ΠΑΙΔΕΙΑ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Η «ΕΥΠΟΛΙΣ»

Χωρίς εκπροσώπηση στα Διοικητικά Συμβούλια των Σχολικών Επιτροπών έμεινε η «Εύπολις-Συνεργασία Δημοτών», η τρίτη σε ψήφους δημοτική παράταξη με ποσοστό 15% στις εκλογές του Μαϊου. Στον αντίποδα συμμετέχουν με μέλη τους τρεις παρατάξεις που πήραν μικρότερο ποσοστό: «Η πόλη μας, το σπίτι μας» του Χρ.Τσεβά (6,10%), η «Λαϊκή Συσπείρωση» (4,93%) του ΚΚΕ (επικεφαλής ο Τ.Παντέλογλου), οι «Μαζί για τον Διόνυσο» (4,30%) του ΣΥΡΙΖΑ (Ν.Κλήμης).

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όπως σημειώσαμε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, έγινε ορισμός των μελών των ΔΣ των Σχολικών Επιτροπών και όχι ψηφοφορία, με επίκληση (και …ερμηνεία) του πρόσφατου νόμου του Υπουργού Εσωτερικών  Τ. Θεοδωρικάκου. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης («Ανοιχτοί Ορίζοντες»), η οποία εξέφρασε τη βούλησή της να προσβάλει την συγκεκριμένη απόφαση στην αποκεντρωμένη διοίκηση.

Κατά τον ορισμό λοιπόν, η διοικούσα παράταξη συμπεριέλαβε εκπροσώπους από τις προαναφερθείσες τρεις παρατάξεις, αφήνοντας εκτός την «Εύπολι» (επικεφαλής ο Κωστής Κουριδάκης). Το παράδοξο εν προκειμένω δεν είναι η επιλογή Καλαφατέλη, αλλά η αποδοχή των αριστερών στα κελεύσματα της εξουσίας. Οσμή συναλλαγής με θύμα τον «Εύπολι»;

 

Categories: ΠΑΙΔΕΙΑ