ΝΕΑ

«ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΟΧΙ Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ»

Με τίτλο «προτεραιότητά μας παραμένει η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων και όχι η μικροπολιτική» η «Δύναμη Ευθύνης», η παράταξη του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη, καταφέρεται εναντίον του Διονύση Ζαμάνη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο των αντεγκλήσεων και της στείρας αντιπαράθεσης, επισημαίνει σε ανακοίνωση της, στην οποία παρέχει και στήριξη στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, που βρέθηκε στο στόχαστρο των μειοψηφιών όχι πάντως άδικα, αλλά εξαιτίας της δεσποτικής και αλαζονικής συμπεριφοράς της.

Αναλυτικά:

 

ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
——————————————————
Προτεραιότητά μας παραμένει η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου Διονύσου και όχι η μικροπολιτική.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Διονύσου, ότι σ’ αυτή τη θητεία δεν πρόκειται να ακολουθήσει το δρόμο των αντεγκλήσεων και της στείρας αντιπαράθεσης, όσο κι αν υπάρχουν ορισμένοι οι οποίοι διακαώς το επιθυμούν και εφευρίσκουν κάθε φορά αφορμές για να προκαλούν αχρείαστη ένταση.

Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται, δυστυχώς, και ο πρώην Δήμαρχος κος Δ. Ζαμάνης, ο οποίος από την πρώτη κιόλας τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της νέας δημοτικής περιόδου, στις 24 Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε ποιος ήταν ο κύριος λόγος που οι πολίτες αποδοκίμασαν τον ίδιο και τη διοίκησή του στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές.

Δεν σκοπεύουμε να σχολιάσουμε περαιτέρω τις άστοχες, τουλάχιστον, εκφράσεις του κου Ζαμάνη στο Δημοτικό Συμβούλιο, εν είδει αστεϊσμού, ούτε την ανεπιτυχή προσπάθεια αποδόμησης της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που ανεπιτυχώς επιχείρησαν μέλη της παράταξής του, συνεπικουρούμενα και από ορισμένους συμβούλους άλλων παρατάξεων.

Ούτε θα σταθούμε στις άκομψες και εξωθεσμικές «μυστικές διαβουλεύσεις» μεταξύ παρατάξεων, με στόχο τον αποκλεισμό των μη αρεστών δημοτικών συμβούλων από το Δ.Σ. της ΕΣΤΙΑΣ, κατά παράβαση όχι μόνο κάθε δεοντολογίας, αλλά εν τέλει και του ίδιου του Νόμου και των ερμηνευτικών εγκυκλίων του υπουργείου εσωτερικών.

Αυτό που τελικά έχει σημασία για εμάς και πρέπει να γνωρίζουν οι δημότες, είναι ότι η ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ στη δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 25 Σεπτεμβρίου, εξασφάλισε με την υπεύθυνη στάση της την εκπροσώπηση του συνόλου των παρατάξεων στο Δ.Σ. της ΕΣΤΙΑΣ χωρίς αποκλεισμούς.

Οι δημότες πρέπει επίσης να πληροφορηθούν ποιες είναι οι βασικές προτεραιότητες της νέας διοίκησης, τις οποίες περιέγραψε στη βασική του τοποθέτηση, στην αρχή του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

Ο κος Καλαφατέλης, υπογράμμισε ότι απευθύνεται τόσο προς τους δημότες όσο και προς τους εργαζομένους του Δήμου, ζητώντας την ενεργή στήριξή τους για να προχωρήσει το έργο της δημοτικής αρχής.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων:
• στην ανάγκη ριζικής βελτίωσης των τομέων της καθαριότητας και της προστασίας του περιβάλλοντος, κάνοντας λόγο για μια δύσκολη και χαοτική κατάσταση που άφησε πίσω η προηγούμενη δημοτική αρχή,
• στην προσπάθεια για την αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και τη δημιουργία νέου Δημαρχείου,
• στη λειτουργία δύο νέων σχολείων εντός του 2022, του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου και του Λυκείου Διονύσου,
• στην ολοκλήρωση της αποχέτευσης ακαθάρτων και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, με προτεραιότητα τη δημοπράτηση του έργου στον Άγιο Στέφανο που βρίσκεται στον αέρα από το 2014,
• στην εκ νέου ανάρτηση των δασικών χαρτών, με τρόπο που να διασφαλίζει τις ιδιοκτησίες των δημοτών,
• στην ίδρυση νέας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (πρώην ΘΕΣΠΙΣ),
• στη λειτουργία νέου Κοιμητηρίου στη θέση Μπισμπίρι στον Άγιο Στέφανο,
• στην ενεργή συμμετοχή του Δήμου Διονύσου στην αξιοποίηση του Κτήματος Τατοΐου κ.α.

Ως ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ καλούμε για μία ακόμη φορά τους ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ όσο και τις υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας, σε συστράτευση και συνεργασία, τουλάχιστον για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας και τους δημότες στο σύνολό τους, σε όποια παράταξη κι αν ανήκουν.

Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε μέσα στο επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Προτεραιότητά μας παραμένει η επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του Δήμου Διονύσου και όχι η μικροπολιτική.

Από το Γραφείο Τύπου της παράταξης.

Categories: ΝΕΑ