ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΤΟ …ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΚΕ-ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ

Αγριεύει η κόντρα ανάμεσα στη διοίκηση του Δήμου Διονύσου και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τη δημοτική παράταξη του ΚΚΕ. Το νέο επεισόδιο έχει να κάνει με την ανταλλαγή ανακοινώσεων με ιδιαίτερα αιχμηρό περιεχόμενο. «Οι μάσκες έπεσαν…», σύμφωνα με τον Τεύκρο Παντελόγλου,  κατηγορώντας την «ΟΝΝΕΔίτισσα πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Κατσιγιάννη» για προσπάθεια φίμωσης «της μοναδικής φωνής που αντιπολιτεύεται τον Καλλικράτη και την ασκούμενη πολιτική από την διοίκηση του δήμου».

“Λαϊκή Συσπείρωση”: «Οι μάσκες έπεσαν..»

Αφορμή στάθηκε η συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στην συνεδρίαση της 19ης Νοεμβρίου στο Δημοτικό συμβούλιο, που αφορούσε την παραχώρηση σε νεοσύστατο αθλητικό σωματείο χώρου προπόνησης στα κλειστά σχολικά γυμναστήρια του Δήμου.
Παρακάμπτοντας τόσο τα νομικά πρόσωπα των σχολικών επιτροπών, των οποίων η πλειοψηφία των μελών ανήκει στην δημοτική Αρχή, όσο και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και μετονομάζοντας «τα σχολικά γυμναστήρια» σε «κλειστά γυμναστήρια» ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Ν. Καρυστινός κάλεσε στο Δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει με την διαδικασία του κατεπείγοντος μία ακόμη παραχώρηση στα ήδη ασφυκτικά γεμάτα σχολικά γυμναστήρια , στα οποία δεν υπάρχει ούτε μισή ώρα ελεύθερη για την άθληση των κατοίκων και των μαθητών που δεν ανήκουν σε κάποιο από αυτά.
Μετά από μια ώρα συνεδρίασης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος τροποποίησε την εισήγηση του λίγο πριν την ψηφοφορία χωρίς να επιτραπεί στους επικεφαλής των παρατάξεων και στους Δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν επί της νέας εισήγησης.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ως όφειλε παρενέβη επί της διαδικασίας ζητώντας να τοποθετηθεί για την ψήφο της παράταξης κάτι που δεν επέτρεψε η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου διακόπτοντας τον με χαρακτηρισμούς και χυδαιολογίε,ς δίνοντας παράλληλα εντολή να του κλείσουν το μικρόφωνο -γνωστή τακτική για να ανέβει τεχνητά η ένταση με σκοπό να στραφεί σε άλλη κατεύθυνση η τελική εικόνα της συζήτησης-.
Τελικά την εισήγηση την ψήφισαν τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη διοίκηση του δήμου δείχνοντας και με αυτό τον τρόπο μεταξύ άλλων την στρατηγική τους σύμπλευση.
Καταδικάζουμε την προσπάθεια φίμωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης, η προσπάθεια τρομοκράτησης και ψευτοτσαμπουκά με ατάκες και χαρακτηρισμούς έπεσε σε τοίχο.
Καταλαβαίνουμε την ανάγκη που νιώθει η ΟΝΝΕΔίτισσα πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κατσιγιάννη να επιβεβαιώσει τον ρόλο της μέσα από την φίμωση της μοναδικής φωνής που αντιπολιτεύεται τον Καλλικράτη και την ασκούμενη πολιτική από την διοίκηση του δήμου. Στις εκλογές που την ανάδειξαν πρόεδρο, δεν την ψήφισαν ούτε οι δικοί της, πήρε μόλις 19 ψήφους στους 41…
Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίζει να αποκαλύπτει την πολιτική τους, θα συνεχίζει να αποκαλύπτει ότι όλοι μαζί ψηφίζουν την παράδοση των Δημόσιων Σχολικών Γυμναστηρίων στους ιδιώτες. Θα συνεχίσει να αποκαλύπτει σε γονείς , μαθητές , εκπαιδευτικούς και στον λαό της περιοχής πως η κατεύθυνση είναι μία :
Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ , ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΣΟΥΝ.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

 

Δήμος Διονύσου: «Να ζητήσει συγγνώμη ο κ Παντελόγλου…»

Την υπεράσπιση της κ Σοφίας Κατσίγιαννη ανέλαβε για μια ακόμη φορά η διοικούσα παράταξη του Δήμου Διονύσου, καταγγέλλοντας τον κ Παντελόγλου για παραβίαση ολόκληρου του …Ποινικού Κώδικα και πρωτίστως για σεξιστική συμπεριφορά. Αναλυτικά:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μάταια περιμέναμε επί 3 ολόκληρες ημέρες μία ειλικρινή συγγνώμη από τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», δημοτικό σύμβουλο Τεύκρο Παντελόγλου, ο οποίος δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τη θητεία του στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά την απρόκλητη επίθεσή του σε βάρος της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφίας Κατσίγιαννη, στη συνεδρίαση της 19ης Νοεμβρίου.

Ο δημοτικός σύμβουλος ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας, χυδαιότητας, σεξισμού, αλλά και καταπάτησης πολιτικών δικαιωμάτων, δεν εξύβρισε μόνο την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία προΐσταται του κορυφαίου θεσμικού οργάνου του Δήμου, αλλά, χρησιμοποιώντας ανεπίτρεπτες αγοραίες και πεζοδρομιακές εκφράσεις, προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια κάθε γυναίκας εντός και εκτός του Δημοτικού Συμβουλίου και βανδάλισε ξένη περιουσία, σπάζοντας το μικρόφωνο από το οποίο μιλούσε και πετάγοντας το στον μπροστινό του Δημοτικό Σύμβουλο.

Επιλέξαμε συνειδητά να δώσουμε χρόνο στον κ. Παντελόγλου και την παράταξή του να αντιληφθούν το μέγεθος της απρέπειας, να ανακαλέσουν και να ζητήσουν συγγνώμη.

Αντ’ αυτού, η «Λαϊκή Συσπείρωση» εξέδωσε Δελτίο Τύπου μέσω του οποίου:

(α) επιχειρεί τη διαστρέβλωση των πραγματικών περιστατικών,

(β) συνεχίζει την πολιτικά άθλια και αήθη επίθεση στην κ. Κατσίγιαννη,

(γ) επικαλείται αναιτίως τις πολιτικές και ιδεολογικές της αναφορές και αντιλήψεις, και

(δ) καλύπτει τον κ. Παντελόγλου και την απολύτως απαράδεκτη συμπεριφορά του.

Στο πρόσωπο της κας Κατσίγιαννη, η οποία συνδυάζει με ιδιαίτερη επιτυχία πολλαπλούς ρόλους, της εργαζόμενης γυναίκας, της πολιτικού, της επιστήμονος, της συζύγου και της μητέρας, ο κος Παντελόγλου διέπραξε κορυφαίο ατόπημα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει και δεν μπορεί να παραμείνει ατιμώρητο.

Καταδικάζουμε, λοιπόν,

με τον πιο οξύ και κατηγορηματικό τρόπο το σεξιστικό παραλήρημα του κ. Παντελόγλου και την προσβολή της προσωπικότητας της κ. Κατσίγιαννη, ως Προέδρου του Δ.Σ., που ουδεμία σχέση έχουν με το πολιτικό ήθος, που επιθυμούμε να καλλιεργήσουμε, και με την πολιτική κριτική και αντιπαράθεση, που ως Δημοτική Αρχή θεωρούμε ευπρόσδεκτες.

Καλούμε για μία ακόμη φορά τον κο Παντελόγλου να αναγνωρίσει δημόσια το λάθος του ζητώντας συγγνώμη από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Καλούμε, επίσης:

όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, και ειδικότερα της γυναίκες-μέλη του Σώματος, να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φαινόμενα ανάρμοστης συμπεριφοράς και λεκτικής βίας.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε να λάβουμε κάθε πρόσφορο μέσο που θα προστατεύει την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και κάθε θιγόμενο, γυναίκα ή άνδρα.

Και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να μετατρέψουν ορισμένοι το Δημοτικό Συμβούλιο σε αρένα ή ακόμη χειρότερα σε πεζοδρόμιο.

 

-Σχετικά άρθρα:

*ΕΚΡΗΞΗ ΤΕΥΚΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ