ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ κ ΚΟΡΩΝΑΙΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΠΡΑΞΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

Δύο σημαντικές διακρίσεις, στους Ναυτοπρόσκοπους Διονύσου και τον κ Κορωναίο για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πυρκαγιά στο Μάτι σώζοντας ζωές, θα απονεμηθούν την Κυριακή από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Η ιδιαίτερη τελετή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή-13 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στην έδρα του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, επί της Λεωφόρου Διονύσου, κατά τη διάρκεια του αγιασμού για τη  νέα προσκοπική χρονιά που ξεκίνησε.

Η πρόσκληση τα λέει όλα:

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί φίλοι,

Η νέα Προσκοπική Χρονιά ξεκινάει και όλοι μας με πολύ καλή διάθεση συνεχίζουμε να προσφέρουμε στα παιδιά τις καλύτερες εμπειρίες, να τα οπλίζουμε με εφόδια για τη ζωή, ώστε να τα κάνουμε σωστούς Προσκόπους και εν συνεχεία ολοκληρωμένους Ανθρώπους.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 13 Οκτώβρη 2019, ώρα 11.00

στο Σύστημά μας, επί της Λεωφ, Διονύσου

για την τέλεση του Αγιασμού της νέας προσκοπικής χρονιάς.

Ακολούθως, η Διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων θα απονείμει μετάλλια:

«Εξαίρετων Πράξεων» στο Τμήμα της Αγέλης μας και σε Βαθμοφόρους μας, όπως και «Αριστείο Ανδρείας» στον κ. Κορωναίο, για τις ενέργειες τους κατά την Πυρκαγιά της 23.7.18 και την εκ νέου οργάνωσή τους.

Θα χαρούμε ιδιαιτέρως να μας τιμήσετε με την παρουσία σας!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Αλέξανδρος Λυσιώτης

«Σαργός»

Αρχηγός Ναυτοπροσκόπων Διονύσου

Όπως επισημαίνει ο κ Αλέξανδρος Λυσιώτης, θα γίνουν επίσης οι τοποθετήσεις νέων Βαθμοφόρων, αλλαγές ηγεσίας, αλλά και μελών Τμημάτων.

«Ακολούθως η κεντρική Διοίκηση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων θα προχωρήσει στην απονομή Μεταλλίων “Εξαίρετων Πράξεων” και “Ανδρείας”. Αντίστοιχα μετάλλια, απονέμονται σπανίως εν καιρώ ειρήνης».

Το γεγονός αποτελεί μεγάλη τιμή για τους Ναυτοπρόσκοπους Διονύσου, οι οποίοι λόγω της ανείπωτης τραγωδίας στο Μάτι και των θλιβερών συνειρμών που επιφέρει, επέλεξαν να μη δώσουν έκταση στη μεταλλιοδοσία, παρόλο που η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί ορόσημο της πορείας τους.

Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ