ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΗΤΤΑ Β.ΚΛΕΦΤΑΚΗ ΣΤΟ Τ.Σ. ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Δεν πέρασε του προέδρου της Κοινότητας Ροδόπολης Βασίλη Κλεφτάκη η εισήγηση να μεταφέρει τη λαϊκή αγορά στην οδό Ειρήνης από την οδό 25ης Μαρτίου που γίνεται μέχρι σήμερα. Το θέμα συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης-29 Οκτωβρίου στο Τοπικό Συμβούλιο και ήταν το Νο 2 της ημερήσιας διάταξης. Παρεμπιπτόντως, το έτερο θέμα (Νο 1) είχε τίτλο: “ Εκχώρηση Αρμοδιοτήτων στην Κοινότητα Ροδόπολης σύμφωνα με το πρόγραμμα Κλεισθένης”.

Την, όπως φαίνεται, κανονισμένη …δουλειά χάλασε ο νεαρός τοπικός σύμβουλος, Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος στην εμπεριστατωμένη τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι:

-Δεν πρέπει να απομακρυνθεί η λαϊκή αγορά από τους οικισμούς της Γαλήνης και της Παλαιοσταμάτας.

-Δεν είναι κοντά στο εμπορικό κέντρο, εκεί που γίνεται τώρα και δεν δημιουργεί προβλήματα στην κυκλοφορία.

-Αν μεταφερθεί στην οδό Ειρήνης και ενοικιαστούν τα καταστήματα που αυτή τη στιγμή είναι κενά η κατάσταση γύρω από την πλατεία θα γίνει αφόρητη για τους πολίτες και τους επαγγελματίες.

Πρότεινε, τέλος, να παραμείνει η λαϊκή αγορά εκεί που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

Τελικά το Τοπικό Συμβούλιο, αφού πείστηκε από την επιχειρηματολογία του Χαράλαμπου Κόκκινου αποφάσισε να απορρίψει την εισήγηση του προέδρου Βασίλη Κλεφτάκη και να μετακινήσει ελαφρώς τη λαϊκή αγορά, η οποία πλέον η αρχή της θα είναι από την  οδό Υψηλάντου.

*Η εισήγηση του προέδρου Βασίλη Κλεφτάκη:

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Ο Πρόεδρος, εισηγούμενος το δεύτερο θέμα το εντός ημερήσιας διάταξης, αναφέρει ότι είναι αναγκαίο πλέον να μεταφερθεί άμεσα η λαϊκή αγορά από την οδό 25ης Μαρτίου, που γίνεται σήμερα, στην οδό Ειρήνης, καθώς η τωρινή τοποθεσία κρίνεται εντελώς ακατάλληλη. Πιο συγκεκριμένα, ο δρόμος αυτός είναι στενός και εμποδίζεται η κυκλοφορία των διερχομένων αυτοκινήτων ενώ δυσκολεύεται κι η πρόσβαση των ιδιοκτητών στις οικίες τους από τους πάγκους των εμπόρων. Επιπλέον, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς τους παραγωγούς, δεν τηρούνται οι όροι υγιεινής γιατί δεν γίνεται χρήση χημικής τουαλέτας. Αντίθετα, στην οδό Ειρήνης (όπισθεν της πλατείας) υπάρχει περισσότερη ευρυχωρία, λιγότερη κίνηση και δεν υπάρχουν οικίες κοντά.