ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΟΥΡΙΔΑΚΗΣ: «ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 15.227 ΕΥΡΩ;»

Μια παλιά ιστορία-αμαρτία έβγαλε από τα αραχνιασμένα συρτάρια των υπηρεσιών ο Κωστής Κουριδάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εύπολις», χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο: Τι γίνεται με την οφειλή των 15.200 περίπου, του κ Χρήστου Παπαβασιλείου, Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τοπικών Παρεμβάσεων, προς το Δήμο;

Περί τίνος ακριβώς πρόκειται;

Κατόπιν δημοσιογραφικής έρευνας μάθαμε ότι το ποσόν αυτό έχει επιδικαστεί ως δικαστικά έξοδα από το Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 372 απόφαση του 2013.

Ο Δήμος Αγίου Στεφάνου στην προ Καλλικράτη εποχή προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας να του αποδοθεί το κληροτεμάχιο Νο 40 της οριστικής διανομής του 1932, έκτασης 1.094 μέτρων, περιλαμβανόμενο στο αγρόκτημα Σταμάτα, στην περιοχή Ζόργιανη. Τμήμα του εν λόγω οικοπέδου είχε καταλάβει η οικογένεια Μπερουκλή, όπου έκτισε το σπίτι της, αλλά γύρω στα 500μ νεμόταν και ο κ Παπαβασιλείου.

Τη δίκη κέρδισε η οικογένεια Μπερουκλή για τυπικούς λόγους, δίχως το δικαστήριο να μπει στην ουσία, το οποίο όμως επιδίκασε δικαστικά έξοδα στον κ Παπαβασιλείου (φωτο, κάτω), που δεν παρέστη και ερημοδικάστηκε.

.jpg

Ακολούθως, η οικογένεια  Μπερουκλή έκανε ανταγωγή κατά του Δήμου, ζητώντας να οριστεί πραγματογνώμων από το δικαστήριο, προκειμένου να προχωρήσει στην εφαρμογή των τίτλων. Σε δεύτερο χρόνο πρότεινε συμβιβασμό, με βασικό αίτημα την αναγνώριση της κυριότητας του σπιτιού και ενός μικρού κομματιού γύρω απ’ αυτό, ενώ το υπόλοιπο κομμάτι να αποδοθεί στο Δήμο. Η υπόθεση είναι αυτή τη στιγμή σε εκκρεμότητα.

Όσον αφορά τώρα τα 15.227 (για την ακρίβεια) δικαστικά έξοδα προς το Δήμο, ουδέποτε, απ’ ότι φαίνεται, βεβαιώθηκαν και άρα δεν είναι απαιτητά. Η νομική υπηρεσία προφανώς δεν έστειλε την απόφαση, ως όφειλε, στο τμήμα των Εσόδων του Δήμου Διονύσου, ώστε να κινηθεί η διαδικασία είσπραξης.

Το ζήτημα, εν προκειμένω, είναι ότι ο κ Κουριδάκης ρώτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο «τι γίνεται με το χρέος», αλλά απάντηση δεν πήρε. Ούτε από τον άμεσα ενδιαφερόμενο κ Χρήστο Παπαβασιλείου, Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τοπικών Παρεμβάσεων, ούτε από το Δήμαρχο Γιάννη Καλαφατέλη. Σιγή επικράτησε, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά. Δεν πρέπει οι πολίτες να γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει; Θα επανέλθουμε…