FRONTPAGE

«ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ…»

Νέο, φρεσκότατο επεισόδιο με ανταλλαγή διαξιφισμών στη διαμάχη Σοφίας Κατσίγιαννη-Τεύκρου Παντελόγλου στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο, η οποία πλέον τείνει να καταντήσει σίριαλ. Αντί να πέσουν οι τόνοι μετά τον …χαρτοπόλεμο που κράτησε αισίως μια εβδομάδα η κυρία Πρόεδρος επιχείρησε με ένα λογίδριο κακής ποιότητας να παραλληλίσει την ημέρα κατά της βίας των γυναικών με την προσωπική κόντρα την οποία η ίδια ξεκίνησε και προκάλεσε με τον επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ. Για ακόμη μια φορά έθεσε σε δεύτερη μοίρα το θεσμικό της ρόλο, δίνοντας προτεραιότητα στα …προσωπικά της. Σ’ ένα ρεσιτάλ ματαιοδοξίας άρχισε να ευχαριστεί όσους τη …στήριξαν, για να αποδοκιμαστεί πάλι και πάλι από την πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων που απλώς επισήμαναν και υπενθύμισαν τα αυτονόητα: δηλαδή ποια είναι επακριβώς τα καθήκοντα του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, με πρώτιστο την ευθύνη να διευθύνει τη συζήτηση με δημοκρατικό τρόπο κρατώντας αποστάσεις και ισορροπίες, επιπροσθέτως δε να λαμβάνει κάθε κατάλληλο μέτρο για την τήρηση της τάξης και την ομαλή διεξαγωγή της συνεδρίασης.

«Περίμενα σήμερα να ζητήσεις συγγνώμη, αλλά εσύ το συνεχίζεις και λες μάλιστα ψέματα» αντέκρουσε τους ανούσιους βερμπαλισμούς ο Τεύκρος Παντελόγλου, καταγγέλλοντας ότι δεν του δόθηκαν τα επίσημα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης στα οποία φαίνεται ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

«Ζήτησα τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν μου τα δώσατε, όπως είχατε υποχρέωση. Εγώ όμως τα βρήκα και θα τα μοιράσω στους συναδέλφους του σώματος. Το κόμμα μας έχει μάθει να αγωνίζεται στο δρόμο και να επιβιώνει σε οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες. Έχει δε τον τρόπο να βρίσκει αυτό που θέλει».

Πράγματι, ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» διένειμε σε όλους τους συμβούλους το διάλογο που είχε με την πρόεδρο Σοφία Κατσίγιαννη  από τα επίσημα πρακτικά της συνεδρίασης της περασμένης Τρίτης.

Στο θέμα, όπως ήταν επόμενο, τοποθετήθηκαν πάρα πολλοί.

«Θεωρώ ότι κακώς το συνεχίζετε, ενώ έπρεπε ήδη να το έχετε λήξει» ανέφερε ο Διονύσης Ζαμάνης, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

«Βία, όπως την εννοεί η κ Κατσίγιαννη, δεν υπάρχει πουθενά στο συγκεκριμένο περιστατικό» υπογράμμισε η Αγγελική Πέππα, πρώην Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος. «Κατανοώ τη σημασία της ημέρας, πόσα εκατομμύρια γυναικών βιώνουν καθημερινά τη φυσική και λεκτική βία, ότι υποφέρουν, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είναι επιεικώς ατυχής ο παραλληλισμός της κ Προέδρου της βίας κατά των γυναικών με το συμβάν. Ο ρόλος σας είναι θεσμικός, εσείς έχετε τη μεγαλύτερη ευθύνη απ’ όλους για όσα γίνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αντί λοιπόν να επικεντρωθείτε στις αρμοδιότητές σας, μοιράζετε ευχαριστώ κατά το δοκούν, διαχωρίζοντας τους συμβούλους σε καλούς και κακούς. Τι πράγματα είναι αυτά; Προσωποποιείτε το ζήτημα, πράγμα απαράδεκτο».

Από πλευράς της παράταξης «Μαζί για το Διόνυσο» ο επικεφαλής Νίκος Κλήμης τόνισε με τη σειρά του ότι «κακώς επιχειρήθηκε να δοθεί συνέχεια σ’ ένα ατυχές συμβάν», ενώ η Λυδία Φέρμελη εξέφρασε την άποψη ότι έπρεπε να είχαν διαγραφεί από τα επίσημα πρακτικά όσα ανήκουστα ειπώθηκαν, πράγμα απόλυτα σωστό. Η κυρία Πρόεδρος όμως δεν ασχολήθηκε με ό, τι έπρεπε και όφειλε να κάνει, γιατί ήθελε να βγει κι από πάνω…

 

-Σχετικά άρθρα:

*“ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΤΟ ΥΦΟΣ ΤΟΥ ΟΨΙΜΑ POLITICALLY CORRECT ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ”

*Ο “DIMOTISD” ΠΕΡΙ ΣΕΞΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ

*ΣΤΟ …ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΚΟΝΤΡΑ ΚΚΕ-ΚΑΛΑΦΑΤΕΛΗ

*ΕΚΡΗΞΗ ΤΕΥΚΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ