νέων παιδικών σταθμών σε λειτουργία, των δυο ΚΑΠΗ και του κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με ουσιαστική ευθύνη.

 

Σχετικά άρθρα:

*«ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ»

*Ο Ν.ΚΟΚΚΑΛΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ «ΕΣΤΙΑΣ» ΜΕ 700 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ, Ο Μ.ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

*ΤΕΥΚΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΣΕΒΑ: «ΕΙΣΑΙ ΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ»

*ΗΤΤΑ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ – ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ