FRONTPAGE

ΕΠΙΘΕΣΗ «ΕΥΠΟΛΙ» ΣΕ ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑ

Δεν άφησε αναπάντητα ο «Εύπολις» όσα ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης για το περιστατικό με την αντικανονική και επικίνδυνη προσπέραση ΙΧ αυτοκινήτου από υπηρεσιακό όχημα που παραδέχτηκε ότι οδηγούσε ο ίδιος. Εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία έχει ως ακολούθως:

 

Εύπολις Δήμος Διονύσου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή την αναιτίως οργίλη αντίδραση του Δημάρχου Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη, -σε πρόσφατη συνέντευξή του-, κατά της παράταξής μας, επειδή καταγγείλαμε, ως οφείλαμε, παράνομο προσπέρασμα υπηρεσιακού αυτοκινήτου του Δήμου στη Λ. Κρυονερίου, σημειώνουμε τα εξής:

Η καταγραφή οιασδήποτε παράνομης ή έστω παράτυπης ενέργειας, ειδικά σήμερα που η τεχνολογία παρέχει τα ανάλογα εργαλεία, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα όλων. Βοηθά, δε, στο έργο των αρμοδίων αρχών και υπηρεσιών.
Σε μια ευνομούμενη κοινωνία, οι ταγοί της πρέπει πάνω από όλα να δίνουν το καλό παράδειγμα και να μη λοιδορούν όσους υπερασπίζονται τους νόμους και τους κανόνες της.

Μια τυχαία διαπίστωση καταφανούς περίπτωσης τροχαίας παράβασης με «πρωταγωνιστή» υπηρεσιακό όχημα θα έπρεπε να προβληματίσει τη δημοτική αρχή, ενώ θα ήταν αρκετή μια απλή δημόσια συγγνώμη, από τον ίδιο τον πρώτο πολίτη του Δήμου, εφόσον, μάλιστα, παραδέχθηκε πως οδηγούσε ο ίδιος.
Εμείς δεν αποκαλύψαμε πρόσωπο -ούτε και ήταν δυνατό αυτό μέσα στη νύχτα-, απλώς θίξαμε ένα ζήτημα που συνιστά παράδειγμα προς αποφυγή, στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία η ασφάλεια των δρόμων είναι, δυστυχώς, άγνωστη έννοια…

Πάσχουμε στο Δήμο Διονύσου σε πολλούς τομείς, δεκαετίες τώρα και τίποτε δεν φαίνεται να διορθώνεται. Διότι, δεν θέλουν να διορθωθούν οι άνθρωποι και δη εκείνοι που διαχειρίζονται τις τύχες 7 κοινοτήτων, ώστε να λειτουργήσουν, επιτέλους, ενιαία σαν μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Κατανοούμε ότι το έργο είναι δύσκολο, όμως, το να θέτει, περίπου, ζήτημα …ηθικής ο κ. Καλαφατέλης έναντι του «Εύπολις», της τρίτης σε δύναμη παράταξης κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές, είναι τουλάχιστον προκλητικό. Ούτε τακτικές Big Brother ακολουθούμε, όπως ισχυρίζεται, χαρακτηρίζοντάς τις, με στόμφο, «κατάπτυστες», ούτε, όμως, πτοούμαστε στη διαρκή μάχη μας για την αλήθεια και το κοινό καλό.

Συνιστούμε, συνεπώς, στη νέα δημοτική αρχή, πρωτίστως, ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Ας δώσει τη δική της μάχη για να γίνει πιο ανθρώπινος ο Δήμος Διονύσου, πιο αποτελεσματικές οι υπηρεσίες του, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς αγκυλώσεις για τα στοιχειώδη (καθαριότητα, έργα υποδομών, κυκλοφοριακό, οδική ασφάλεια κλπ.), έστω κι αν χρειασθεί, σε κάποιες περιπτώσεις, υπερεργασία…
Εμείς, πάντα, θα επικροτούμε το καλό και θα στηλιτεύουμε το άδικο!

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ:

«Να δώσω μία απάντηση όμως και στο ερώτημά σας σε σχέση με την ανακοίνωση του συνδυασμού ΕΥΠΟΛΙΣ. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στο facebook αφορούν το Fiat Punto που χρησιμοποιώ καθημερινά για τις μετακινήσεις μου. Η αλήθεια είναι ότι πράγματι προσπέρασα το προπορευόμενο όχημα, το οποίο σημειωτέον πήγαινε πολύ αργά, καθώς υπήρχε υπηρεσιακή ανάγκη. Είναι γνωστό ότι δουλεύω πάρα πολλές ώρες μέσα στο 24ωρο και έχω πιεστικό πρόγραμμα. Εδώ όμως υπάρχει, κα Χαζάπη, και ένα εύλογο ερώτημα που θα πρέπει να μας απαντήσουν  οι όψιμα καταγγέλλοντες του ΕΥΠΟΛΙΣ. Ποιοι είναι αυτοί που ουσιαστικά με (παρ)ακολούθησαν μέχρι και το Κρυονέρι και πώς κατάφεραν και έβγαλαν τις φωτογραφίες αφού… έτρεχα τόσο πολύ όπως ισχυρίζονται; Λυπάμαι που ορισμένοι πέφτουν τόσο χαμηλά και δυστυχώς προέρχονται από μία παράταξη που θέλει να εμφανίζεται προοδευτική.  Θα ήθελα ειλικρινά να γνωρίζω αν ο επικεφαλής του ΕΥΠΟΛΙΣ, ο κος Κουριδάκης συμφωνεί με τέτοιες κατάπτυστες αντιπολιτευτικές πρακτικές τύπου “Big Brother”  που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές. Ελπίζω, και θέλω να πιστεύω, ότι δε συμφωνεί».

 

Categories: FRONTPAGE, ΝΕΑ