ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΕΛΗΣ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΟ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ (vds)

Του Φρίξου Δρακοντίδη.

Ένα σοκαριστικό περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας-7 Οκτωβρίου, δίπλα στην Ψυχιατρική Κλινική Άγιος Γεώργιος και πολύ κοντά στο Γυμνάσιο- Λύκειο Διονύσου, όταν 10 περίπου σκύλοι (μεταξύ των οποίων και πίτμπουλ) από τους 21 που φιλοξενεί στο σπίτι του ένας υπάλληλος του Δήμου Διονύσου βγήκαν από τον περιφραγμένο χώρο της αυλής και ξεχύθηκαν στο δρόμο σπέρνοντας το τρόμο στους περαστικούς.

Τα άγρια σκυλιά επιτέθηκαν σε δυο νοσηλευτές της Ψυχιατρικής Κλινικής δαγκώνοντας τους αρκετές φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά, στα πόδια κυρίως, και να διακομιστούν στα νοσοκομεία ΚΑΤ και Αμαλία Φλέμινγκ όπου και συνεχίζουν να νοσηλεύονται έως και σήμερα.

Αμέσως μετά το συμβάν, οι άνθρωποι της δημοτικής Αρχής με εντολή του δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Τσουδερού ειδοποίησαν τις Αστυνομικές Αρχές προκειμένου να επιληφθούν.

Μετά το πέρας της αστυνομικής επιχείρησης, με τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Διονύσου, εντοπίστηκαν αρχικά τα σκυλιά που είχαν «δραπετεύσει» από την οικία του κατόχου τους, ενώ απομακρύνθηκαν και τα υπόλοιπα, 21 συνολικά στον αριθμό, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε χώρους φιλοξενίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία κατά του ιδιοκτήτη των σκύλων, η οποία και εστάλη στην Εισαγγελία, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες από κατοίκους, καθώς και στο παρελθόν έχουν υπάρξει παρόμοια κρούσματα με τα συγκεκριμένα σκυλιά.

«Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή και υπήρξε και άλλο συμβάν στο παρελθόν» αναφέρει στο protothema.gr ο δικηγόρος και κάτοικος Διονύσου Νίκος Αντωνιάδης προσθέτοντας ότι είναι γνωστή η επιθετικότητα των συγκεκριμένων σκυλιών.

Ο κ. Αντωνιάδης συμπλήρωσε λέγοντας ότι «έχει δεχθεί μήνυμα στη σελίδα του στο Facebook από πρώην κάτοικο του Διονύσου, η οποία αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον Διόνυσο εξαιτίας της επιθετικότητας τόσο των σκυλιών όσο όμως και του ιδιοκτήτη τους. Υπήρξε θύμα και η ίδια ενός εκ των σκυλιών και όταν πήγε κοντά στον τοίχο της ιδιόκτητης έκτασης για να διαμαρτυρηθεί, ο ιδιοκτήτης την απείλησε ότι θα αφήσει και τα άλλα σκυλιά».

*Πηγή: protothema.gr

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Με καθυστέρηση τριών ημερών ο Δήμος Διονύσου εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αναφορικά με λυπηρό περιστατικό επίθεσης σκύλων σε βάρος πολιτών στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου και μετά από σχετικά δημοσιεύματα, ο Δήμος Διονύσου διευκρινίζει τα κάτωθι:

• Τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019, σκυλιά τα οποία φυλάσσονταν σε ιδιωτικό χώρο, στα όρια της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου, διέφυγαν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο από αυτά να επιτεθούν σε πολίτες και να τους τραυματίσουν.

• Δύο ήταν τελικά οι άτυχοι πολίτες που δέχθηκαν την επίθεση, οι οποίοι αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία ΚΑΤ και Αμαλία Φλέμιγκ αντίστοιχα. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο η υγεία τους, ενώ αναμένεται να λάβουν εξιτήριο, ίσως και μέσα στις επόμενες δύο ημέρες.

• Ο Δήμος Διονύσου, αμέσως μετά το συμβάν, με εντολή του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη και του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Τσουδερού, ειδοποίησε χωρίς καθυστέρηση τις Αστυνομικές Αρχές και τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ επιλήφθηκε του περιστατικού, μεταφέροντας προσωρινά τα σκυλιά, με εντολή της Εισαγγελίας, σε Κτηνιατρική Κλινική καθώς και Ξενοδοχείο Ζώων, με τα οποία έχει συνάψει σχετική σύμβαση.

• Υπογραμμίζεται ότι τα εν λόγω σκυλιά ανήκουν σε ιδιώτη, ενώ η Αστυνομία ήδη διερευνά την απόδοση ευθυνών σε σχέση με το περιστατικό.

 

*Σχετικά άρθρα:

-ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΗΛΙΑ ΥΦΑΝΤΗ: 5 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ

 

Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ