ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΟΠΕΣ;»

Με αφορμή ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Τσούκα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης για την ασφάλεια στην περιοχή και τα κρούσματα κλοπών που έχουν αυξηθεί εσχάτως, οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες», ως μείζων αντιπολίτευση, εξέδωσαν δελτίο Τύπου, το οποίο έχει ως εξής:

 

Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ο δημοτικός σύμβουλος Κος Παναγιώτης Τσούκας επεσήμανε κατά τη διαδικασία των ανακοινώσεων προ ημερήσιας διάταξης το πρόβλημα που έχει πια οξυνθεί ιδιαίτερα στο Δήμο μας με τις ληστείες και τις κλοπές σε κατοίκους του Δήμου μας.
Τόνισε επίσης ότι έχει καταργηθεί από την νέα δημοτική αρχή το πρόγραμμα της ιδιωτικής φύλαξης δημοσίων χώρων, από 10 αυτοκίνητα patrol που περιπολούσαν κάθε βράδυ σε όλο το Διόνυσο. Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του και απευθυνόμενος στη διοίκηση ρώτησε για το τι σκοπεύει να κάνει για αυτό το τόσο σημαντικό θέμα η δημοτική αρχή.
Η μόνη απάντηση που δέχθηκε από τον Δήμαρχο Διονύσου ήταν ότι η νέα δημοτική αρχή «δεν διαθέτει χρήματα για πέταμα». Αυτή θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα ήταν μια λογική απάντηση εάν και εφόσον συνοδευόταν από ένα άλλο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που τόσο έντονα απασχολεί τους συμπολίτες μας.
Είναι απολύτως θεμιτό να καταργείς μια πρακτική με την οποία να διαφωνείς αρκεί να μην την αντικαθιστάς με το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Ειδικά αν τα χρήματα για την ασφάλεια μετατρέπονται σε χρήματα για αμοιβές Γενικών Γραμματέων και Ειδικών Συμβούλων Δημάρχου. Διότι σ’ αυτή την περίπτωση το μόνο που αποδεικνύεις είναι ότι απλά και ξεκάθαρα αδιαφορείς ακόμα κι αν το αντικείμενο αυτό δεν ανήκει στις άμεσες αρμοδιότητές σου.
Δυστυχώς 2 μόλις μέρες μετά από τη συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου τα φαινόμενα αυτά έφτασαν δίπλα στην πλατεία του Αγ. Στεφάνου στην καρδιά δηλαδή της πόλης μας, όταν ληστεία έγινε με τη μέθοδο του «αυτοκινήτου πολιορκητικού κριού» στο super market «Κρητικός». Ευχόμαστε ταχεία αποκατάσταση στο συμπολίτη μας που υπέστη αυτή την καταστροφή, είμαστε βέβαιοι φυσικά ότι η κοινωνία του Δήμου Διονύσου θα δείξει έμπρακτα τη συμπαράσταση της στην επιχείρηση και ελπίζουμε το περιστατικό αυτό να αποτελέσει έναυσμα για αφύπνιση της δημοτικής αρχής ώστε να ασχοληθεί κάποια στιγμή με το τεράστιο αυτό πρόβλημα σοβαρά.

Γραφείο Τύπου
ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Categories: ΚΟΙΝΩΝΙΑ